Kojím 3letého. Je tady někdo, kdo kojil tak dlouho?
Ahoj,
Mám syna v červnu mu budu 4 roky a pořád kojim, malý jí normální jídla co vařím. Přesto kojim tak 4×5 denně, je to krásný pocit,navíc malý kojení miluje a vždy se nato těší. Ale před pár dny se mi stalo že ke mě přišla kamarádka se svými dětmi. A mi s malým jsme zrovna měly čas na kojení, tak ke mě malý přišel, a řekl mami ja chci mličko. A kamarádka na mě koukala jako na blazna ale neměla nějaké poznámky, ale její děti snad dostaly záchvat smíchu 🙄. Začali si dělat srandu, a malý s brekem utekl, když odešli tak pořád brečel že chce moje mličko. Tak jsem ho sice nakojila .Ale jelikož příští rok nastupuje do školky a bude tam i dítě kamarádky mám strach aby si z něho všichni nedělají srandu. Takže od kojení odstavim měla jsem sice v plánu počkat až nebude chtít dítě ale takhle to bude lepší. Je tady někdo kdo kojil tak dlouho jako ja? Nebo jsem exot, co nato říkali lidí ? A jaký byl odstav ?
@miba10 Vubec nestiham debatu, co se to tu strhlo? 🤦♀️
@miba10 No jo, hele, ja se ted zase sporim o vhodnosti morskeho panice od Mattela. A uz mam omezeny pohled na svet, protoze mi to prijde nevkusne. S tim nic nenadelas, je tu proste nazorovy mix a ten se stretava. Ber to sportovne, vzdyt jde o prd 🙂 Jinak ja nekojici zcela chapu, kdybych nemela mlika pro regiment, taky bych se na to vybodla.
@miba10 Jojo, proste Kun, no 🙂 Ja uz se tu vlastne nedivim nicemu 🙂
Jinak k tem pocitum, take z toho nejsem uplne vodvarena, koukam na to, jak pije a vzdycky si prwdstavim ty zdejsi rozneznele obrazky spojeni matky a ditete (strom z prsu a podobne) a nevidim to. Vidim to asi mene prozaicky 😀
@miba10 vždyť je to jedno. Já teda furt kojim, ale nijak se v tom nevyzivam a jsem ráda, že je malej popelnice a sní vše zatim. 😀 nejpozději v roce chci totiž přestat. 🙂 Ale klidně až někdo kojí i 4 leté dítě, ale podle mého názoru by to mělo být výhradně v soukromí. Nebo pak ať se nediví, že se lidi diví. 😀
Ja kojila do tri let a pak jsem to "utla".
@miba10 Samozřejmě máš právo na svůj názor, že dlouhodobé kojení je divné. Ale také máš právo ho nesdělovat ženě, která dlouhodobě kojí, a je tedy evidentní, že se jí tvůj názor dotkne nebo ji raní. Sama jsi tu psala o tom, jak nepříjemné je ti propagování kojení, protože jsi kojila jen velmi krátce. Spousta lidí má názor, že většina nekojících žen se jen dost nesnažila, a ty víš, jak zraňující je těmto názorům čelit. Tak proč jiné ženě děláš totéž? Vážně nevidíš, jak je to kruté a bezohledné?
@me_druhe_ja Nikdo se nediví, že se lidé diví. Autorka psala o posmívání a odsudcích. Diskuse je plná názorů, že je to divné. To není totéž jako údiv...
@rebe není mi nepříjemné propagovani, protože já jsem kojila krátce. Mě je nepříjemná propagace kojeni, protože se z toho dělá bůh ví co. Protože jak už jsem psala, pak jsou názory, že kojene děti jsou zdravější, chytřejší atd. Protože ženy co kojí, si myslí, že jsou něco víc než ty co nekoji.
Tady v té diskuzi je to sakra znát. To, že jste se tady opreli do mě, protože já nekojim to jen podtrhava.
Mě nikdo neřekl, že jsem se snažila málo. To sis špatně přebrala. A i kdyby mi to někdo řekl, tak mi to je jedno, protože nikdo u toho nebyl 😂
@odula tady vidíš že já sem psát prostě nesmím.
@odula 😂😂😂 však v pohodě. Pro mě je nepříjemná tříska pod nehtem, tohle určitě ne. 😉 Já jsem celkem hodně splachovací člověk. Jen reaguji na tu palbu na mě.
