icon

Jsem špatná máma, malá pořád řve, mám vzdát kojení?

haskovaludmila
16. dub 2017

Máme první miminko. Já jsem na nervy,nepoznam proč pláče. Snažím se kojit,co dvě hodiny,ale nevím jak dlouho. Někdy chce hodinu,hleda prso,potom ji bolí bříško a pořád řve. Malé je 13 dní a já jsem na nervy protože mám pocit že jsem selhaha.

Strana
z3
linee
17. dub 2017

@haskovaludmila k @denisamx. Pro mimi je take vse kolem nove,je to pro nej novy svet,neco jine,nez byt v brisku.Navic je to pro tebe nove,jeste v setinedeli,kdy se upravuji hormony (vzpomen si na nalady v tehu).To,co zazivas zazivala snad kazda z nas.
Radim nekojit az tak casto,muze ji z toho opravdu bolet brisko a kysnout.
Moje mala to stejne,byly ji tri tydny,ja byla ze sebe zoufala,citila jsem se jako na nic mama,dite to ze mne citilo a bylo plactivejsi.Nakonec jsem koupila dudlik,mala se ududlala,kojeni se nezkazilo,byla.klidnejsi ona i ja a dekovala tomu,kdo dudlik vymyslel.podivej,zkus,vzit muzes porad,kdyz budes mit pocit,ze se kazi kojeni.A jeste doporucuji jit spat s mimi.Kasli na domaci prace,uklid a pod.Udelej nejnutnejsi a jdi spat,kdyz spi mala.Ver,ze az budes vice vyspata,budes mene drazdive reagovatna plac miminka. Drzim palce a ver,ze se to rozhodne zlepsi;)

soyevita
17. dub 2017

@kituska20
Laktóza se také nachází v mateřském mléce. Téměř každý novorozenec má schopnost laktózu štěpit. Jen velmi ojediněle lze tuto intoleranci prokázat u dítěte mladšího pěti let.
Něco jiného je ABMK....

kackakastanka
17. dub 2017

@haskovaludmila mila zakladatelko, rad uz si dostala plno a nutno rici, ze velkou vetsinu dobrych, takze jen te chci take ujistit, ze je to normalni a musis si tim proste projit a zkouset, co pomuze, nepomuze, vcetne upravy sve stravy, nasazeni probiotik mimcu, pripadne pouzit ten infacol, a pokud umi prcek dobre sat, dej dudlik, ja kojila skoro do dvou let a dudlik jsme meli temer od zacatku, ale umel sat a hezky pil, reci o tom, ze nejsi dobra matka nech bejt, proste je ten zacatek narocnej, a clovek to zjisti, az kdyz se prcek narodi, tak to proste je, vydrz

mikracek
17. dub 2017

@haskovaludmila ahoj, zkus si poridit satek na noseni miminek, spouste maminek to pomaha 🙂 mimi se uklidni

homoludens
18. dub 2017

Dobrý den, vím, že to sem úplně nepatří, ale ráda bych Vás maminky poprosila o pomoc. Kamarádka píše závěrečnou práci do školy a potřebuje znát názor nás maminek (nebo klidně i tatínků) na jesličky. Můžete prosím vyplnit tento dotazník? https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/nazor...

