Je vývoj řeči dítěte v 16 měsících zpožděný?
Ahoj všem. Syn Sebik má 16 měsíců a zatím co říká je máma, táta, bába, děda, bebí, ee (plína), mňam, bebí a spíš si tak mumlá.. každé dítě je jiné já vím. Zase se učí třeba na nočník, papá sám, umyje se sám, uklizi a je proste šikovný, jen ta mluva.. není ještě moc brzy? Já se jen bojím😔
Omlouvám se za anonym, je to pro mě dost nepříjemné.
Děkuji T.
V 16m uměla dcera možná 5 až 10 slov typu baf, ham, au-to apod. 🤣🤣
Horší syn kamarádky, který má čerstvě 4 roky a leč chápající a všerozumějící, umí též tak 10 slov. 🙈 A nikdo to neřeší.
Nečetla jsem komentáře. Dceři je 3,5 a řekne 10 slov a jsem pořád v klidu. Od ledna má konečně docházku ve školce a je vidět, že ji to začíná pomáhat. Doktorka dětská mi řekla, že do 4 let, i na ORL mi to říkala doktorka (byli jsme na vyšetření sluchu). Buď v klidu 🙂. Dcera je také šikovná zase na jiné věci, každé dítě je jiné.
Dekuju moc holky💕
Vymen okruh kamaradek
Jsou v tom šíleně veliké rozdíly. Kamarádky syn začal opakovat slova ve 12m a mluvil ve větách v 18m. Dcera do 3 let jela svou řeč (které jsem rozumněla) a teprve od 3 let začíná opakovat dospělácká slova. Já mluvila ve větách asi taky kolem 3 let a ve škole jsem vždycky vynikala v psaném projevu.
Ahojky, buď v klidu 😁.
Já mám doma Filípka 3,5 r a mluví hodně málo má opožděný vývoj řeči . Začala jsem řešit až ve 3 a to používal pouze 3 slova máma táta ham.
V 16m je to pohoda vůbec si tím nelámej hlavu kluci jsou kluci 😁. Také jsem měla v okolí řeči on je postižený divný nemluví se všema jsem se přestala vydat a mám klid 😁
Starší dceři jsou 3 roky a 3 měsíce a teprve začíná mluvit.Byla jsem s ní na logopedii a šle doktorky není opožděná
Dostali jsme cvičení na jazyk prý je to časté,že jsou děti jen lenivé.Nerikam, že je to v pořádku měla by už mluvit víc,ale zároveň není úplně ve škatulce opožděná.V něčem je zase hrozně dopředu.Takze cvičíme a je znát posun.Plenky nemá od 2 let sama si naznačila na noc tedy ještě dávám pro jistotu i když se budí na WC.
Mladší dceři je 22 m a taky to s mluvením není velký zázrak,ale já se z toho nehroutim.U tě to naopak a plenkou vypadá na dlouho vůbec na nočník nechce a já jí nenutím.
Ještě k tomu mluvení doktorka mi říkala,že je to také ovlivněno, kdy začne díte chodit, plenka atd
Švagrová má 3letou holčičku a ta říká leda máma, mami, táta, tati a tím končí. Pak se dorozumívá stylem "Tu" - Tomík, "ba" - bába,... A nikdo se nad tím příliš nepozastavuje. Ve školce prcka rozmluví, neboj. 🙂
Kamarádky bych asi poslala do patřičných míst a víc bych se nenervovala
jednoduchá rada, vyměň kamarádky...

Každé dítě je jiné. Syn má 20 měsíců a nenamluví ano tolik, co tvůj. Jen ječí a někam šplhá. Ale rozumí perfektně. 😄
Dcera, 4,5 roku, v jeho věku normálně mluvila v jednoduchých větách, ale byla neohrabanější.