icon

Kdy jste přesunuly děti do sporťáku?

mamiiinka
27. črc 2015

MAminky, kdy jste děti přesunuly z hluboké korby do té sportovní části kočárku? Myslíte, že ve 2 měsících je to ještě brzo? Ačkoliv vypadá jako půlroční dítko :D . Uvažuji nad sporťákem, protože je to velmi živé dítko, a nechce ležet ani za mát, a v tom sporťáku, se to přece jenom dá trošku naklonit (-nemám v úmyslu ho dávat do sedu!!). A třeba na to léto- nebo dokud bude hezky mu dát sporťák a na zimu s fusáčkem zase hlubokou?

Děkuji za Vaše názory 🙂

Strana
z2
kraskav
27. črc 2015

@mamiiinka Nikdo vas tady mlada maminko neodsuzuje.Ano prisla jste si pro radu a nazor.Kazda mame jine nazory a jine zkusenosti.Vsechny jsme se shodli na tom ze ve dvou mesicich je skutecne brzy davat miminko do sportaku ikdyz je takovy krasny cvalik - muj synek ma ted 10kg a to neni kojeny prosim - .Ne vazne je to brzy.Nikdo nerika ze jste spatna matka kdyz chcete znat nazor jinych maminek od toho jsou prece diskuze.Taky me udivuje ze jsem napadana za svuj nazor,ale kazda jsme nejaka.Zkuste ho dat v korbicce na brisko treba se mu to zalibi a pockejte tk do tech 4mesichc nejdriv.Hodne stesti

allisv
27. črc 2015

@kraskav chudák jste nepouzila, ano.spojila jsem odpověď pro dvě osoby -moje chyba a omlouvám se. Nelíbí se mi, že oznacujete její rozhodnutí za hloupé. To nepřísluší nikomu z nás 😉

allisv
27. črc 2015

@kraskav a já vás za váš názor nenapadám, viz výše.

allisv
27. črc 2015

@irca86 ano je tam, ale nejde vůbec cítit. Tak je zbytečné jej řešit

kraskav
27. črc 2015

@allisv ano mate pravdu spatne jsem to napsala, ne hloupe,ale nerozumne tak jste jsem to chtela napsat.

ineska85
27. črc 2015

chodili sme na rehabku a pani odporucala dat mimi do sportaku az ked sam zacne sediet..mam obe strasne zive deti a bol to horor v korbicke..ale zvladli sme to..chodila som von, ked som vedela, ze budu spat..nastastie zacali rychlo sami sediet...cca v 6 mesiaci a v sportaku sa im strasne pacilo 🙂) vydrzte 🙂

ajka198
27. črc 2015

@mamiiinka chtěla bych jen něco upřesnit. Píšeš, že potkáváš maminky se sporťáky, které tam mají váhově menší děti. Ale tady nejde o váhu, ale o věk a motorický vývoj. Je jedno, jestli miminko váží 8 kilo nebo 6. Ale myslím si, že ve 2 měsících není miminko ještě tak úplně zpevněné jako dítě třeba v 5 měsících. A to je ten rozdíl.
Ale záleží na tobě, udělej, jak sama uznáš za vhodné 😉

ladyhacek
27. črc 2015

2 měsících je brzo!
já bud mít malého v kočárku dokud mu bude. Koupili jsem kvůli tomu i větší korbičku. ALe roste nám dost rychle tak jsem zvědavá jak dlouho vydrží 🙂

mamiiinka
autor
27. črc 2015

@ajka198 proto jsem do závorky napsala že jsou nejspíš starší, protože u dětí to-pokud neznáte jejich matku- těžko poznáte. Kdo má jaký věk. A protože jsem viděla "menší" děti ve sportácích, začala jsem se po tom pídit a ptát se... tím to je asi vše 🙂

Děkuji za názory 🙂

lucyp13
27. črc 2015

@mamiiinka já to znám, mě dcera od 2 m v kočárku řve, chce koukat ven, tak jsem to vyřešila ergo nosítkem a mám klid, ona kouká a neřve. Sporták budeme nasazovat koncem léta/začátek podzimu...2 m jsou opravdu brzy, jinak nosítka se bát nemusíte..nevím ani proč ten strach..prostě se to nasadí jako "batoh" a hotovo...šátek mám na doma a jsme obě spokojené

