Kojenec ve sporťáku. Dával někdo už v 5 měsících?

makkyv
29. bře 2021

Krásný večer přeji,

Dámy je tu někdo kdo už dával 5 měsíčního kojence do sporťáku? Mě přítel říká, že jak teď má být už jaro a nad 20 stupňů, tak že bychom mohli vytáhnout sportovní korbu a hlubokou už uklidit. Jenomže já si nejsem jistá, přijde mi to asi ještě brzy. Přece jenom když budu chtít aby malá byla v” polosedě” a viděla, tak jí mohu nastavit polohovací stupeň v hluboké korbě. Co myslíte vy? Děkuji moc za názor. 😊🌷

kimh
29. bře 2021

Ahoj já jsem syna dala do sporťáku, protože se mi ve 4 menších nevešel do hluboké korby, byl veliký. Ale byl v lehu, dokud si v 7 mesich neseděl sám, nezvedla jsem ho.

zrzeckas
29. bře 2021

Zalezi na tobe... My meli sportak brzy, ale pouzivali jsme vloznou tasku nejaky ten mesic.... Ale od toho 5. byl uz myslim normalne ve sportaku.

eliska_f
29. bře 2021

Já dala prcka do sportaku až dokázal sám sedět kvůli vyvoji páteře. Nevidím důvod dávat dítě dřív do sportaku - já měla dítě hodně dlouhé (54 cm při narození) a do korby se vešel dokud sám neseděl (je otázka jakou máte délku korby). Jak píšete, pokud chce rozhled, může ho mít pri úpravě i v korbe.

meganx
29. bře 2021

Do sportaku se přece nedává dite, protože je hezké počasí. Jen si ještě užívej korbu a to miminko v ni 🙂

klokanka31
29. bře 2021

@makkyv Četla jsem že dokud dítě samo nesedí tak by mělo být v hlubokým kočárku.

klokanka31
29. bře 2021

@meganx Já mám v hluboké korbě 10 měsíční ☺ a vyhovuje jí to, když je vzhůru tak sedí nebo se opře, kočárek má polohovací záda, a malá je spokojená.

makkyv
autor
29. bře 2021

@makkyv 💛💛 Moc Vám všem děkuji! 🙏🏻 počkám opravdu až si bude sedat úplně sama a pak vytasím sporťák😅 v korbě má ještě dost místa, takže v pohodě. Děkuji moc💛💛

monaluza
29. bře 2021

Nasi kluci cca od tohoto veku v hlubokem kocarku preferovali polohu na brise. Vyhrnula jsem strisku odspodu, takze vyborne videli pres sebe a rozhodne to bylo pro jejich zada zdravejsi nez predcasne posazovani ve sportaku (stejne by se vam v nem mimino kacelo ke strane).

me_druhe_ja
29. bře 2021

Holka taky bude asi muset brzo do sporťáku. Mám ji ve vložné tašce a obávám se, že jak je velká, tak kolem 5m už se tam nevleze.....Ale půjde teda do lehu, zvedat ji to tak brzo nebudu.

j.a.n.i
29. bře 2021

@monaluza uplne stejne mohou na brise lezet v tom sportaku, nevim kde se furt bere to dogma, ze ve sportaku musi dite sedet.

hojda
29. bře 2021

@j.a.n.i Dost sportovních kočárku, ale nejde dát do úplného lehu (není tam těch 180)

veronicka89
30. bře 2021

@hojda jo ale o tom tu nikdo nepise...

Takze je uplne jedno jestli je dite ve sportaku nebo v korbě...

Nema se nadzvedavat ani polohovat dokud samo nesedi...

Ackoliv to nemam rada a nekupuju... Pry ani nevadi nozicky ditete ve zvysene poloze (u nekterych sportaku)

Pokud ma zakladatelka do konce hezky sportak do rovna a ne,, kolibku,, vubec bych nevahala a sportak pokud chce dala...

j.a.n.i
30. bře 2021

@hojda Stejna jako dost hlubokych ma pevnou kotbu, ve ktere v leze na brise neuvidi vubec nic.

