Jsem klidná, jen když miminko spí
Ahoj, potřebuji radu nebo se spíš vypsat...mám doma (první) třítýdenní miminko a nevím zda je to hormonama, nebo mám depku, ale jsem klidná jen když spí (což není často) a stresuju se, když se začne budit a vím, že ho budu muset konejšit...trápí ho prdíky, skoro pořád, zkoušeli jsme vše -cvičit, nahřívat, Pupík, biogaia,espumisan,baby calm, fenyklovy caj, nejim mlecne vyrobky, nic nadymaveho...rektalní rourka ulevi, ale musela bych mu to dělat tak 8x denně...no takže prostě pláče a pláče, nosím ho, houpu, klubíčkuju, dávám na bříško, zpívám, ale to zabírá jen na chvilku, nebrečí jen u kojení a v kočáru, jenže já už jsem z toho zoufalá, a když takhle pláče několik hodin, pláču i já, že mu nedokážu pomoct (jo jinak dle pediatra je v pořádku, jen holt trpí na prdíky abudem tomuset vydržet)....no jenže, jak je tak plačtivej, tak já si s nim nedokážu moc užívat okamžiky, kdy je v klidu a přeju si jen aby usnul, aby už byl klid...prostě jsem si to mateřství představovala jinak :( a tohle mě pomalu ubíjí...navíc jsem takovej magor, že i když mě to nervuje, tak nedokážu řvoucího syna nechat manželovi a jít se třeba na hodinu nadechnout ven, nebo se vyspat...prostě mi to “nedá” anenechám ho/je v tom...achjo, ani nevím co chci slyšet, jen to muselo ven :( jsem hrozná matka :(
@bayt tak to jak nedám odříhnout, tak se za chvilku vzbudí a pláče. A už se mi několikrát stalo že ji zaskočilo a začla kašlat. Takže to bych neradila.
@novamamina no tomu našemu už taky zakočilo, ale to si nemyslím, že souvisí s tím odříhnutím (spíš že je nenažranec a saje a polyká úplně zuřivě)...ale každý dělá, jak to má osvědčené, mě zase všichni v rodině radili odříhávání a fakt se to neosvědčilo
@nikolaamiminko omyl, jsi úplně normální matka 😉
Ale jinak manželovi ho klidně na chvilku strč, navykni si na nějaký čas jen sama pro sebe, i v budoucnu ti to pomůže...a to pak v závěru pomůže i jemu 😉
@bayt jasný, když ti to tak vyhovuje a je to v pořádku 🙂. Ale jsi prvni od koho slysim že to nedělá 🙂.
@novamamina Já znám víc lidí. A tohle je moc zajímavý článek, ale ten jsem objevila až včera... https://www.sciencenews.org/blog/growth-curve/m...
Chci tím jen říct, že to je alternativa a že někomu to může vyhovovat víc...
Hormonama....srovna se to nebojte
Mela jsem to same. Dcera rvala prvnich asi 5 mesicu (nechci te desit). Myslela jsem, ze to nedam. V jednu chvili jsme i prestala chodit ven, me totiz rvala i v kocarku, a uz jsem mela dost pohledu ostatnich lidi, at s tim ditetem neco udelam. Pak se to srovnalo a byla uzasne miminko. Vydrz, bude lepe.
Me co pomohlo bylo jezdit jednou tydne vecer na nakup - vypnout. Nebyla jsem doma, nic jsme neslysela a manzel to nejak dal.
@nikolaamiminko Přijde mi, jako bych to psala já před třemi a půl lety. Měla jsem to nachlup stejně. Na malého jsem se hrozně těšila, ale taky trpěl na bolavé bříško a prakticky pořád plakal, bála jsem se úplně toho, že manžel odejde do práce a já s ním zůstanu sama. Ptala jsem se sama sebe i manžela, kdy to konečně skončí a budeme si užívat i ty hezké chvilky. Zpětně vidím i to, že to byl opravdu začarovaný kruh a svou nervozitu jsem na malého přenášela i já. Neboj se, bude líp, až se malý začne víc usmívat a bříško ho taky nebude trápit donekonečna. Klidně si dovol udělat i hezkou chvilku jen pro sebe, je to taky potřeba 🙂
Nečetla jsem reakce od holek, tak se určitě budu opakovat. Mám doma 8mi měsíčního syna a první 3 měsíce jsem myslela, že se zabiju 😀, šestinedělí bylo úplně nejhorší období snad v celým mým životě. Myslím, že většina z nás má pocity, o kterých píšeš. Je to hroznej nápor na ženu, hormony, pocit zodpovědnosti, únava, fyzicky bolesti po porodu apod. Nemůžeš být špatná matka, už jenom proto jak moc tě to trápí, jakou máš starost a to, že places zoufalstvím. Vydrž tohle 3mesicni kolikovy období a uvidíš, že si všechno sedne a začneš si to užívat. Budeš skvělá máma!!!!!!!!
@smajlinka22 A všimla sis, že ta diskuze je rok stará?
@eloise02 a já se vesele přidám 🙈🙉🙊
@nikolaamiminko Jejej, měla jsem to podobně. První tři měsíce jsem probrečela, bylo to peklo na zemi. Fakt fakt děs. Říkala jsem si, že jsem ani to dítě neměla mít.
@merylinn80 Přidej, já jen, že radit paní, aby vydržela to "3mesicni kolikovy období" je už asi dost mimo, když to dítě už mezitím o rok povyrostlo...😉
@nikolaamiminko zkus si pohodlne sednout do polosedua dej si mimi na hrud briskem a pod prdelkou ho rukama nadzvedavaj jakoby houpej.....toto nam s manzelom zachranilo zada,u toho muzes cist nebo koukat na filmy...pripomina mu to jak byl u tebe v brisku

@nikolaamiminko ono líp bude ☺ ja do kazdyho jídla pridavala ještě tymián a kmín 😀 proste pro pocit. Přišlo mi, že pomáhá. Jinak biogaiu a baby calm to nám sedělo. Ale stejne řev několik hodin. Pak rhb kdy sem brečela s ni ještě vic. Ale koliky jednou přejdou. Zkusit šátek? Krasne v něm prdela jak sme si zahrivali pupíky ☺