elu
27. črc 2015

@allisv přesně tak, stejně tak někdo polohuje i postel, nevím v jakých krámech to maminky jezdí, ale většinu sportáku, co jsem viděla, jsou normální velké pohodlné kočárky, co jdou do uplného lehu...navíc pokud je to tato malé dítě, není to žádný polosed proboha, vždyt na tu sedací část ani nedosáhne...je to normální polohování...my šli do sportáku cca v 5 měsících, byla zima, takže s fusakem do korby ani omylem

honzulka
27. črc 2015

A co děti s refluxem?Ty přeci taky spí ve zvýšené poloze a nemohou si vybrat.Pokud se mu v korbičce nelíbí a nezmění to ani různé zdobení a hračky na kočárku,polohování, a pokud máte sporťák s pevným dnem,asi bych ho tam dala.Jen nečekat,že na zimu půjde do korbičky... 😀

dannyblakely
27. črc 2015

užívejte si hlubokýho kočárku nebo nošení a na sporťák fakt nespěchejte..kor ve 2 měsících..

leikkka
27. črc 2015

@mamiiinka já nerýpu, jen jsem zkušená maminka a jak tu se mnou i více maminek sdílí podobný názor, tak si za tím stojím. Ano chudák, neboť takto malé dítě nemá možnost ovlivňovat svůj vývoj, vše je v rukách rodičů a nemyslím si, že je třeba ho vystavovat rizikům, jenom proto, že vidím kolem sebe maminky, jak děti, které jsou menší už jsou ve sporťáku.Tak to musím vozit taky. Jejich děti umí sedět, mají zpevněné svalstvo a jakékoliv otřesy sportovního kočárku jim nedělají potíže. Kdežto vaše dítě je 2m staré, skončilo mu 6tinedělí, chápu, že je léto, ale je mu v korbě či v šátku či v nosítku nejlépe. Vidím chyby maminek kolem sebe, co dávaly děti do sporťáku ještě dříve než děti začaly sedět, jaké to má následky. a nádále v tom pokračují i u ostatních dětí. Holt je to moderní trent a rodiče si neuvědomují, že riskují zdravotní stav svých dětí. Takto malým dětem je nejpohodlněji v korbě, která jim zabepečí bezpečí pro fyziologický vývoj - termoregulaci apod. Pokud to malým dětem nevyhovuje jsou další možné způsoby, jak je brát ven- ergonomická nosítka apod. Autosedačky nejsou pro trvalé či více hodinnové umístění dítěte, neporovnávala bych korbu - autosedačku a sportovní kočárek. Každé má své opodstatnění, důvod proč je tak konstruovaný a má svůj i ůčel, věkovou hranici. Jsou to jen názory zkušené maminky 3 dětí. Příště napíši strohý komentář - ne, je na to malé a je to.

leikkka
27. črc 2015

@honzulka i dítě s refluxem mi vydrželo v korbě do věku, než začalo sedět, a byly zabezpečeny všechna opatření pro reflux.

kraskav
27. črc 2015

@leikkka lepe bych to nenapsala dikec

anetadr
27. črc 2015

@mamiiinka Když se mu v korbičce nelíbí a chce mít rozhled, je nejlepší dát ho na pupek - mám taky velké miminko (5020g a 56cm při porodu!!!! v půl roce 10kg a 74cm!!!!) a jak začal v korbičce zlobit, dala jsem ho na pupek, stáhla stříšku a jezdil jako "kapitán" (- jak řekl náš starší syn🙂) a koukal do všech stran. Do sporťáku šel teprve nedávno (cca na půl roce věku) po tom, co mi začal z korby vystupovat (taky je hodně živý a je hodně napřed - v půl roce seděl).

leikkka
27. črc 2015

@kraskav není zač 🙂

zuzajda20
27. črc 2015

@mamiiinka Já bych ještě asi chvíli hlubokou nechala. Malá se narodila v dubnu a sporťák jsem dávala v březnu, tak tam byla 11 měsíců a neměli jsme nejmenší problém, v létě to moc nevnímala a jak se chtěla dívat tak byla zima, tak když jsme vyrazily na procházku, tak většinou jenom aby se prospala a na to mi přišla korba nejlepší 🙂

kami1984
27. črc 2015

Prvni syn od konce června do konce března a teď druhý od půlky září do konce června-ať žije Inglesina:DD

allisv
27. črc 2015

A proto všude ve světě prevazne vozí miminka od narození ve sportacich a golfkach. Takže jsou odepsání 😀

