Je bezpečné vzít novorozence na procházku?
10dni co se malá narodila.Chceme jít ven .Je ještě brzy nebo zkusit to můžeme? V tomhle počasí?Na jak dlouho tak chodíte a co oblékat? Děkuji ❤
Kde bydlíš? Pokud někde, kde teď svítí sluníčko a je tam teplo, tak proč ne? Nás když propouštěli z porodnice, tak říkali, že máme zůstat ještě 14 dní doma - ale malý byl nedonošený, při propuštení měl 2,3 kilo a fakt mrňous. Byl duben a fakt zima (kolem 10 stupňů), dělala jsem to pak tak, že jsem mu do nožiček dávala flašku s vlažnou vodou (nikoli horkou, aby ho to neopařilo, i kdyby se to rozlilo, ale prostě tak akorát na pití) - často jsem tam vozila vodu nachystanou na přípravu mlíka.
Na doporučení sme byli až po 14 dnech a je to opravdu ráno na zimní oblečení + fusak, foukalo a byli 3 stupně
Pokud je dítě zdravé a donošene, mohli jste ven už dávno. Oblikej o jednu vrstvu víc než sebe. Ať se líbí.
Přesně jak píši holky nade mnou...nám v porodnici řekli, že můžeme na krátkou procházku už druhý den po propuštění (samozřejmě za předpokladu, že nebude mrznout a malá bude teple oblečená)...🙂
@alex97 dcera se narodila na podzim do sychravého počasí a ven jsme chodili od 4. dne (1. den, kdy jsme byli doma). I na doporučení dr. První den jen na 15 minut a postupně jsme to po 5 až 10 minutách prodlužovali. Doktorka doporučovala dát o jednu vrstvu víc než sobě a kontrolovat, zda jí není zima nebo teplo v zátylku, tím jsem se řídila.
My byli "az" skoro po tydnu a to i proto, ze byl unor a zrovna vcelku klemra, pak uz to bylo lepsi. Ze zacatku myslim jen na pul hodky, pak na hodinku. S oblecenim moc neporadim, mijime se rocnim obdobim... Klidne nez, provetras se. Mala mi sice moc nespala a mesmela jsem se na dlouho zastavit, ale cpala jsem se jednou rukou tycinkou a detskyma kapsickama, protoze to byla nejvic vklidu chvile na jidlo. To si vzpominam.
Mne spis prekvapuje, ze je tu temer DENNE nejaka diskuze od tebe. Jako jasne, taky jsem byla z vetsiny veci vyjukana, ale prokrista pana...
@makovice88 no a? aspon je tu obcas i jiny dotaz, nez jestli vidime druhou carku pripadne jestli ten test s uplne jasnou druhou carkou je pozitivni
@mdch91 No nic. Jen me prekvapuje takova mira nesamostatneho mysleni. O pocuranych testech si taky myslim sve 😂
@makovice88 evidentne je to jedna z tech stastnych, co neni obklopena od narozeni ditete "chytrymi radci", tak se proste zepta tady, no.
@mdch91 V tom pripade to asi kazda chapeme jinak. To je jedno.
@makovice88 Myslím od toho ta aplikace je..A pokud se vám to nelíbí tak to přejdu..A neřeším...Nechápu proč se k tomu vyjadřujete 🤷♀️ Tak si najděte nějakou jinou diskuzi aby jste tam mohla zářit nebo si běžte vyfotit jídlo. .🤦♀️ Děkuji
@alex97 Diky za radu, urcite si ji vezmu k srdci. ♥️

My chodili od 5 dne nejdřív 20 minut a pak každý den o 20 minut déle. Klidně bych dala asi nějaký overal a fusak...