icon

Kurz Nevýchova. Aký máte na to názor?

aadriaanka
12. pro 2019

Ahojte! Zaujíma ma aký máte názor na kurz Nevýchova - tí čo ste ho absolvovali. Ja by som si rada kurz pozrela, ale tá cena za kurz 0-3 roky + kurz 4-18 rokov je skoro 10 000 Kč čo sa mi zdá príliš veľa.

Strana
z3
dmiska
13. pro 2019

@aadriaanka riskovat nic nemusíš... Nabízí, že do dvou týdnů můžeš kurz "vrátit", což je zcela legální narozdíl od toho rozdělit si ho mezi víc lidí ;)

zelenaesmolda
13. pro 2019

@dmiska
tak to je super moznost

drakenn
13. pro 2019

@aadriaanka tak proč se cpeš na kurz a ještě lákáš kámošky, ať do toho jdou s tebou, když máš zaručené informace, že kurz generuje drzé a arogantí děti?!

A když se ti to, co dělá Katka zdá jako brnkačka levou zadní, tak si nastuduj knihy o výchově, samozřejmě i zahraniční tituly (sama si je přeložíš), dej informace do uceleného a srozumitelného celku, který budeš umět vhodně formulovat a prezentuj veřejně formou kurzů za litr!! Se přijdu ráda podívat, jak ti to jde..

aadriaanka
autor
13. pro 2019

moja ponuka stále platí. tí čo máte záujem mi napíšte súkromnú správu a zložíme sa na kurz.

irena1111
13. pro 2019

Tak já jsem asi jedna z mála, které se nevýchova nelíbí a představa, že bych měla někomu za něco takového ještě platit, no to ani v nejhorším snu.

zelenaesmolda
13. pro 2019

@irena1111
co konkretne se ti na tom nelibi?

irena1111
13. pro 2019

@zelenaesmolda s tebou to opravdu řešit nebudu

vendes
13. pro 2019

Občas se kouknu na webinář nebo si pročtu volně dostupné věci pro inspiraci. Jinak mi Nevýchova nepřijde samospasná. Nemám ráda autorčino vystupování a také to, že se nejdřív snaží rodiče vmanipulovat do toho, že je ten nejhorší na světě, nad vším roní krokodýlí slzy, zbytečně vše natahuje.
Pokud by vás Nevýchova tak moc oslovila, zaplatíte si celý kurz a nepřemýšlíte nad tím, jak mít za co nejmíň peněz, co nejvíc muziky.

zelenaesmolda
13. pro 2019

@vendes
samospasne neni nic,vzdycky je za vsim kus prace.
podle me se nesnazi rodice vmanipulovat do role tech nejhorsich rodicu,spis se jim snazi otevrit oci protoze nektere stereotypy jsou tak zazite,ze nas ani nenapadne nad nima premyslet dokud nam nekdo nerekne,ze to vlastne neni zrovna moc dobry zpusob reseni problemu.

zelenaesmolda
13. pro 2019

@irena1111
aha,takze dalsi osoba,ktera si jenom precetla nazev a ma pocit,ze Nevychova produkuje nevychovane spratky a je to vychova bez hranic 😀

irena1111
13. pro 2019

@zelenaesmolda ne jenom jedna z osob, která se nehodlá bavit s někým, kdo se do všeho s..e

zelenaesmolda
13. pro 2019

@irena1111
no vidis,kdyby tvoji rodice praktikovali nevychovu tak dokazes diskutovat i bez vulgarismu 🙂
nevim jak ty ale ja tady diskutuju,jsme na diskuznim foru.diskuzni forum bez diskutujicich by jaksik postradalo smysl.a pokud mas cas sledovat jestli a jak moc se diskuzi ucastnim tak tady travis asi taky pomerne dost casu a nemas mi co vycitat.
tebou zminenou potrebu vykonavam na wc.

irena1111
13. pro 2019

@zelenaesmolda Podívej, nehodlám tu s tebou debatovat o ničem, protože to rozhodně nepatří do příspěvku autorky. Vím jen tolik, že kamkoli se podívám, je tvůj komentář a všeho moc škodí. A no, chodím na koníka téměř denně a diskuze čtu, ale na rozdíl od tebe nemám potřebu se ke všemu vyjadřovat. Kdyby byla ta možnost, tak si tvé příspěvky trvale skryju ale bohužel toto MK nenabízí, tak tě prosím, nevšímej si mě a mých případných příspěvků. Budeme se tu vesele míjet a já si budu vést diskuze jen s tím, s kým uznám za vhodné.