Jen pro zajímavost. Ptala jsem se kamarádky, co kojila do cca 3 let. Co si o tomhle příspěvku myslí, jakož žena to kojící. To co mi na ten příspěvek odpověděla nebudu raději ani ventilovat 😂😂😂😂
Nicméně s touhle debatu končím. Klidně si ještě něco na mě hoďte, mě to je buřt. Přeji vám hezký zbytek neděle 🌺
@miba10 Nikdo se tu do tebe neopřel, protože jsi nekojila, jde o to, že sděluješ nerelevantní a urážející názor. Opravdu nechápeš, že tím někoho můžeš urazit a zranit?
Kojení je propagováno, protože je pro matku i dítě nejlepší a protože většinová společnost si myslí, že by se rodiče měli snažit dělat pro děti to nejlepší. Je v pořádku, že ty si to nemyslíš. Stejně tak jsou lidé, kteří si nemyslí, že je pro děti nejlepší je očkovat, krmit zdravými potravinami nebo posílat do školy. Právo na svůj názor má každý. Ale je praštěné sdělovat ho na potkání každému, kdo se neptal. Tahle doba, kdy každý každému sděluje svůj názor... Zeptáš se na recept na bábovku a dozvíš se, že bábovka je hnusná, že z ní děti dotyčné budou tlusté, muž ji opustí, protože chlapi raději flákotu a beztak je frigidní, dostane recept na domácí klobásky a jak vyčistit dlaždičky na terase. A ještě se odpovídající cítí jako chudáci, když jim někdo řekne, že na to se dotyčná neptala... ;-D
@rebe ale zase se dozví spoustu dalších užitečných věcí 😂ne, to byl jen můj blbý joke.
Nerelevantni a urazejici proč? To je otázka. Protože můj názor se neslucuje s vaším? Protože nejsem odborník?
Kojení je propagováno, protože je pro matku i dítě nejlepší a protože většinová společnost si myslí, že by se rodiče měli snažit dělat pro děti to nejlepší. Tohle je perfektně napsáno. A já se ptám, v očích koho je to nejlepší?
Já jsem nikdy neřekla, že si nemyslím, že kojení je dobré. Je, proč by nebylo. Ale je úplně stejně dobré, jako dát dítěti láhev.
Mě zase přijde praštěná celá tahle reakce.
Tímhle končím, protože tyhle diskuse ať už je to očkování, strava, výchova, kojení, vždycky bude mít X táborů, X názorů.
Takze jak už jsem psala hezky zbytek neděle 🌺
@miba10 Co pořád máš s tím neslučujícím názorem? Prostě když někomu napíšeš, že to, co dělá, je divné, je to urážející. A když se někdo ptá na názor někoho, kdo má danou zkušenost, a ty svůj názor napíšeš s tím, že o té problematice ale lautr nic nevíš, je to názor nerelevantní. A je fakt jedno, jestli jde o kojení nebo betonování či pečení.
A proč není láhev stejně dobrá jako kojení? Protože umělé mléko neumí reagovat na aktuální potřeby miminka ani snižovat riziko rakoviny prsu maminky, například. Samozřejmě, nekojící máma je stejně dobrá máma jako kojící, se způsobem výživy dítěte kvalita mateřství nesouvisí. Ale umělé mléko mateřském mléku konkurovat nemůže, tak dobré nikdy nebude. To je prostě fakt, to názorem nezměníš.
@miba10 Kojení není "úplně stejně dobré, jako dát dítěti lahev". Kojení od normální zdravé maminky s běžným životním stylem je vždy pro dítě zdravější a vhodnější strava, než dát dítěti lahev, mluvím o miminku a batoleti. Kojení je zdravé i pro maminku. U starších dětí je kojení někdy součástí pomazlení, pomáhá při nemoci apod., nakojí se, když chtějí, při pomazelní, zpravdla to bývá jednou denně v soukromí. Nevidím jediný důvod to kritizovat. Stejně tak nemám ráda kritiku maminek, které se rozhodly dát dítěti lahev, protože už nemohli, nebo nechtěli už kojit, mysleli si třeba, že už je dítě moc velké nebo jim kojení bylo nepříjemné.
@lucka662006 😂jak už jsem psala, nebudu se k tomu už vyjadřovat, takže jste to psala zbytečně 😉hezký den
@miba10 Nepsala jsem to proto, abyste se vyjadřovala nebo nevyjadřovala, ale proto, že si to určitě přečtou i jiné maminky a tvrdit, že lahev je úplně stejně dobrá jako kojení, je nesmysl, protože mateřské mléko je zdravější.
@lucka662006 tak mě nemusíte označovat 😉 a zbytek nechám bez komentáře 😂

@emin Tvůj příspěvek mě zaujal nižším výskytem osteoporózy. Prosím o vysvětlení-stimuluje kojení nějaký orgán k vyšší produkci a využití vápníku? Děkuji.