Je bezpečné nechat spící dítě doma samotné?
Ahoj všem, zajímají mě vaše názory...rok a půl staré dítě si usnulo v postýlce 11:20, v 11:30 musím být ve školce a vyzvednout starší dítě. Školku mám na dohled z okna, cesta tam trvá opravdu jednu minutu. Spící dítě mám na videochůvičce, kterou beru s sebou. Vyzvednutí ze školky trvá 10 minut. Když jsem ji přendala do kočáru nebo do nosítka, vzbudí se. Co byste dělaly vy?
Nekdo zije proste cernymi scenari,ale pak by clovek nemohl nikdy nic. Ja jsem z Prahy a kopala jsem za tym,ze bych na tu chvili dite nechala doma. Hele i v pritomnosti mimina te muze klepnout pepka a dite bude bezprizorni apod. Jako kdyby to byl novorozenec,tak nereknu.
To, ze se zde rozjede takto dramaticka diskuze, jsi necekala, vid? 😆 Vis co, 100 lidi, 100 nazoru. Nastesti nepotrebujes od nikoho schvaleni, zda to tak muzes ci nemuzes udelat a nepotrebujes se ani pred nikym obhajovat. Ja bych to udelala uplne stejne jako ty, a co "hur" - bez mrknuti oka 😂 S videochuvickou jit naproti do baraku pro syna do skolky uplne v pohode. Je to mensi "zlo" (jestli se to tak vubec na nazvat 😅) nez bud a) nechat syna ve skolce po spa, kdyz s tim vubec nepocita (a nektere deti to nesou dost tezce) a nebo b) vzbudit z tvrdeho spanku rozmrzele batole, ktere pak bude po zbytek dne naprosto priserne a nespolupracujici. Pri zvazeni vsech moznych realne hrozicich rizik bych se stejne jako ty, rozhodla pro variantu c). 😃
@kristyn86 to je taky pravda, to se stalo 🤣 skoro 🤣 sla jsem k zemi s rychlovarkou cerstve uvarenou v ruce, totalni vypnuti, asi nejaka unava asi na sekundu. Jeste jsem stihla pustit konev do drezu…batole pod nohama, je mi spatne jen si na to vzpomenu 🤣
Hele neziju kupodivu cernymi scenari 😉 jen se zakladatelka ptala “co by se asi mohlo stat”. (Stejne tak ti vymyslim deset scenaru, jak z takove situace velmi nepravdepodobne ven). Tak jako mohlo, rizika at si kazdy prebere sam. Ja si vzdycky jen reknu jestli mi to za to stoji a vyreseno. Prusvihu mam doma az az a dalsi si generovat nechci 🤣 ale zadny uzkostny stavy se nekonaji 🤣
@exbordelar Mě se líbí, že hodně rádi buď dát spát dítě později o 20min nebo ho dát spát do kočárku nebo nosítka. Jednoduché že. 😀 jenže co když to nejde. 😀 syn byl jako malej docela s v pohodě na spaní. Ale dcera? Peklo. Ta nespala nikdy a nikde. V tom roce půl už by v kočárku nebo nositku neusnula i kdyby cert na koze jel. Jen by rvala a rvala únavou. To samý kdybych ji dala spát později, byla by přetažená, nemohla by usnout, celej zničenej den. Pro všechny. Holt každý dítě není tak jednoduché. A nechat spát tak "staré" dítě a jít na deset minut pryč fakt není žádná hrůza. Stát se může cokoliv kdykoliv ano. Ale tvl, to bychom nemohli ani žít. Protože jakmile žijeme, vždy se něco může stát.
Každopádně jen tak pro pobavení ostatních: moje nejlepší kamarádka má jednu známou, která je extrémní sportovkyně. A když se jí narodilo první dítě, tak dobře spalo. Super. A ona, jakmile usnulo, se sbalila, jela autem (10min) na bazén, tam hodinu plavala a jela zpět. A prej "však v pohodě, měla jsem ho na videu u kraje bazénu celou dobu". Tohle je teprve hardcore. A to se bavíme o kojenci.
@me_druhe_ja uuf, tak to je blazen 😅 a tenhle pripad je naplneni toho paragrafu, jak zde posilala Klokanka.
