icon

Kolik Vám toho naspí 15ti měsíční děti?

p_ch
19. bře 2013

kolik Vám toho naspí 15-ti m děti? (nebo jakkoliv staré) nevím, jestli nemám řešit že malej spí až moc.... chodí spat kolem 5 večer a spí do 7 (dřív spal až do pul9) a pak jeste chodi kolem obeda a to jak kdy nekdy hodinu anekdy dve a pul..... a to uzhodinu po tom co se vzbudi je uplne plonk jak je unaveny.. takže ve tri ho musim okoupat at pak neplace... parkrat jsem zkusila jit s nim odpo ven ve snaze mu oddalit spani ale udelal takovou scenu ( coz on nikdy nedelá-je hodny) takze jsem po pul hodine rvani sla dom...
treba dnes- vstal v 7 sli jsme ven, v 11 si sel lehnout do postele a spal do pul 2, ted ve 3h je už unaveny... vím že když ho nedám ve 4 do postele tak bude plakat až do pulnoci..... :(
prosím máte to taky tak někdo???

maruja
19. bře 2013

@p_ch co na to pediatr? a jak ti jí? Moje starší dcera neměla chuť k jídlu a po odběrech zjistili chudokrevnost a ta se pojí s únavou, tak by to chtělo zkontrolovat. Jinak já mám doma pravej opak. Starší od dvou let přes den nespí a dvojky toho v 10m taky moc nenaspěj 😒

veri25
19. bře 2013

my mame 14mesicu a spi po obede asi hodinu az dve a pak az vecer a to chodi spat asi o pul 7 a spi do 7 - 8 hodin, nekdy vyjimecne usne jeste odpoledne v kocarku...myslim si ze spi a kdyz rikas ze je tak hodne unaveny, nevim, mozna je to normalni, ale urcite bych se poradila s pediatrem

usounek25
19. bře 2013

ahoj, dcera má 13 měsíců, vstává v 6.45 kvůli staršímu, kterého vozím do školky, pak jde spát tak kolem 11 hodiny - spí 1,5 - 2 hodiny a pak jde spát až v 19.30 a spí celou noc.

p_ch
autor
19. bře 2013

@maruja on papá jak kdy... když roste zub tak chce jen mlíčko a když neroste nic tak papá normálně všechno... je fakt že proti dětem v mém okolí (i mladším) jí poloviční porce... dr. říkala ať se někdy stavíme na krev na lačno jen nevím jak s nim na lačno půjdu když papá naposledy ve 4-půl 5...to by asi do 9-ti druheho dne nevydržel... nevim.. jdeme přiští tyden naočkovbaní tak to jeste probereme ale většina dr. řika že mam byt radaže spí... ale mě to celkem sejří jelikož už ve 3 nikam nesmíme jit..... ta chudokrevnost mě taky právě napadla a proto jsem tyodběry dr. navrhla JÁ....

p_ch
autor
19. bře 2013

@veri25 právě nevím jestli je unavený z nějaké "nemoci" nebo jestli ho unavuje ten fotbal doma a lítaní z jedne mistnosti do druhe, nebo počasí?..... nevím....

maruja
19. bře 2013

@p_ch v tomhle věku by ho nemělo jen tak něco unavit, a když píšeš, že je po odpol spánku za hoďku unavenej, tak to by mě taky bylo divný. U nás berou krev brzo ráno

p_ch
autor
19. bře 2013

@maruja on tak spinká už pul roku ale v poslední 2 m spi vic a vic.... asi tam teda zajdeme... ja bych mu tu krev vzala doma sama ale manža ho neudrží ( je mu težko když malej plače)

kamimik
20. bře 2013

Malý má 15m a spí přes noc 13 hodin a po obědě ještě 3 hoďky, ale mezi tím je teda drak

viperka
20. bře 2013

Tohle vůbec neřeš jak často a proč malý spí, u každého dítka je to rozdílné. Taky záleží v kolik ráno vztává.
Náš malý 19 měsíců spinká už jenom po obýdku ale 3 hodiny. A vztává tak kolem 7. Večer chodí spát také v 19:00.

Naše první holčička spala dvakrát denně jednou dopoledne a jednou odpoledne, dopoledne tak hodinku - 2 a odpoledne taky 3 hodinky, ta vztávala kolem 5 ráno :( .

A Starší kluk ten spal snad pořád 🙂, byl hyperaktivní spal kratší dobu ale několikrát denně klidně i 4 x 🙂

STarší dětem vydrželo spát po obýdku až do 2 třídy 🙂 když přišly ze školy šly si schrupnout 🙂

blahova_andrea
20. bře 2013

Miška má teď taky 15m. Večer usíná mezi 20-21h a ráno vstáváme mezi 6-7h. Během dne pak nejčastěji 13-15h. A to ho už dneska považuji za spáče, byli jsme na tom jednu dobu i hůř. Když jedeme do města, tak nespí klidně celý den a jednu dobu my i doma spal jen půl hodinky denně, takže my máme spíš opačný problém 😀 Kamarádka má o den mladšího a to je naopak velký spáč jako ten váš, taky už začíná být neklidná a uvažuji zda to řešit. Bohužel má MUDru dost na prd, tak tam toho asi moc nevyřeší.

zdezli
20. bře 2013

Tak nasemu je uz o neco vic, ale i v tomto veku spal stejne jako ted, tedy jde do postylky ve 20:30, vstava kolem 9. odpoledne spi tak 2 hodiny. Nerekla bych, ze tvuj syn spi nejak hodne, jen me trochu udivuji ty casy. Asi bych ho zkousela po trosinkach posouvat na pozdejsi dobu, jit spat v 16 hod je preci jenom dost brzo.

lindule1977
1. dub 2013

naše spí 1x denně, většinou někdy kolem jedné a spí tak zhruba hodinu, někdy hodinu a půl no a večer usíná až po 6 hodinách od posleního spaní ... dřív ne, takže v lepším případě tak večer usíná zhruba v 21, ale když odpolene spí později, tak usíná třeba i až ve 23, bez ohledu na to kdy jde spát vstává většinou v 8 ale budí se na mlíčko, k ránu častěji, myslím, že kdyby nechrupkala s náma a nesosala mlíčko, budila by se ráno tak o hodku až dve dřív.

veruska007
1. dub 2013

V 15 měs. kluci spávali cca v noci od 20h do 6h ráno a potom po obědě cca hodinu.

luc1979
1. dub 2013

určitě bych riskla ranní hladovou scénu a vypravila se na krev, třeba ho zkus probrat ráno dřív, abyste byli hned zrána u dr. a nějaké jídlo vezmi s sebou, jak vyjde, že je všechno v normě, určitě budeš i klidnější, že se nic neděje. Třeba má jen nějaký růstový spurt nebo ho vyčerpá lezení, chození, kdo ví. Dokud nebudeš někde u dr. s výsledkama v ruce, nebudeš klidná, i kdyby ti 150 maminek napsalo, že se máš, že ti malý tak moc spí - naši spí malinko, ale nevadí mi to, kdyby spali takhle, taky bych se to snažila zjistit proč.

cuci25
1. dub 2013

kamarádka má stejně starou holčičku, nedávno jí zjistili cukrovku ☹ Byla pořád hrozně unavená a taky ztrácela na váze, to malý asi nemá nebo?
Jinak já mám 14měsíční holčičku a ta spí většinou od 19:30-6:30 (v noci se občas budí) a pak jde tak v 10:30-12h...