zelenaesmolda
13. pro 2019

@irena1111
no tak od toho ty diskuze jsou,aby se lidi vyjadrovali.ze ty nemas tu potrebu ale neni moje chyba,to je tvoje volba a pokud ti vadim tak je to jedine tvuj problem.ja rozhodne disktutovat neprestanu protoze tobe se to nelibi takze ti preju pevne nervy 😀
tohle hlavne nebyla diskuze o tom,jak casto ja prispivam do diskuzi ale o nevychove.ty ale k tematu asi nemas co rict tak jsi to stocila tak jak se ti to hodi...asi by sis tu nevychovu mela prostudovat trosku vic protoze ti chybi ten nadhled o kterem to velice casto je.

jelenice_zavodnice
13. pro 2019

@aadriaanka Neabsolvovala jsem ale sleduji webináře když je čas. Již dávněji jsem si zakoupila několik knih, které pojednávají o "nevýchově" a zřejmě to jsou i ty zdroje, odkud Kateřina čerpá. Jenom ty knihy mě stály skoro 2.000 Kč. Takže 5.000 Kč za ten kurz asi není moc peněz. Já osobně raději čtu než koukám na display, je snazší obrátit list, něco si podtrhnout, vrátit se k tomu. U těch kurzů mi vadí ta "roztahaná omáčka" kolem a ty emoce, slzy. Vím, že tohle vyvolává v některých matkách velké pocity viny, byť neoprávněně. A pak, já nemám tolik času abych stíhala sledovat ty desítky hodin přednášek, resp. nemám ten čas jakoby pohromadě. Ale třeba, když má někdo jedno klidné dítě, tak může sledovat, poslouchat, diskutovat, proč ne. Určitě to ale není spása pro všechny děti - vztahy, člověk nemůže čekat zázraky. Nefunguje to vždy a za každých okolností.

madbetka
13. pro 2019

Občas sleduji webináře Nevýchovy, občas si přečtu nějaký jejich článek. Její principy mi dávají smysl, inspirujeme se z nich, ale kurz si kupovat nechci a nebudu. Myslím si, že většinu toho, co se tam říká, děláme tak nějak sami přirozeně a nebo jsem se to dočetla někde jinde (Aha!Rodičovství, RaBR, Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly, Sourozenci bez rivality, ...). Podle mě je každé dítě tak individuální, že si stejně každý tvoříme vlastní styl výchovy. Rozhodně je ale fajn vědět, že se dá dítě vychovávat i s respektem a vlastně ve spolupráci s ním 🙂
@irena1111 Taky by mě zajímalo, jaké konkrétní věci ti na nevýchově tolik vadí 🙂

westie
14. pro 2019

@irena1111 Muzu se zeptat na ty konkretni veci, ktere ti na nevychove vadi? Rada se podivam na vec z jineho uhlu pohledu.

vendes
14. pro 2019

@zelenaesmolda Mně prostě přijde, že na citlivější rodiče to může působit tak, jak píšu. Ne na mě, mám takt a vnímání bagru. Nejvíc mi vadí, že mi prostě nesedí ona.

zelenaesmolda
14. pro 2019

@vendes
Takhle jsem nad tim nepremyslela a asi na tom neco bude.Ja jsem treba rada za to,ze ve spouste veci me to donutilo podivat se na veci z pohledu ditete.Katka mi nevadi.Ale sto lidi,sto chuti 🙂

aadriaanka
autor
14. pro 2019

nechápem čo sa tu v poslednej dobe deje a NAČO??? sa prepisujú nadpisy? napríklad nadpis mojej témy bol "Aký máte názor na kurz Nevýchova?" a bol mi zmenený na "Kurz Nevýchova. Aký máte na to názor?" naozaj je nevyhnutné takouto formou vykazovať činnosť? inak plno prepísaných nadpisov absolútne nedáva zmysel napríklad "Rozchod. Ako na to, rozchod Rozchod. Ako na to?" to fakt? :D

nafuka
14. pro 2019

Mě se to prepsané líbí, hned vím o co jde.

zelenaesmolda
14. pro 2019

@aadriaanka
hlavne ze diskuze,ve ktere je odkaz na sektu a nahlasilo ji nekolik uzivatelek vesele pokracuje dal...

aadriaanka
autor
14. pro 2019

@nafuka to prepísanie by malo význam ak by bol napríklad názov témy "syn" alebo "svokra" ale rozdeliť jednu vetu na dve? a meniť poradie slov? určite by sa nemali prepisovať príspevky pokiaľ k tomu nie je relevantný dôvod. si predstav, že ty niečo napíšeš, ja to prepíšem a ty budeš pod tým podpísaná...

