icon

Kojím 3letého. Je tady někdo, kdo kojil tak dlouho?

25. kvě 2020

Ahoj,
Mám syna v červnu mu budu 4 roky a pořád kojim, malý jí normální jídla co vařím. Přesto kojim tak 4×5 denně, je to krásný pocit,navíc malý kojení miluje a vždy se nato těší. Ale před pár dny se mi stalo že ke mě přišla kamarádka se svými dětmi. A mi s malým jsme zrovna měly čas na kojení, tak ke mě malý přišel, a řekl mami ja chci mličko. A kamarádka na mě koukala jako na blazna ale neměla nějaké poznámky, ale její děti snad dostaly záchvat smíchu 🙄. Začali si dělat srandu, a malý s brekem utekl, když odešli tak pořád brečel že chce moje mličko. Tak jsem ho sice nakojila .Ale jelikož příští rok nastupuje do školky a bude tam i dítě kamarádky mám strach aby si z něho všichni nedělají srandu. Takže od kojení odstavim měla jsem sice v plánu počkat až nebude chtít dítě ale takhle to bude lepší. Je tady někdo kdo kojil tak dlouho jako ja? Nebo jsem exot, co nato říkali lidí ? A jaký byl odstav ?

Strana
z6
miba10
Autor odpověď smazal
martaskaaa
7. čer 2020

Synovi je 20m a kojim na spaní a už teď mi okolí říká, proč nepřestanu... A i dokonce tchýně, která mého milého kojila právě do 4 let 😁😁😁😁😁😁

jade85
7. čer 2020

@miba10 to byly dámy teda taky mimo, odstavení od um by mělo probíhat stejně citlivě jako odstavení od prsu - podle potřeb dítěte.

miba10
Autor odpověď smazal
miba10
Autor odpověď smazal
odula
7. čer 2020

@miba10 ,🤦 no jo no. To je taky mazec. Ale vidíš ze je to stejný. Autorka se pta mamin co dlouho kojily na zkušenost s odstavem a dostane čočku jak to ze tak dlouho kojí...

odula
7. čer 2020

@miba10 vidíš. A me to třeba divný nepřijde. Proč bych to teda měla přiznávat? Trochu vzajemnyho respektu z OBOU táborů by neškodilo.PS rakovina v dětským věku je většinou geneticky podmíněna. Použít to jako argument o (ne)prospěšnosti kojení je off.

miba10
Autor odpověď smazal
pincola
7. čer 2020

@odula Moc se mi líbí tvé názory a jsi dobrá, že ses tu zakladatelky dokázala takhle zastat👍🙂

me_druhe_ja
7. čer 2020

@miba10 Protože v ČR se z kojení udělal úplně nesmyslne uctivanej kult. Kojící matky a hlavně ty dlouhodobé, jako by stály několik stupňů nad těma s UM nebo kratkokojicima. Už po porodu je na ženy ze všech stran vyvíjen naprosto nesmyslný psychický tlak, že proboha MUSÍ!!!! kojit. Spousta žen se pak doma neskutečně trápí, trpí bolesti, jsou psychicky na dně a dělají miliony nesmyslů jen proto, že si myslí, ze kojit musí, jinak jako matky zklamaly. Ve finále trpí ony, trpí dítě, trpí celé okolí. Zlatá láhev. Tady je zas opačnej extrém: kojení je pomalu vzácnost a už někdy od druhyho měsíce se všichni včetně doktorů ptají a diví, že ještě kojim (bude mít 7m). Ale je to tady takový pohodovejsi: nikdo nikoho nekritizuje, kdyz kojí ani když nekoji.

miba10
Autor odpověď smazal
rebe
7. čer 2020

@zelenaesmolda Dokud to oběma stranám něco dává a nikomu to není nepříjemné. Proč bys pro to proboha chtěla stanovat nějaké hranice? Dokdy může dítě nosit plíny, dokdy může spát s rodiči, dokdy ho rodič smí koupat, dokdy se smí děti líbat na pusu a hladit po zadečku. Proč mají lidé pořád potřebu stanovovat nějaké hranice? Každý milující rodič snad dokáže poznat, kdy nastal čas.

rebe
7. čer 2020

@miba10 Píšeš o tlaku na kojení nejlíp do puberty, ale zároveň označuješ za divné ty, kdo kojí dlouho. Vidím v tom rozpor. Kdyby opravdu existoval nějaký tlak na dlouhodobé kojení, nemusely by dlouhodobě kojící matky čelit takovýmhle odsudkům.

