icon

Kdy jste poprvé zkoušeli uspávání s tatínkem?

cherie24
10. dub 2021

Ženy, takový dotaz, kdy jste poprvé zkusily předat uspání manželům? A jak to probíhalo? S řevem nebo v klidu? Neptám se teďka těch, kterým děti bez problému usnou nebo dokonce usínají sami v postýlce. Ptám se teďka hlavně mamin, které mají doma závislého mamánka, co usíná zásadně s prsem. 🙂

jana_zofie
10. dub 2021

Pres den v deseti mesicich. Nemam tuseni, jak to fungovalo, ale kdyz jsem prisla domu, spali oba na posteli... Ted ma mala 14 mesicu a uz to tak nefunguje. Radsi si hodinku dve pocka nez prijdu a jde az se mnou u prsa... V noci ale vzdycky usinala a usina se mnou...

madbetka
10. dub 2021

Všechny tři naše děti usínaly u prsa, ale když bylo potřeba, manžel je vždy uspal v nosítku. To fungovalo v podstatě od narození, uspával tak často přes den.
Ale večer jsem kojené děti vždy uspávala já, neviděla jsem důvod, proč by to mělo být jinak. Od doby, co se přestaly kojit, je jim úplně jedno, kdo je uspává. Někoho u sebe chtějí, ale jestli tátu nebo mámu obvykle neřeší.

blondynka400
10. dub 2021

@cherie24 cca od roku a půl. A vždy to bylo v klidu. U mne se dožadovaly všeho možného, s tatínkem v pohodě. Do té doby jsem vždy uspala a až poté jsem odešla..... A večer jsem byla vždy v relativně krátké časové dojezdnosti, abych se mohla vrátit (a občas jsem šla domů dřív než byl plán a většinou už doma po "řevu" vše spalo😂)

neomenia
11. dub 2021

Od narození uspaval, když jsem byla pryč, od asi půl roku jsme se střídali pravidelně , a doteď se stridame. 2 roky.

tynka9
11. dub 2021

Zhruba od nějakých 15 měsíců jsme to začali postupně zkouset. Máme první dvě děti od sebe 17 měsíců, tak to byl trénink na porodnici. Ze začátku to bylo se řevem, tak jsem za nima přišla a uspávali jsme oba a postupně si to sedlo. Nakonec mě občas i vyháněl a chtěl tatínka. U druhé jsme to zkoušeli až někdy kolem 19 měsíců, když jsem přestala kojit a to manžela taky moc nechtěla, ale většinou už letěla k posteli s řevem “nenene maminkou”, tak šel manžel za starším. Teď už umí uspat u oba najednou sám 😉 což se hodí, za 8 týdnů máme termín na třetí prtě

vikinkav
11. dub 2021

Nase deti nikdy nemely problem s uspavanim tatinkem, takze tak od pul roku, pripadne jsem nakojila a predala k uspavani, ale oni nikdy nebyli mamanci, spis tatanci 🙂

supermatka
11. dub 2021

@cherie24 manžel uspavani vždy miloval. Takže uspaval především manžel 🤭. Je z práce unavený takže mu to i vyhovovalo a říká že takhle si děti aspoň poňuňal a užil když přes den na ně nemá čas. Já mám vůbec skvělého chlapa, prebaloval i koupal všechny děti. Už i v porodnici. Přišel z práce a už se těšil až budu moct koupat miminko a uspavat starší děti.. Náhodou si myslím že tím si buduje tatínek k dětem i vztah. To je ale jen má zkušenost ❤️.. Jinak jsem samozřejmě uspavala i já, aby to tady zas někdo nevzal tak že se o děti nestarám 🤦‍♀️

veru181
11. dub 2021

Mně teda neusíná u prsa, ale na uspávání je dost velký mamánek (11 měsíců) 😀 Zpětně mě mrzí, že jsme se nestřídali od začátku, kdy byl na usínání klidnější. Teď když to zkouším nechat na manželovi, tak malý hrozně brečí (ale doufám, že se to věkem zlepší 🙂 ).

ruzova_pastelka
11. dub 2021

Dcerka je tedy hodně, hodně kontaktní, kojící a tulící a dlouhou dobu vůbec nespala bez fyzického kontaktu, ale uspávání od táty (nebo o něco později i od babičky), nebyl nikdy problém. Usínala buď při houpání v zavinovačce nebo v šátku (později v nosítku). U mě tedy u prsa. Muž jí uspával prakticky od narození, někdy mezi 2-3 měsícem jí hlídal v delších časových oknech, tak to už uměli spolehlivě.

drep
11. dub 2021

Já tedy nikdy neuspávala cíleně u prsa, prostě jsem kojila a buď u toho usnula a já ji dala spící do postýlky anebo neusnula a pak usínala v postýlce. Asi od miminka jsme uspávali i já i muž. Od devíti měsíců odpoledne pak občas babička nebo děda a všechno v pohodě.

verionka
11. dub 2021

Jak píšeš, závisí to na dítěti. Starší mi s tatínkem usnul poprvé snad až ve dvou letech, možná i dyl, mladší bez problémů od narození, i když jsem oba kojila a kojení uspavala...

krtikkrtovaty
11. dub 2021

Starší, dokud se kojila tak usínala jedině se mnou jedině u prsa a přitom extra mamánek nebyla. Teď druhá v roce a dokud se kojí, tak určitě beze mě spát nepůjde... A pak... No nevím, přijde mi dost mamánek... 🙈

sigyn
11. dub 2021

Od narození, ale u nás nebylo kojení.

andelka
12. dub 2021

Tak u nás se uspává stále kojením ( ještě usne v autě nebo výjimečně v kočárku), je mu 2 a čtvrt. Navíc spí s námi v posteli. Počítám ale že po prázdninách skončíme s kojením a to už budeme s tatínkem na jedné lodi,takže to bude úkol pro oba, uspat ho bez prsa.