baraskaska
30. bře 2021

Starsi dceru jsem dala do sportakz v 6.mesicich protoze se vztekala v korbe ale nikdy nemela polohovany zada vic nez to nejmensi co tam slo. Dcera tam nespala takze slo spis jen o chvilku kdy jsme se sli provetrat. Mladsi spala v korbe do 9.mesicu a to uz i sedela ale lip v korbe spala tak nebyl duvod ji davat do sportaku. Pokud neni nejaky vylozeny duvod davat tam tak bych dite nechala v korbe dokud to jde. 🙂

andelka
30. bře 2021

Nejmladší byl ve sporťáku od 5 měsíců. Byl červen, takže mnohem vzdušnější než hluboký. A byl v lehu, dokud od 9 měsíců sám neseděl. Rozhodně bych zbytečně brzo nezvedala záda.

andelka
30. bře 2021

@klokanka31 mělo by být v lehu. A je jedno jestli v hluboké korbě nebo ve sporťáku.

aneta_v
30. bře 2021

Ono ani tak nejde o korbu versus sporťák, ale spíš o to, že drtivá většina sporťáků nemá pevnou ložnou plochu, ale jakoby “plave”, takže dítě nemá pod zády pevnou podložku, a to je špatně. Já mám sporťák s pevnými zády polohovatelný až do lehu a když jsem tam dala už sedící starší dceru, tak tam byla věčně zkroucená, protože jí tak hezky neobklopoval jako korba, takže ani do tohoto sporťáku bych kojence s vyvíjejícími se zády nedala.

lovemusicsun
30. bře 2021

My třeba měli korbičku, ze které ani na břiše dcera nic neviděla, byla fakt hluboká. Kolem 6tého měsíce se v ní vztekala, tak jsem jí dala do sporťáku, jezdila vleže nebo na břiše, byla spokojená. Sedět sama začala až v 10ti měsících. Stejně tak druhá dcera, ta sice seděla dřív, ale taky šla do sporťáku kolem půl roku. Jestli se dá dát do lehu, tak nevidím důvod, proč by tam miminko nemohlo jezdit.

jako_mala_holka
30. bře 2021

Malé je 9,5 měsíce a zatím stále jezdí v hluboké korbě... Nesedí, ale máme sporťák úplne do lehu, takže začátkem dubna zkusíme a uvidíme, jak bude vyhovovat, hluboká korba je zatím ok, takže by případně šla zpět... kupovala jsem schválně kočárek s velkou korbou, malá mela v 8 měsících 75cm a doteď se vejde i s fusakem

hojda
30. bře 2021

@j.a.n.i Tak to se dá snadno vyřešit podložením dítěte, aby bylo výš, pokud se tam vejde, tak tohle bych jako problém neviděla. Pokládat na břicho do kočárku, který nejde do úplného lehu mi přijde horší.

hojda
30. bře 2021

@veronicka89 Já to psala jako důvod toho, proč někdo nechce přendat do sporťáku, protože mu nejde dát do roviny.

j.a.n.i
30. bře 2021

@hojda Myslíš aby ti z té korby krásně vypadlo, to je fakt řešení.

hojda
30. bře 2021

@j.a.n.i Tak máš snad rozum, abys věděla o kolik ho můžeš podložit, aby ti nevypadlo, ne?

j.a.n.i
30. bře 2021

@hojda No, pokud ho mám podložit, abys jak psala, viděl ven, tak vypadne, celkem jednoduché.

surikata131
30. bře 2021

@makkyv pasivní posazování je špatně, dokud mimčo sami nesedí, tak i ve sporťáku by mělo být pokud možno vleže. Nech mimčo v korbě, pokud se tam vleze...

hojda
30. bře 2021

@j.a.n.i Moc tě nechápu. Pokud třeba mělká korba 20 cm a z té dítě vidí, nevypadne a když je hlubší korba 25 cm a z té dítě nevidí a těch 5 cm ho podložím, tak v čem je rozdíl? Obě mají kolem sebe 20 cm?

j.a.n.i
30. bře 2021

@hojda Dite ktere jeste nesedi fakt z 20cm hluboke pevne korby nevidi.

hojda
31. bře 2021

@j.a.n.i Sama jsi psala, že z některých hlubokých dítě neuvidí, to tedy znamená, že z některých zase ano, nebo jako to myslíš?

j.a.n.i
31. bře 2021

@hojda Stejně jako spousta sporťáků jde normálně do lehu a může v nich jezdit klidně novozozenec.