pincola
7. čer 2020

Podle mě špatně odsuzovat a urážet kohokoliv. ať už matku, která kojit nechce a v porodnici řekne, že kojit nebude. Tak i matku, která kojí dlouhodobě. Je demokracie ve všem možném. Dnes jsem žena, zítra řeknu, že jsem chlap a všichni to budou muset respektovat. Vyrábí se figurýny místo milenek a Reborn panenky připomínající živé dítě. Kult krásy určují 13 leté modelky, které se nemohou najíst. Na každém druhém billbordu je nahá ženská, představující ženu, jako kus masa. Učící holčičky, jak budou muset vypadat. Učící chlapečky, co se jim má líbit. Šikana na některých školách je zametána pod koberec. V Africe hladoví děti a přesto lidé z bohatších zemí dokáží spokojeně žít. Ale kojení se řeší dnes a denně. Každé dítě je jiné! Vyroste v pohodě i na Sunaru. Nikde si nemá co dovolovat jakkoliv hodnotit nekojící matku. A dítě kojené dlouho, pokud chtělo a nebylo to tak, že mu to matka cpala násilím taky v pohodě vyroste. Každý si může myslet, co chce. Ale někomu něco k tomu hodnotícího říkat je drzé a nedemokratické. I skrytě pod nickem. To je teď něco na místo rasismu? barva pleti už se hodnotit nesmí, to už je žalovatelné, tak se bude porovnávat a ponižovat ten, kdo dlouho kojí, nebo ten , kdo krátce kojí, nebo ten , kdo nekojí.

miba10
Autor odpověď smazal
odula
7. čer 2020

@miba10 to ale nemusela mit "po nekom". Jinak doufám ze uz je neterinka v pořádku. 😘🌹 Ze ti to hlava nebere je ok, ja ti to nevyvracim, je to tvůj nazor na věc a pohoda. Ale ze tobě to hlava nebere neznamená , ze je to nějaký OBJEKTIVNĚ platne měřítko protože ( zrovna v tomhle případě kojeni 3-4 letych dětí) jde o čistě subjektivní a individuální záležitost. Takže je to stejně legitimní jako to, že to někomu hlava bere a je to taky v pořádku. ;)

odula
7. čer 2020

@rebe dobrej point 👍 oba 👍👍

miba10
Autor odpověď smazal
odula
7. čer 2020

@miba10 ne ne to ne. Ale člověk ma obcas tendenci zobecňovat. ;) Tak jsem to chtěla jakože dovysvetlit. U toho nakupuju ... :D

miba10
Autor odpověď smazal
pincola
7. čer 2020

@miba10 Každému přijde sousta věcích divných, ale poroto tu je ta demokracie. Někomu přijde divné studovat VŠ, žít s chlapem /ženskou, mít jedno dítě, mít tři děti, bydlet v paneláku, poslouchat klasiku,/dechovku, fotit, běhat dlouhé tratě, drancat se do Himalájí, nejíst maso/jíst maso, nezajímat se o politiku/zajímat se o politiku. Mě osobně není příjemná obecná suverenita v tom, jak lidé cítí právo vyjadřovat svůj názor. Ona mám na to právo. Ale taky za silnější paní na ulici nevolám, že by měla zhubnout a že je to můj názor na který mám právo. jak říká můj strejda: Takt není jen v hudbě.

odula
7. čer 2020

@miba10 přesně. Takže potom nevidím důvod proč nevyzadane tlačit ten svůj když se na něj nikdo neptá ( at uz v diskusi o mlicku v noci nebo o kojení do 4 let)

odula
7. čer 2020

@pincola 👍 PS poslouchat dechovku JE divný 😆😆

pincola
7. čer 2020

@odula Hele neber mi mojí Mistříňanku, nebo jak se to jmenuje😀

odula
7. čer 2020

@pincola eeee ... Pardon. 😁

nupta
7. čer 2020

Reaguji ještě na úvodní příspěvek - JAK JSI reagovala? Syn bude tvůj postoj opakovat. Pokud jsi jim to vysvětlila, bude to tak dělat i tvůj syn, pokud jsi se za něj nepostavila, nebude to umět ani on. Přece víš, proč ještě kojíš a umíš si to obhájit.

miba10
Autor odpověď smazal
pincola
7. čer 2020

@miba10 No , ale zakladatelka se neptala na názor Tebe! Ona se ptala na názor žen, které také dlouho kojily. Kdybys napsala, že ty jsi taky dlouho kojila a má to nějaké nezdravé následky a už bys to nikomu nedoporučila, to by bylo něco jiného.

miba10
Autor odpověď smazal
miba10
Autor odpověď smazal
Strana
z6