icon

Je bezpečné nechat spící dítě doma samotné?

18. bře 2024

Ahoj všem, zajímají mě vaše názory...rok a půl staré dítě si usnulo v postýlce 11:20, v 11:30 musím být ve školce a vyzvednout starší dítě. Školku mám na dohled z okna, cesta tam trvá opravdu jednu minutu. Spící dítě mám na videochůvičce, kterou beru s sebou. Vyzvednutí ze školky trvá 10 minut. Když jsem ji přendala do kočáru nebo do nosítka, vzbudí se. Co byste dělaly vy?

Strana
z7
swan42
20. bře 2024

@jelenice_zavodnice 🤣 tak jestli "velka cast rodicu" se pro tebe rovna "cesi nejsou informovani" tak to potom jo 😅
Navic reakce na komentar = "jako prvni" 🙈
Bodujes 👍

jelenice_zavodnice
20. bře 2024

@swan42 Tak pokud jsi psala na ceskem modrem koni o rodicich z Bujumburi, tak to jsi se taky netrefila. Tam ty sedacky nepouzivaji skoro vubec. On ten vozovy park vypada jinak 😉

swan42
20. bře 2024
jelenice_zavodnice
20. bře 2024

@swan42 Jeste kolikrat se budes loucit? 🙂

swan42
20. bře 2024

@jelenice_zavodnice aaaaa dalsi vymyslena domenka. Ty si na nich koukam ujizdis

journals
20. bře 2024

OT: Tak bohužel, po zimě, opravdu musím souhlasit, že velká většina rodičů děti v autosedačce vozit fakt neumí. A to teď nemluvím vůbec o možnosti protisměrné značkové sedačky, to je už úplně naivní představa. A o penězích to není 😏

swan42
21. bře 2024

@journals bacha na to oznaceni "velka cast rodicu", nekterych se to tu osobne tyka a na zaklade nejakeho sveho subjektivniho pocitu si tohle slovni spojeni vykladaji jinak 🙃

jelenice_zavodnice
21. bře 2024

@swan42 Holka, netusila jsem, ze te az takhle bude szirat.
Tak to uzavreme at neplevelime, a beru to tak, ze tam u vas velka cast rodicu na bezpecnost deti v aute kasle. 🤔.

michaela666
21. bře 2024

@journals Souhlas - Však v mikině jim bude zima. Za nás se jezdilo bez sedaček a taky žijeme. - A to jsou kolikrát i lidi, co mají kvalitní sedačku, takže předpokládám informovaní. Stejně tam to dítě nacpou v kombinéze, s rukavicema, šálou kolem krku a povolí pásy na maximum.

journals
21. bře 2024

@michaela666 jop, tohle není o penězích. Peníze jsou, chuť je dát za kvalitní značku jak u koho, ale správně okolo nás nevozí snad téměř nikdo. Na druhého takového blázna co dětem do auta bundy sundavá jswm nenarazila 🤷🏻‍♀️
A to tu ve velké většině mluvím o velmi dobře zajištěných vysokoškolácích s novými auty.

journals
21. bře 2024

@jelenice_zavodnice okolo tebe to je snad jinak? To bych se i celkem podivila 🤔

jelenice_zavodnice
21. bře 2024

@journals Ano, deti maji ve vetsine tenke mikiny a pod tim tricka. Nezahledla jsem tuto zimu jedineho rodice, ktery by pred skolou nebo skolkou vykladal dite v lyzarske kombineze. Je ale pravda, ze se tremi detmi nemam cas zkoumat kazde auto a pozorovat odevni kombinace rodin ale statistika nepusti, jak jsem jiz zminovala vys v prispevku, vic deti umira na silnicich mimo auto, a to je tady vetsi problem.
A k tomu, ze ani mikina neni vhodna, to bych rozporovala, protoze ani na tom severu, ktere se casto dava jako vzor automobilove bezpecnosti nevozi deti v autosedackach jen v trickach. Staci si tam zajet a presvedcit se na vlastni oci. Jenze kolikrat se snazsi uverit skrytemu marketingu v ruznych skupinach, ktery se cloveka snazi presvedcit o te jedine a spravne myslence.

michaela666
21. bře 2024

@jelenice_zavodnice Já třeba mluvím hlavně o dětech pod 3 roky ve svém okolí. Ve vajíčkách je to největší peklo, protože většina lidí obleče kombinézu nebo něco chlupatého v čem se dítě nemůže hýbat místo třeba deky nebo fusaku do autosedačky.
U starších dětí už je to podle mě i ovlivněné tím, že sami řeknou jak je jim bunda v sedačce nepříjemná a nechtějí jí.

