Jaké triky pomohly vašemu dítěti začít více pít?
Zdravím ve spolek.
Potýkal se někdo z vás s tím, že vám dítko absolutně odmítalo pít tekutiny? Dcera (1 rok) pije jedině u jídla a to vypije fakt maličko, za celý den nedá ani 150 ml...v těchto vedrech se toho celkem děsím .. dceru tedy ještě kojim jo, ale pomaličku se snažíme o odstavení. Snažíme se nabízet, nenutit, když odmítá hrneček s pitkem, dávám jí po lžičkách. Převážně střídáme různé příchutě dětských čajů a vodu. Ale je mi veškerá snaha prd platná. Vyzkoušeli jsme i různé druhy pítek, i brčko-to nám nefungovalo vůbec. V případě, že vypije za den fakt jooo maloučko, dostane vodovější příkrm nebo polévku, ovšem dá si pár lžiček a pak to prská. 🤷🏻♀️ Už mě nenapadá jiná alternativa.
A kolik toho nakojíte? Me taky kojene nechteli nic pit.
Meloun si dá?
Rok a ctvrt, nevypije krome kojeni vubec nic, kase, polevky a presnidavky neji. Na vodu po lzickach se tak akorat smeje. 🥵 Nejste v tom sami.
@dnn Radu moc nemám, dceři je rok a čtvrt a taky pije fakt málo. A to jí pití musím aktivně nabízet každou chvíli, jinak by snad nepila vůbec. 🤯 Občas pomáhá, když vyměním lahev, hrneček nebo tak a chvíli z toho pije. Taky ji baví pít z mojí lahve (ven nebo na zahradu si beru svoji), jelikož tam mám taky jen vodu, tak jí to nechám a taky se aspoň trochu napije. Ale je to bída.
POkud kojíte, pravděpodobně má prostě tekuntin dost z toho. Kojila jsem syna do dvou let - do té doby fakt nepil víc jak zhruba 100 ml denně. PO odstavení byl najednou na objemu víc jak litr.
Taky jsme s tím bojovali když byl syn malý, vůbec jsem do něj nedokázala dostat vodu, čas, džus - prostě nič. Měli jsme snad každý hrneček nebo lahev co reklamovali🙂)Nakonec se to rozjelo samo, teď pije hodně.
Ono se to rozjede nějak samo i když bude ve školce. Každopádně na začátku jsme to řešili ťuknutím si panákmi, to se dětem celkem počítá. A když to tak bude dělat s každým členem rodiny 😀
Moje taky nechtěla pít ani za nic, když byla malá. Měli jsme doma všechny možné lahvičky a hrnečky. Pak jsme zkusili dát jí napít z obyčejné skleničky, když jsem zrovna pila já a to se jí zalíbilo. Tak jsme pak pili vždycky spolu 🙂
Moje taky nechtěla pít ani za nic, když byla malá. Měli jsme doma všechny možné lahvičky a hrnečky. Pak jsme zkusili dát jí napít z obyčejné skleničky, když jsem zrovna pila já a to se jí zalíbilo. Tak jsme pak pili vždycky spolu 🙂
@tattiana9 To je dobrý nápad. Děti opakují to, co vidí u dospělých, tak by to mohlo zabrat.
@dnn a zkoušeli jste klasického panáka? Já dceři vždy nalila do panakovky sobě taky, ťukla jsem si sní a vypila to.
@linducha90 Přesně to jsem chtěla psát. Dát si panáka a ťuknout si. Děsná zábava😀

@dnn a zkoušeli jste klasického panáka? Já dceři vždy nalila do panakovky sobě taky, ťukla jsem si sní a vypila to.