A jinak presne, vzdyt uspat dite kdy, kde a jak zrovna mama potrebuje, je tak jednoduche!! 😂
@me_druhe_ja ou, tak to je teda mazec 🤣 ze ji to neprislo divny 🤭
Pro me je nechat spici dite samo v byte proste NO GO
@marge_s asi ne 😀 každopádně teď už čeká 4 a tomu nejstaršímu ještě není 5. 😀
@me_druhe_ja ahaaa, dela si jich hodne, kdyby jeji peci nektery neprezilo ☝️neno aby se postaraly vzajemne
Tonje fakt strelec 🤣
@journals podle me horší bezpečná autosedačka v nebezpečném autě než naopak. Podivej se jakej vrak se stane z Fabie a jakej z robustniho SUV. A to že nedám do vymrzlýho auta dítě v mikině, to nedám, sama si zimni bundu sundavam jen na delsi trasy (ktery nejezdim, takze nesundavam).
@ladyhacek Tohle je dobré, když máš výtah nebo ideálně rodinný dům. Bydlíme ve 4. patře bez výtahu v menším bytě, nedovedu si představit tahat náš velký kočár po více než 50 schodech nahoru a pak s dcerou dolů 🙂 Navíc při prvním poskočení na schodu by byla vzhůru 🤔
Dobře takže když se špatně otočí a bude se dusit jak rychle vyběhneš do 4patra?
Já mám rodinný dům, takže jsem to mohla udělat jinak než ty. Já bych samotné dítě nenechala.
Je to na zvážení každého
@ladyhacek Kdyby se mi dusilo dítě (jak se špatně otočí a bude dusit? To se mám bát i v noci?), tak mi věř, že bych v běhu porazila i Bolta.
Mám to i se schody do školky 1-2 minuty chůze, u dusícího dítěte bych byla rychleji než kdybych byla doma a třeba se sprchovala.
Ano, nechala. Je to jako když mi kluci doma spali na chuvicce a já dole před barákem dělala na zahrádce a třeba povídala. Nebo doběhla s pláštěm/sklem do popelnic... Musíme se bát, ale nesmíme nic přehánět. Prostě opatrně a s respektem...
@martinka_33 tak jestli dáváš děti do sedačky v zimních bundách, tak je jaksi úplně jedno jesti sedí v tanku nebo v miniautíčku 🙈🤦🏻♀️
@ladyhacek Však dítě je na doslech chůvičky navíc na na obrazovce. Zakladatelka píše, že celá akce trvá pár minut, to bude interval tvého kontrolování, takže cajk.
Dost možná teda zakladatelka má dítě více pod kontrolou, protože ho nemusí kontrolovat osobně, celou dobu ho má na obrazovce.
@marge_s marný, marný, marný…
Argumenty typu je zima, jezdím opatrně, jedu jen kousek, mám dobrý/velký auto, jezdím mimo dálnici, dítě nesnáší být v sedačce připoutané a já nevím co ještě, jsou směšné. I když asi víc k pláči.
Já nejsem úzkostná matka, fakt ne, ale při každém výjezdu děti poutám s vědomím, že se může stát nějaký průser 🤷🏻♀️
Já bych nenechala , já se toho bojím, protože náhoda je blbec.
Ale kamarádka má děti 3.5let a 5 let. A mladší nechává doma každý den samotnou než odveze starší do školky. Cca půl hodiny
@journals opatrnost je jedna věc, naprosté šílenství věc druhá 🤔
@martinka_33 a v cem je to silenstvi? Me to treba neomezuje ani nezamestnava. Sednu do auta, pripoutam se (rutinne, spravne). Stejne jako si cistim zuby nebo jim priborem. Rutina. Proc delat veci blbe kdyz je muzu delat dobre 🤷🏾♂️ (btw ja to taky nevedela a kdyz jsem to videla, tak jsem jen zmenila zvyky. Zadna panika ani silenstvi se nekonalo)
@martinka_33 naprosté šílenství je omlouvání vlastní lenosti na úkor bezpečí svých dětí 🤦🏻♀️

s chůvičkou MOŽNÁ ano, ale spíše ne, měla bych strach může se stát všechno. já se snažila aby to vždy vyšlo a popř raději dala spát rovnou do kočárku. Třeba syn se budil kolem 5hod na kojení > nakojila jsem ho a dala rovnou do kočárku > pak jsme v 6:30 šli do školky a mladší spal v kočárku do 8:30 a to jsem měli školku zarohem , taky 5-10 minut