exbordelar
21. bře 2024

Ja uz teda nevim, co je pointa vasi hadky, nak jsem se do toho zamotala 😅 Jen bych chtela rict, ze na kratke vzdalenosti kombinezu z decka fakt nesundavam 😅😅 Uplne si nedovedu moc predstavit, jak bych to prakticky udelala. Venku zima -5 st, k autu to mam cca 100m, pred autem ho z kombinezy v tom mrazu vysvlekat, nadnat do zmrzleho auta, to mu ani ta deka nepomuze, nez se to auto roztopi, tak jsme davno na miste a tam ho zase nekde na parkovisti oblikat, aby pobyl 15 minut v kombineze a pak cely ten proces absolvovat znovu 😅 Jezdim vzdycky za kazdych okolnosti opatrne a umerne svemu ridicskemu umu. Pokud by se mela stat nejaka fatalni autonehoda, vysvlecena kombineza to podle me stejne nezachrani....

marge_s
21. bře 2024

@exbordelar tak to sempodivej na ty crash testy a mozna si to rozmyslis. Je jedno jestli jedes 50 m nebo km, kdyz do tebe nekdo v padesatce zduchbe, tak to rozdil sakra bude. Ja jsem teda vzdycky normalne davala deku 🤷🏾‍♂️

beruska1889
21. bře 2024

@marge_s díky za tohle video, můžu ho ukazovat všem těm, co se pokaždé tak hrozně diví, že své děti do autosedaček svlékám... Viz moje máma... 🤷🏻

exbordelar
21. bře 2024

Cloveku se deje to, na co mysli a cemu venuje pozornost. Takze dekuji, video si nepustim a myslete si o mne co chcete 😇

marge_s
21. bře 2024

@exbordelar tech deti je mi lito 🤷🏾‍♂️ tim ohrozujes predevsim je, sebe v druhe rade-muzou te tim letem sejmout zezadu.
ve svete nas muze potkat tolik pruseru. A pak tu mame neco, cim muzeme tomu pruseru predejit, nestoji to ani kacku, ale budeme frajerit a vypravet o osudovosti a jeste se tim vytahovat. Ok 🤷🏾‍♂️ (stejne ti to neverim ;) a je to jenom provokace, tak pitomej nikdo byt nemuze)

marge_s
21. bře 2024

@beruska1889 vidis, nepomaha to

michaela666
21. bře 2024

@exbordelar Třeba vlněnou vložku do autosedačky, dítě v mikině, zapnout pásy a obléknout obráceně bundu/ deku. Já kvůli tomu třeba úplně vyřadila kombinézy a bundu sundám a usadím dítě během minuty. Polystyren a výplně autosedačky hřejí samy o sobě.

Samozřejmě je to tvoje věc, ale prakticky to nemusí být tak velký problém jak se zdá. Já si to má začátku taky neuměla představit. Manžel brblal kvůli věčnému vysléknout a obléknout, ale i dceři je to takhle pohodlnější.

marge_s
21. bře 2024

@michaela666 ta vlnena vec je super, presne, taky doporucuju 🙂 taky jsme meli

journals
21. bře 2024

@exbordelar Jako že když myslíš na bezpečnost dětí v autě tak tě někdo nabourá?
Jako jo, myšlenku chápu, ale zrovna v autě je to fakt nesmysl. Protože to není jen o tobě, ale na ulici jezdí i druzí, že... a já z těch puberťáků v BMW a naopak důchodců v plechovčičách máš dost strach. Já jezdím opatrně, fakt jo, ale když vidím jak jezdí ti okolo, tak dělám maximum proto, abych si nemusela jednou něco vyčítat. A nejde vůbec o nějaký marketingový tah, jde jen o obyčejný selský rozum, základní znalost fyziky a nebýt líná. Je to každého věc, ale zrovna to auto mi přijde dost o hubu.
@jelenice_zavodnice To s tou mikinou nechápu proč mi píšeš?

veronicka89
21. bře 2024

Zaseknuti vytahu , tobe se neco po ceste stane , dite se zacne dusit , vznikne pozar ,neco necekaneho ve skolce...

