Je normální taková stolice u dítěte?

rezena12
12. zář 2023

Mám skoro 2 měsíční holčičku. Kojim + sem tam dokrm Beby. Kaka mi po 3 dnech a když už se vykaka má tuto stolici asi 3 týdny. V nemocnici nic: bere do toho maltofer železo. Je možný ze má takovou stolici?

agneska7
12. zář 2023

hovínko mi nepřijde nijak divné. Tmavší je kvůli tomu železu .Beru taky maltofer takže mi to přijde v pořádku akorát bych hlídala aby nebyla zácpa nebo průjem . Bývají to nežádoucí účinky toho železa.

rezena12
autor
12. zář 2023

@agneska7 no mě děsí že má jakoby ten průjem. Šlo to zní jakoby ne voda ale úplně měkký. A po 3 dnech právě. Děkuji za odpověď jsi hodna.

merope
12. zář 2023

Já mám pocit, že miminka tohoto věku mívají "tekutější" stolici standardně.

kubesovaadelka
12. zář 2023

@rezena12 tmavší ju kvůli tomu železu. Někteří mají úplně černé a tekutější je lepší jak zácpa a bolení. Hlavně že to jde Brna není to průjem jako takový, to bys poznala na barvě. Malá měla řídkou stolici do roku 🤷

krisstina93
12. zář 2023

Normalni, barvu dela to železo a děti co ještě nemají prikrmy mívají řidší stolici.

eviicka
12. zář 2023

Já měla dokonce za to, že první tuhý bobek přichází až když převládnou příkrmy. Zase jsem o něco chytřejší 😁

uzivatelkapetra
12. zář 2023

Buď ráda, že ti maltofer dítě nestaví jako máme my, malá má tuhou stolici a ze začátku to bylo opravdu trápení.

miryp
12. zář 2023

Jelikož máme doma zkušenost s ABKM a dalšími alergiemi, zeptám se - je v tom nějaký hlen? Co zápach stolice, není kyselý? Nějaké koliky, špatné spaní, pláč, který nesouvisí s hladem či voláním po pozornosti? Příčina anémie je známa? V důsledku potravinové alergie se mohou špatně vstřebávat minerály a vitamíny z mléka a může tak dojít právě k anémii (u syna multialergika to tak bylo).

rezena12
autor
12. zář 2023

@miryp stolice smrdí dost ale přisuzují to tomu ze kaka jednou za 3, 4 dny.. anémií ano měla poporodni infekci ještě je predbezne měsíc jsme byli v nemocnici.
Teď ji trápí 3 dny akorát prdiky ze se kroutí prdi a pláče ale to má v našem okolí teď skoro každý do 3,4 měsíce je to prý normální. Spinka krásné a klidně. Budí se s pláčem na hlad.

leslieth
12. zář 2023

Ahoj, co vím já, tak řídká stolice je právě i po železu, ale moji oba kluci teda kakali hodně dlouho takovou řídkou stolici snad až do 6 měsíců mám dojem. Možná i dýl.

rezena12
autor
12. zář 2023

@leslieth tu co mám na fotce? Mě spis děsí ta barva

miryp
12. zář 2023

@rezena12 tmavá barva po železu bývá, ale současně třeba brčálově zelený průjem bývá i u té ABKM + ta stolice čpí kysele. U malé by klidně mohla ta poporodní infekce být spouštěčem alergií. Jinak ta pediatry oblíbená věta o tom, kterak jsou ty koliky v tomto věku normální, jsou prostě léty omílaný kec, který není pravdivý. Zdravý jedinec prostě meteorismem netrpí. Koliky bývají nejčastěji následkem poporodních blokád (vyřeší fyzio), potravinových alergií (pomůže eliminační dieta), zánětu střev v důsledku jiného spouštěče než alergie (je třeba řešit spouštěč a může ulevit protizánětlivá strava maminky), atd. Pokud nejprve 3 dny nejde na velkou a pak z ní vyjde řídká stolice, která divně zapáchá a po třech týdnech se přidaly koliky, byla bych obezřetná, protože to skutečně může být rozjezd ABKM.

ivis_b
12. zář 2023

Zkusila bych vyřadit alespoň mléko, pro začátek. Ale opravdu striktně. Protože ABKM je fakt častá (pediatři na ní většinou ani nevěří) a ničím jiným než dietou se to nespraví. Moje děti měly taky zelenou stolici (jestli vidím správně barvu), oba ABKM (krom jiného).

leslieth
13. zář 2023

@rezena12 ta barva je určitě skrze železo. Zkus si ho jednou vzít také a uvidíš jak se to změní u tebe... pro svůj klid 😊