sahir
18. dub 2017

Asi se budu opakovat, nečetla jsem úplně všechny příspěvky, ale napíšu, co zabralo u nás, protože naše malá ve 14 dnech taky začala být hodně uplakaná. Projevy stejné, pořád chtěla prso a hned po krmení se začala kroutit a plakat a to vydrželo do dalšího krmení. Kolotoč nad nervy 🙂 Takže kojím stále, když chce. Což znamená, že když pláče, první zkusím dát prso. Když je opravdu krize, dám třeba na hodinu do šátku, uklidní se, usne, v poloze v šátku nebolí tolik břicho. Nosítko bych pro takhle malé mimi nevolila. Šátek je do začátku lepší. Dále praktikujeme bezplenkovou komunikační metodu. Krásně se tak vykaká daleko dřív, než by to zvládla do plenky. Info si najdi na netu, jak se to dělá, všude je toho hodně. A pak jsme taky Vigantol nahradili Baby-D od Jamiesonu. Nám dělal mnoho hodinové bolení bříška. A taky zapoj do péče o dítě partnera. On pak taky na ty věci pohlíží úplně jinak. Oni mají chlapi o tom všem dost zkreslenou představu a když se pak mimi narodí, tak jsou často zaskočení a mají pocit, že je to špatně a takhle to být nemá. Tak je třeba jim ukázat, z existuje tohle normální je.

rebe
18. dub 2017

JSI SKVĚLÁ MÁMA! Kdybys byla špatná, pláč tvého miminka by tě vůbec nerozházel. Tvůj stres z toho značí, že jsi báječná, milující máma. Nejlepší, jakou tvé miminko může mít. Uklidni se, soustřeď se na vaši vzájemnou lásku a snaž se být šťastná. Ono si to za pár dnů nebo týdnů sedne. Ty začátky jsou náročné, občas zoufalstvím a únavou brečela každá z nás. A o kojení má určitě smysl zabojovat, vždyť pláčou i miminka na UM. Bude líp, uvidíš 🙂

verylka
19. dub 2017

Zdravim. Jednak ti doporucim se uklidnit, vse se zvladne. Neres uklid,vareni ani dalsi zbytecnosti...kdyz spi miminko, zdrimni si taky, koj v tobe prijemne poloze, pij pri koheni teple caje a pod., nasad malicke probiotika (me se nejvice osvedcily BioGaia, vynechej nadymave potraviny,sycenou vodu a cokoladu a kup si laktacni sirup Lactofyt, je skvely, nejen pro brisko miminka kdy pres tve mlicko bude dostavat vytazky z bylinek a bude mu dobre travit a nebude trpet na koliky a hlavne ty budes mit dostatek mlicka. Lactofyt je fakt uzasny, kterekoli kamaradce po porodu jsem ho doporucila na nej pely jen chvalu. A pak prochazky s kamaradkami at si procistis hlavu a vydechnes ti udelaji dobre jak na dusicce tak na tele ;) Neves hlavu, hodne z nas melo uplakane deti ktere trapily vetry a vsechny jsme to prekonaly. Drzim pesticky a nezoufej, vsechno bude fajn <3

evulilinek
20. dub 2017

Hodinové kojení mi připadá zbytečně dlouho. 20 min. max půl hodiny by mělo stačit pokud je dost mléka. Taky pomáhá dudlík pokud má bolení. 🙂

xdrak102
20. dub 2017

Uklidnit, začátky jsou šílené pro každou maminku!
První co ti poradím - koukni se na youtube, kde je, jak vypadá miminko když opravdu saje a když už nesaje (pozná se to podle pauzy v bradě). Tím se ti na 100% zkrátí kojení, hodina je opravdu hodně a musí to být vyčerpávající! Když už nesaje, tak necháš jen tak pro radost podudlat třeba 5-10 minut, ale myslím že tě používá jako dudlík. Čímž se dostávám k další radě, za které mě tu možná ukamenují - zkus dudlík. Já jsem první 3 týdny myslela že z malé skočím z okna, neustálý řev, navíc kojit se naučila až po 14 dnech, jinak prso odmítala (v porodnici jí dali příkrm, protože se mi nespouštělo mléko). No a jak jsem byla zoufalá, tak jsem vyzkoušela všechno (Karpa, atd.) ale zabralo až když jsem našla správný dudlík (mimochodem jediný ze 6 vyzkoušených, když už jsem to chtěla s dudlíky zabalit).
Od té doby se míra hlučnosti v bytě snížila o 75%😅
Fakt bych za vynález dudlíku dala nobelovku!!!

Strana
z3