pratensis
27. črc 2015

Já dala syna do sporťáku, až když měl skoro 11 měsíců. Měl snížený tonus trupového svalstva a tím pádem zpomalený motorický vývoj. Vzpřímeně sedět začal v roce. V korbičce mi taky nechtěl moc vydržet, obzvl. když už mentálně měl na to, aby se rozhlížel a zkoumal okolí. Ale vydrželi jsme, podle mého názoru to za zdravá záda stojí. Jeho potřebu koukat jsem řešila tím, že jsem ho položila na břicho po směru jízdy a překlopila boudu tak, aby viděl - tzv. jízda "na tankistu". Zabijí se dvě mouchy jednou ranou: dítě vidí a posiluje zádové svaly. Také jsme hodně využívali nosítko nebo šátek. V dnešní době je spousta možností nechat se naučit vázat šátek zkušeným lektorem. Mě vyšel individuální kurz na 300 Kč, což myslím nikoho nepoloží a pomůže to odbourat strach z vázání.

mamiiinka
autor
28. črc 2015

Děkuji všem za názor 🙂

lunderin
28. črc 2015

Koukám, že to byla živá diskuze, jestli můžu, já uvažuju, že budu miminko vozit ve sporťáku od narození, dá se dát do lehu a je terénnější než korbička, co mám. Když dáte pod dítě nějakou dobrou podložku, je jedno, jestli je tam nějaká dělící rýha. Ona ta matrace v korbičce taky není žádný zázrak. Myslím, že se nestane nic, kdyby leželo na klínku (dá se koupit asi za 200). Jen bych měla starost, aby nemělo moc podnětů a nebálo se, ale to uvidíš sama. V nosítku taky vidí, ale může se schovat.
Já dala syna do sporťáku v 5 ti měsících, když sám seděl a nechtěl být v kočárku. Nejdřív ležel (řval),pak poloseděl (řval) a když řval i v sedě, musela jsem koupit nosítko, natrénovat s plyšovým medvěděm a zkusit. Fungovalo to🙂 V 8 měsících se vrátil do kočárku, ale dodnes tam vydrží jen chvilku. Tak držím palce🙂 Jo a teď má 11 kg a pořád se dá nosit v nosítku, je to jednodušší, když spěchám a nemám chuť se dohadovat🙂

sedakaterina
28. črc 2015

Musim rict, ze mne tato diskuze fascinuje. Takze dat male dite do sportaku, ktery uplne lezi je na palici a chudak dite, ale nosit dite v satku a nositku je ok? Miminko ma tezkou hlavicku a je to zatez na krcni pater a celkove na cely pohybovy aparat. Neni zdrave ho takhle krcit. Takze maminko, klidne si takhle male dite do sportaku dejte, kdyz vite a vidite, ze je v podstate nebo uplne v leze. Ja to stridam s hlubokou korbickou a Lukaskovi jsou 3 mesice. Zacali jsme ted a sportak mame taky uplne vleze a zadicka ma pekne na rovno a je spokojeny, jak kouka ven. Vetsina z nas stejne spatne dite nosi, zveda atd. tak nevidim ve sportaku vubec problem. Ziji v cizine a co tu vidim, tak budte uplne klidna..

zo_ja
28. črc 2015

@sedakaterina Evidentně o nošení nic nevíš, nosit v šátku můžeš novorozence, ale když ho dáš do sporťáku, tak mu ublížíš. Ono totiž dítě je sice v šátku vertikálně, ale musí mít zádička dokulata, opřený o šátek, nožičky nahoru, hlavičku zajištěnou, takže páteř žádnou tu váhu nenese. Je to stejný jako když ho neseš správně v náručí, tkay vertikálně. Akorát že máš u toho volný ruce.
Navíc - ve sporťáku jsou otřesy, dnešní sporťáky nejsou odpružený vůbec a všechno se přenáší dítěti na páteř, mozek a všechno. Když dítě neseš, všechno to ztlumí Tvoje tělo a dítko se jen příjemně houpe - obdobně jako v děloze.

drakenn
29. črc 2015

JJ, dítě v maminčině bříšku je taky na rovno? Nebo chudák celé skrčené 😀 Holky, vy tu ale řádíte! 😉
Já jsem pro šátek. Raději bych se zbavila strachu někde na kurzu, kde mi vysvětlí co a jak než riskovala zdravou páteř svého dítěte.. Dítě v šátku je samozřejmě zabezpečené, jsou různé druhy úvazů příjemné pro dítě i matku. Dítě v šátku v žádném případě nevisí za hlavu, nemusí ji samo držet. Tak malé děti se dávají do úvazů, které mají oporu hlavičky. Nožky má na široko když zvolíte ze široké nabídky úvazů - super pro vývin kyčelních kloubů atd atd. Chce to zkusit

Strana
z2