Jinak pokud vim ze musim z baraku ve 30 proc je ve 20 dite v postylce bez varianty prendani do kocaru ? 😏

autor
21. bře 2024

@veronicka89 Budu ráda, když si přečteš i další příspěvky, které jsem tu psala. Výtah nemáme, po cestě nevím, co by se mi stalo, nejbližší silnice je 200 metrů, nevím, proč a z čeho by se dítě mělo dusit (možná tak miminko...), nečekaného ve školce taky nevím co, šance na vzniknutí požáru, když se zrovna nepoužívá žádný spotřebič a během 9 minut, co jsem pryč je asi víc než mizivá...A proč nebyla v kočárku? Už tři týdny jí rostou všechny 4 stoličky a ani jedna pořádně nespíme. Normálně usíná mezi 12:30 a 13:00. 11:15 plakala, plán byl nakojit, obléct a jiltbdo školky jako vždy. Ale nečekala jsem, že usne tak tvrdě během kojení...a bylo mi fakt líto jí budit.

marge_s
21. bře 2024

Tak muzu vymyslet dal 🤣 zakopnes, vyvrknes si kotnik, muze se ti udelat nevolno, muzes omdlit, muzes mit konflikt s bezdakem, muze na tebe spadnout snih ze strechy, pan pred tebou dostane infarkt a nikde nikdo jiny kdo by pomohl… ale podle me staci uplne debilni drbna sousedka co si chce povidat 🤣 s tim kotnikem mi to prijde nejrealnejsi varianta 🤣

Jo a nerikej mi, ze nemas zadny spotrebic ve stand by rezimu. A nejsi v dome sama ☝️ to taky mej na pameti

Ale jako bych nic nerekla 🤭 (i te dost chapu)

autor
21. bře 2024

@marge_s Jakkoliv si v tom dobrá (fakt jo 🙂), ze všeho vidím východisko. Kotník - zavolám manželovi, je doma autem do 5 minut kdykoliv, nevolno - jsou tam baráky, chodí tam lidi do školky a vedlejší školy, někdo by pomohl, navíc jsem se s manželem domluvil, že hned, jak budu doma, tak mu napíšu. Bezďáky tady máme 2 a nekonfliktní, jsme malé město. Sníh tu už teď nemáme, v zimě nevím z jaké, jdu jen ven z baráku a ta má rovnou střechu nahoře - to je nerálné, pod žádným jiným barákem nejdu, sousedku zvládám, řeknu jí, že nemám čas a spěchám. Pánovi s infarktem bych pomohla a dívala se po někom, kdo by případnou resuscitaci vzal za mě 😀 Já pracuju částečně jako krizový manažer, takže si myslím, že mé reakce jsou na krize vcelku dobré 😀

marge_s
21. bře 2024

Jj, pri idealnim prubehu… 😃 co zkusit: nalomena noha, volam manzelovi…sakra nebere to, treti pokus, slava, vzal to, riti se sem, ale je zacpa, na temer nefrekventovane silnici nekdo resi pichlou pneumatiku a dela se nekolikaminutova kolona, otocit se nemuze, vola mi, ze to nepujde tak rychle, auto necha za rohem a pokusi se to dobehnout pesky, snazim se zatim alespon postavit, potim se, jednim okem hypnotizuju hodinky, co ted 🤷🏾‍♂️ … slava! Pocestny! No je to ten hodny bezdak, ale tak snad mi pomuze se vertikalizovat. Cas bezi…uz je to 15min, ….atd atd 🤣 v mem zivote by to teda probihalo spis takhle 🤭 protoze kdyz se to se.e tak se to se.e 😃 (ale konec dobry vsevhno dobre)
Tak at se rozhodnes dobre 🙂 a vse vzdy dobre dopadne

autor
21. bře 2024

@marge_s Ty jsi asi z Prahy, že? My tady totiž ani v nejvytíženějších časech neznáme slovo dopravní zácpa..i kdyby nenastartoval auto, tak je pěšky doma cca za 10 minut (během za 5), autem do práce jezdí, protože často jezdí z práce pro různé věci. Nezaložíme si společnou diskuzi? Ty budeš psát příběhy a já zase svoje 😀 Asi je to hodně dáno tím, kde člověk bydlí, na jakém městě, jaká je ta cesta do školky, apod., to jsem si uvědomila nejvíc. Byla to jednorázová nouzovka a věřila jsem, že mě zrovna nepotká žádné neštěstí, já jsem v tomhle klikař, zatím se mi takové věci vyhýbají, snad to bude i nadále 😀

marge_s
21. bře 2024

Tak to jsi zadala malo vstupnich dat 🤣
Ja se pohybuju mezi malomestem a prahou, zazila jsem parkrat i na malomeste ucpavku- treba hasici a policajti pred skolkou se skolou zasahovali na prechodu-nic moc :/
Mas dobrej odhad 👍

Strana
z7