Kožní ekzém, kvasinka nebo plíseň. Co by to mohlo být?

sisoidka
3. dub 2020

Prosím o pomoc a určení. Synovi je šest měsíců a už dva měsíce má na pažích ložiska s pupínky. Měl je ještě před zavedením příkrmů, tak s jídlem asi moc nesouvisí. Prací prášek od narození lovela. Nic moc mu na to nezabírá, sudocrem, imazol, linola fett, teď nemažu ničím. Poslední dobou se mu to horší a skákají nová ložiska.

sisoidka
autor
3. dub 2020

Děkuji za zkušenosti

queenp
3. dub 2020

Vypadá to na kvasinku. Vysušuj zinkovou mastí, spíš srchuj/otírej než koupej. Až přestanou být ložiska červená a budou jen suchá, pak teprve začni promazávat. Jestli kojíš,může to být i něco od tebe. Omezit sladký,mléčný výroby,bílou mouku atd. Je tu i skupina ohledně kvasinkového exému a protikvasinkové dietě, zkus pohledat.

martt
4. dub 2020

Syn měl něco podobného na ruce a těle. A na koznim mám řekli, že je to plíseň. Prý od morčete. Dali nám masticku. A museli jsme na nějaký čas dát morče pryč.

martinie88
4. dub 2020

Urcite jeste vyhodte Lovelu, to je peklo. Jedine co ja i dcera sneseme je Sonett ( non toxic gel). Urcite kupte prasek (gel), ktery neobsahuje chemii. Nam to ekzem strasne drazdilo:(

kuttu
4. dub 2020

Určitě vyhoď Lovelu,ja peru ve Frosch baby,jelen baby ...dceři tihle hodně vyskace kdyz se zpotí...myju ji antibacterialnim mydlem a mazu biodermou na atopický ekzem

lula86
4. dub 2020

@martinie88 máme kvasinku na obličeji a používám lovelu tekutou a syn po tělo úplně ok.

martinie88
4. dub 2020

@lula86 Lovela je proste chemie a u ekzemu, mi to prijde uplne spatne. Pokud to syna nestipe tak je to stesti, ale staci si neco ohledne ekzemu zjistit a vyhazela byste temer vse z domacnosti. Nikomu nic nenutim, jen jsem autorce napsala co je u ekzemu prospesne.

lula86
4. dub 2020

@martinie88 já ti věřím, trochu se o non toxic zajímám. Jen jsem napsala svou zkušenost. Právě že tím peru od začátku a žádná ložiska po těle nemá, jen bojujeme u tvářích, kde se mu kvasinka objevuje. Samozřejmě pokud by se situace změnila určitě bych vyměnila.

sisoidka
autor
7. dub 2020

Znáte někdo značku Winni's? Měla by být bio přírodní, tak nevím, jestli zkusit tu nebo jelena...

martinie88
7. dub 2020

@sisoidka Winnis je eko (ohledne prirody) rozhodne to neni prirodni produkt. Pozor na to co je Eko neni prirodni. A Jelen take neni. Tyto obe znacky obsahuji chemicke latky. Pokud opravdu hledate prirodni vyrobky tak urcite Sonett a nebo si z kvalitniho mydla doma vyrobte sliz na prani🌺

sisoidka
autor
7. dub 2020

@martinie88 Dobře, děkuji za odpověď. V teto problematice se zatím nevyznám.

martinie88
7. dub 2020

@sisoidka Ono je to dost slozite:/ Hodne vyrobcu se ohani tim, ze je vse eko a prirodni a pak tomu tak bohuzel neni:( Me a dceri nejvice sedi gelovy prasek od Sonettu💗

piskle89
10. dub 2020

Pokud jsou ložiska červená, vysušit zinkovou mastí. My používali UriageBebe Cu a Zn. Potom až promazat. Pokud je to "jen" suché, tak rovnou mastit. Nám neskutečně pomohl krém od A dermy, Exomega. Nedám na něj dopustit. Syn je od ledna bez jediného ložiska.

levandulina
11. dub 2020

@piskle89 Jaký přesně, prosím ten krém? Byl to přímo krém? Koukám, že mají krém, balzám, mléko..