Je to ekzém ze zapocení nebo z potravin?
Zdravim maminky,
prosim nemate nektera zkusenost viz foto (syn 1rok)? Muze to byt, ze mu nesedla nejaka potravina nebo napr. ze zapoceni? Dekuji 🙂

@klllarinka01 dekuji i jogurty napr hollandia? A jakou sul pouzivate prosim? Nemůže byt pro rocnaka skodliva? K mori jedeme v srpnu az..🙂
Sice nejsem roční miminko, ale mě na to už od narození vždycky pomáhaly krémy na zadeček. Teď používám sudocrem a vždy, když se ekzem objeví, tak mažu a do týdne je pryč.
Jinak mi kdysi paní doktorka řekla, že to je prý alergie na čokoládu a mléko. No, objevoval se stejně, ikdyz jsem se jim vyhýbala.
Jinak sudocrem pomáhá skoro na všechny kožní problémy a stojí pár korun v lékárně a i některých drogerkách 😊
@terka2018 prave my jsme kupovali ty velke bile od Hollandia a bohuzel i z tech. Asi toho mel moc. Minule leto, to mu jeste nebyly ani dva roky to mel nejhorsi. Asi i poceni do toho nepridalo, more to uplne vylepsilo. Sul kupuju v Dmku, v Rossmanovi a zkouseli jsme i drazsi v Tete. Ale da se objednat vetsi baleni z internetu od ruznych firem. Myslim, ze by to uskodit nemelo pro rocnaka. Ale davat pozor na oci a nedavat do vody nic jineho ani nekoupat ve sprchaci. Aby ta sul mohla fungovat. Ale to je myslim, vsechno napsane na krabicce 😉
@terka2018 me syn take flekatel. Prvni jenom flicky a pak na jednou z niceho nic i puchyrky.. Nakonec se zjistilo, ze ma koprivku. Vadi mu teplejsi prostredi. Vice tepla voda na koupani, nebo kdyz se treba zpoti...zacalo se mu to objevovat az po 2 letech.. Uvidis jestli to zmizi nebo ne. Kdyz by se to vracelo tak bych pro jistotu zasla na kozni.
Ahoj, u nás to vypadalo podobně, jen to bylo horší, nakonec to nebylo z jídla, ale z pračky. Z ničeho nic začala vadit dětská aviváž. Po zkouškách změn v jídelníčku mně napadlo že to může být z oblečení. Potničky bývají tmavší co jsem našla na netu při zjišťování z čeho to je. Držím palce ať nemusíš na kožní. Jinak než jsem přišla na původ pomáhala měsíčková mast.

Syn mel taky ekzem. Zpusobuji mu to mlecne vyrobky-hlavne jogurty, tvarohy, zmrzliny a rajcata
.jakmile si je neda, ma.klid. a neji sladkosti, cokolad atd. Jinak ho meju obden, jen vodou, pridavam sul z mrtveho more a po koupeli mazu Biodermou (poradila doktorka). Pomohlo taky more. Jinak doktorka.chvalila, ze pecujeme dobre.