icon

Je bezpečné vzít novorozence na procházku?

alex97
15. říj 2021

10dni co se malá narodila.Chceme jít ven .Je ještě brzy nebo zkusit to můžeme? V tomhle počasí?Na jak dlouho tak chodíte a co oblékat? Děkuji ❤

lenula02
15. říj 2021

My chodili od 5 dne nejdřív 20 minut a pak každý den o 20 minut déle. Klidně bych dala asi nějaký overal a fusak...

merope
15. říj 2021

Kde bydlíš? Pokud někde, kde teď svítí sluníčko a je tam teplo, tak proč ne? Nás když propouštěli z porodnice, tak říkali, že máme zůstat ještě 14 dní doma - ale malý byl nedonošený, při propuštení měl 2,3 kilo a fakt mrňous. Byl duben a fakt zima (kolem 10 stupňů), dělala jsem to pak tak, že jsem mu do nožiček dávala flašku s vlažnou vodou (nikoli horkou, aby ho to neopařilo, i kdyby se to rozlilo, ale prostě tak akorát na pití) - často jsem tam vozila vodu nachystanou na přípravu mlíka.

jjasmina
15. říj 2021

Na doporučení sme byli až po 14 dnech a je to opravdu ráno na zimní oblečení + fusak, foukalo a byli 3 stupně

gruyerre
15. říj 2021

@alex97 pokud je dítě zdravé a donošené, tak mě překvapuje, že jste ještě nebyli. Dala bych mikinku, čepici a fusak.

leniczka23
15. říj 2021

Pokud je dítě zdravé a donošene, mohli jste ven už dávno. Oblikej o jednu vrstvu víc než sebe. Ať se líbí.

slecnami
15. říj 2021

Přesně jak píši holky nade mnou...nám v porodnici řekli, že můžeme na krátkou procházku už druhý den po propuštění (samozřejmě za předpokladu, že nebude mrznout a malá bude teple oblečená)...🙂

kecupka66
15. říj 2021

@alex97 10.den už jsme venku byli..dokonce i doktorka říkala, ať už vyrazíme..poprvé tedy jenom u nás v ulici a každý den jsme prochazky prodlužovali. Ale je pravda, že to bylo venku 20 stupňů..🙂 Vyrazila bych třeba na 20 minut ať si mimčo pomalu zvyká na venkovní vzduch 😊

pexi
15. říj 2021

@alex97 dcera se narodila na podzim do sychravého počasí a ven jsme chodili od 4. dne (1. den, kdy jsme byli doma). I na doporučení dr. První den jen na 15 minut a postupně jsme to po 5 až 10 minutách prodlužovali. Doktorka doporučovala dát o jednu vrstvu víc než sobě a kontrolovat, zda jí není zima nebo teplo v zátylku, tím jsem se řídila.

alex97
autor
15. říj 2021

@gruyerre Tak byli jsme na 10minut na zahradě.. A pak u doktora a na kyčlích. Ale žádný extra velký procházky..Bydlíme na Šumavě

jana_zofie
15. říj 2021

My byli "az" skoro po tydnu a to i proto, ze byl unor a zrovna vcelku klemra, pak uz to bylo lepsi. Ze zacatku myslim jen na pul hodky, pak na hodinku. S oblecenim moc neporadim, mijime se rocnim obdobim... Klidne nez, provetras se. Mala mi sice moc nespala a mesmela jsem se na dlouho zastavit, ale cpala jsem se jednou rukou tycinkou a detskyma kapsickama, protoze to byla nejvic vklidu chvile na jidlo. To si vzpominam.

makovice88
15. říj 2021

Mne spis prekvapuje, ze je tu temer DENNE nejaka diskuze od tebe. Jako jasne, taky jsem byla z vetsiny veci vyjukana, ale prokrista pana...

mdch91
15. říj 2021

@makovice88 no a? aspon je tu obcas i jiny dotaz, nez jestli vidime druhou carku pripadne jestli ten test s uplne jasnou druhou carkou je pozitivni

makovice88
15. říj 2021

@mdch91 No nic. Jen me prekvapuje takova mira nesamostatneho mysleni. O pocuranych testech si taky myslim sve 😂

mdch91
15. říj 2021

@makovice88 evidentne je to jedna z tech stastnych, co neni obklopena od narozeni ditete "chytrymi radci", tak se proste zepta tady, no.

makovice88
15. říj 2021

@mdch91 V tom pripade to asi kazda chapeme jinak. To je jedno.

alex97
autor
15. říj 2021

@makovice88 Myslím od toho ta aplikace je..A pokud se vám to nelíbí tak to přejdu..A neřeším...Nechápu proč se k tomu vyjadřujete 🤷‍♀️ Tak si najděte nějakou jinou diskuzi aby jste tam mohla zářit nebo si běžte vyfotit jídlo. .🤦‍♀️ Děkuji

makovice88
15. říj 2021

@alex97 Diky za radu, urcite si ji vezmu k srdci. ♥️