nafuka
14. pro 2019

@zelenaesmolda Co, kde?

martiina_k
14. pro 2019

Já kurz nemám a ani se nechystám, občas si přečtu zdarma články a nebo kouknu na webinář a myslím, že to stačí. Myslím, že všeho moc škodí a člověk by se měl ve výchově řídit hlavně srdcem a svým rozumem a ne nějakýma naučenýma postupama, které stejně nebudou vycházet z něj samotného. Nepřemýšlet nad každým slovem, ale být přirozeným rodičem. Mě osobně Katka Králová taky moc nesedí, taky mi vadí, jak nad vším roní krokodýlí slzy a vyvolává v rodičích pocity viny, že vlastně doteď bylo všechno špatně a dítě je prakticky trvale poznamenané do konce života.
Ale musím říct, že nad některýma věcma jsem se zamyslela a občas zamýšlím doteď a mnohdy reaguju jinak (v pozitivím smyslu), než kdybych to nečetla(neviděla), to sama cítím, že vnímám víc pocity dítěte a vidím opravdu důvod, proč to dělá (což by před tím nebylo, to vím jistě). Takže často jsem ráda, že jsem dala dítěti prostor pro něco, co bych normálně dřív neudělala. Ale další stránka věci - někdy si taky říkám, zda na syna nejsem moc přísná a pak to s manželem probírám, takže nějaké sémě pochybnosti do mě zaseto bylo ☹

westie
14. pro 2019

Prijde mi hrozne zajimave, jak ti, co nemaji kurz, maji pocit, ze vzbuzuje v rodicich pocit viny. V tom kurzu je to naopak postavene tak, ze nic si nevycitejte, jsme tu spolu od toho, abychom to zmenili. Zadne vycitani, zadna vina. Naopak, mi to dodalo pocit, ze uz tou snahou delam hodne, i kdyz nejsem dokonala. A uplne stejna podpora funguje v te FB skupine.

dmiska
14. pro 2019

@westie přesně. Taky si myslím, že to v člověku nevzbuzuje pocit viny, spíš naopak. A v nevychovne skupině se člověk může svěřit s čímkoliv a dočká se konstruktivní diskuze, podnětných postrceni a povzbuzení, nikoliv odsouzení a posměšků, jak je tomu často třeba tady, na MK

martiina_k
14. pro 2019

@westie kurz nemáme, ale volných videí je na webu dost, tak to byla reakce na to.. předpokládám, že videa za peníze budou ve stejném duchu, ono pokud by potom videa v placeném semináři byla jiná, tak by to bylo divné, že člověk je "nalákaný" na něco volně dostupného a nakonec by dostal něco jiného...

westie
14. pro 2019

@martiina_k Ja si ani ve volnych videich nikdy nevsimla vyvolavani pocitu viny, stejne tak to neni v placenem kurzu. Ale kazdy v tom muzeme slyset neco jineho. Mne nevychova naucila hlavne pracovat na sobe, na komunikaci v rodine a uvedomeni si, ze deti se uci hlavne nabodobovanim. Driv jsem mela problem se manzelovi omluvit, priznat si, ze nejsem dokonala, ze muzu mit sptnou naladu. A taky to, ze toto vsechno muzu priznat detem a oni na to dokazou zareagovat. A taky me naucil si nebrat veci osobne. Ale jak rikam, kazdy v tom muzeme slyset neco jineho, mozna podle nasich zivotnich zkusenosti.

irena1111
14. pro 2019

@westie Mě hlavně celkově vadí fakt, že někdo vydělává na něčem, co je vrozenou přirozeností matky. Každá samice v přírodě umí intuitivně vychovat své mládě a stejně tak každá matka zvládne vychovat své dítě. Další věc je ta, že každé dítě je individualita a na každé tedy platí něco jiného.
Navíc já jsem jedna z těch, která nevidí nic špatného na tom, že dá dítku jednou za čas přes zadek, pokud je to opodstatněné a rozhodně to nevnímám jako nějaké rodičovské selhání.
Myslím si, že kdyby dnešní ženy nečerpaly tolik rad a informací z internetu a řídili se víc svým selským rozumem, tak by to bylo pro výchovu jejich potomků daleko přínosnější.
Ono takhle v pár řádkách to asi nevyzní tak přesně, jak to myslím, bylo by to na dlouhou osobní debatu.
Je samozřejmě každého věc, do jaké míry se nechá ovlivnit názory druhých lidí, radami různých webů, knih či časopisů, ale já jsem v tomhle směru spíš pro vlastní rozum a mateřský instinkt.

Strana
z3