icon

Je nutné u ročního chlapce stahovat předkožku?

lidija1234
23. lis 2022

Zdravím maminky,měla bych na vás otázku zda se nějak u ročního chlapce starate o pindíka ? Pediatricka mě radila pomalu stahovat ale malej byl v poslední době dost neklidný když jsem na něj sahala tak jsem to nedělala a teď mám strach jestli jsem to nezanedbala.

lucina90
23. lis 2022

@lidija1234 mám 6 letého syna a nešahám mu na to, sám si to dává dolů dokud to jde a nebolí ho to. A jde to pěkně celý. Na webu je nějaká pěkná stránka o tomto , ale nemůžu to teď najít.

loadnla
23. lis 2022

@lidija1234 Zkoušeli jsme to a strašně se tomu brání, tak jsme toho nechali, jestli je to dobře nebo špatně nevím.

odula
23. lis 2022

@lidija1234 vůbec to nehrot. Pedkozka se uvolnuje fyziologicky snad az do 12 let. To brzky přetahování může jenom uskodit. Pokud nebude mit zánět nebo mu to nebude branit v curani, tak jenom proste normalne mejt.

ferda90
23. lis 2022

@lidija1234 ahoj, nám to radila dětská když měl snad už půl roku. Nemáme to vyloženě stahovat, ale jen trošku,, stáhnout,, a obetrit ať se tam neshromazduje bordel. Nyní má syn 21 měsíců a děláme to stále při přebalování, u koupání si ho jakoby sám žmula v ruce. Jinak samozřejmě umyváme při koupání/sprchování.

glk
23. lis 2022

@lidija1234 doporučuji mini kurz u MKlife první pomoc dětem 🙂

martinka_33
23. lis 2022

Náš pediatr razí heslo, že se o to kluci postaraj sami. A asi to funguje, synovi je 6 a zatím žádný problém.

dianemash
23. lis 2022

Už tchýně máma dvou kluků mi říkala,že klukům na pinďu nikdy nesahala,že se o to časem postarali sami a naše pediatrička má naštěstí stejný názor, nikdy jsem malýmu (18m) pinďu nestahovala,už teď si s tím docela poradí 😅

pampeliska1313
23. lis 2022

Vůbec nestahuju. Objevuje ruzne sám:D jen omývám vodou. Ale trochu mě to děsí, manžel s tím měl velký problémy jako dítě, nemohl ani na malou, nějak mu to roztahovali🫣 takže ten je z toho chudák nejvíc v nervu z nás tří.:D

mishell56
23. lis 2022

Samozřejmě, že jsem se u syna starala o pindíka 🙂

berushe14
23. lis 2022

Stahovala jsem od miminka a teď ve dvou mu to jde hezky pretahnout…me řekli ze to musím dělat🤷‍♀️

martiniquest
23. lis 2022

Na pindika se nema do 5-6 let vubec sahat (myslim pretahovat), pokud neni problem. Tuto informaci mam od docenta Smakala z detske urologie FNOL.

ferda90
23. lis 2022

@berushe14 u nás to samé, dětská říkala, že ne přímo stahovat, ale stahovat tak trochu. Ať to tam můžeme utirat atd. Kamarádka nestahovala a malý měl nějaký problém. Má stejně starého syna, jak je náš malý.

berushe14
23. lis 2022

@ferda90 Tak já nevím no, jako jen sem ho sem tam pretahla a vůbec mu to nevadilo. I mamka mi rikala ze to mam delat. Ted uz to nechavam byt

ferda90
23. lis 2022

@berushe14 malému to taky nějak nevadilo když sem ho pretahla trochu víc,takže dobrý 🙂 Jak koukám a slyším, tak každé mamince dětská říká něco jiného no

berushe14
23. lis 2022

@ferda90 no to teda Jo. Já vím, ze mi říkala mamka ze brachovi to nedělala a pak musel na zákrok, tak ze to mám dělat.

veronikanemcova20
23. lis 2022

Pozor na to, u nás syn se zúženou předložkou a obrovský problém, nešel vůbec přetáhnout, máme za sebou plno návštěv urologa, nakonec nám to zachránila mast, ale ve hře bylo bohužel i operační řešení :(

martiniquest
23. lis 2022

@veronikanemcova20 pozor na co? Fimoza je vrozena vec. Nijak to neovlivnis. Nasemu synovi (6 let) nepomohl ani triamcinolon, zkratka predkozka neni zrala a potrebuje cas. A obrizka taky neni vyhra. Ma spoustu potencialnich komplikaci.

veronikanemcova20
23. lis 2022

@martiniquest to má, ale také má spoustu výhod, řekla bych, že vše má své pro a proti 🙂
Bylo mi řečeno, že má zúženou předkožku a že jsem to mohla ovlivnit pravidelným stahovaním 🙂 samozřejmě nejsem doktor a ani si na nej hrát nehodlám 😉

martiniquest
23. lis 2022

@veronikanemcova20 tak to je pekna kravina. Proste predkozka bud volna je nebo neni. Poslechni si tu prednasku, pokud mas zajem se dozvedet vic. U obrizky osobne zadnou vyhodu nevidim. Pokud neni nezbytne nutna z duvodu parafimozy.

veronikanemcova20
23. lis 2022

@martiniquest tyjo, vy toho teda víte, to máte z té přednášky ? ☺️

martiniquest
24. lis 2022

@veronikanemcova20 ano, plus z osobni konzultace s docentem