icon

Je normální, že dítě preferuje tátu před mámou?

luna03
7. kvě 2025

Ahoj holky, vím že je to asi běžné těma a prostě se to děje, ale mně to nějak bolí 😂 mám 2,5 letou dceru a 5m holčičku. Starší občas řekne že mě nemá ráda, ve školce je kolikrát smutná že přijdu já a ne táta a doma pořád chodí za tátou a furt jen táta táta, já jí kolikrát nemůžu ani vykoupat .. je to běžný, nebo sem naprd máma a táta je lepší? 😂

1pomnenka
7. kvě 2025

Vůbec se tím netrap, ty vychováváš, tatínek rozmazluje, vše jí dovolí. Je malá, nemůžeš to brát vážně.

jaja01k
7. kvě 2025

@luna03 Neboj, je to normální 🙂 V tomhle věku je obvyklé, že děti více tíhnou k rodiči opačného pohlaví a často ho také chtějí mít jen pro sebe, na druhého rodiče žárlí. Je to prostě fáze vývoje, zase to přejde 🙂

cilkat
7. kvě 2025

V tomhle věku je to velmi běžné. Zvlášť ve chvíli, kdy máte zároveň mimčo, o které logicky pečuješ podstatně víc ty (zvlášť pokud kojíš), tudíž starší tě má málokdy "jen pro sebe". Zatímco toho tatínka mít může (zvlášť pokud je to fakt partner, co se do péče o děti plně zapojuje).
Myslím, že dcera ti ve skutečnosti říká "chci být ta princezna, co si s ní všichni hrají a neodbíhají u toho pryč", což prostě častěji dostává od táty, nikoliv "nemám tě ráda".

mourovatakocka
7. kvě 2025

@luna03 Mít tak korunu pokaždé, když děti preferují tátu přede mnou a ještě se pak dozvím Nemám tě rád(a). Trochu mi to vynahrazuje, když to pak mají naopak 😜 Doufám, že to je "normální", ale samozřejmě to mrzí 😔

marianarem
7. kvě 2025

@luna03 U nas bolo toto iste, len teda ja mam syna, tak ten ro robil manzelovi. To bolo same "preco a nami byva aj ocko?", "ocka nemam rad", "preco robime veceru aj ockovi?" 🙂 vyhadzoval ho z obyvacky a podobne. Potom sa to otocilo, okolo tych 4.5-5r sa zase preorientoval na ocka, tak som sa dozvedela, ze "ocko je velmi potrebny a maminka len trochu, iba na varenie" 😂 Este bude vselijaka sranda aj u vas.

izz76
8. kvě 2025

Ja bych rekla,ze se behem dětství oblíbenost rodice několikrát prostřídá. Dceri bude 11 let, normálně je to tatínkova holčička ale ted prislo nějaké období kdy me úplně miluje a k němu ma výhrady.

werkaadamcik
12. kvě 2025

Ahoj, myslím, že je to určitě normální. A zároveň si myslím, že každou z nás tohle občas napadne. Děláme pro ně všechno a pak jdou stejně za tatínkem. Před pár měsíci jsem něco takového řešila doma se synem (4). Pořád jsem o sobě pochybovala, že dělám něco špatně, syn mě odmítal, neposlouchal, úplně mě ignoroval. Občas na něj asi zařvu když mám nervy, tak jsem se bála abych to nebylo z toho. Šla jsem se poradit ještě kvůli nějakým věcem ohledně výchovy do Nuslí do Familyhubu. Máme to blízko, tak jsem si tam našla psychologa a on mi vysvětlil, že tyhle věci souvisí hodně s vývojovými obdobími a taky třeba kluci hodně tíhnou v určitá období k otcům pak zas k matkám... Tak hlavně nezoufej, je to jen "období" 🙂