Lahvička. Jak na ni miminko naučit?

nock
23. črc 2023

Zdravím, malé je 7 měsíců a stále se mi nedaří ji naučit na lahvicku. Dudlika od narození nechtěla. S flašky pila chvíli když byla malinka ale teď neví jak na to jen ji furt kouše a láme a díky tomu pak je celá pokra.

nock
autor
23. črc 2023

A chtela bych i vědět jak uspavat bez prsa. Většinou usne pouze s předem nebo na klíně s kojeneckým polstarem a za chvíli začne se plazit tak aby nesla z postýlky ven na mou postel a pak nespadla na zem. Mám postýlku u postele

jana_zofie
23. črc 2023

Jak uspavat bez prsa nevim. Jedine beze mne. A to si ta osoba najde system sama (vetsinou je nejspolehlivejsi nositko). Lahvicka... A je to nutne? Nenasadit rovnou hrnicek/lahvicku s brckem? Mam 2 deti, lahvicku ignoruji a vzdy ignorovali oba. Obesli jsme se bez ni.

cilkat
23. črc 2023

Potřebuje tu lahvičku? respektive potřebuje opravdu pít? Pokud stále kojíš, možná prostě nemá potřebu pití a proto si s tím hraje.
A odstavovala jsem mnohem později. Ale prostě jsme houpala (ať už skákáním na míči v šátku, nebo prostě houpáním v náručí... )

nock
autor
23. črc 2023

@cilkat ano lojim, dávám i mléko do lahvičky a chci naučit kvůli tomu ze když někde jsme tak nechce pít v sedě, je zvykla v leze a v sedě proste nechce

nock
autor
23. črc 2023

@jana_zofie je ji jen 7 měsíců

jana_zofie
23. črc 2023

@nock to nic neznamena. Jako ted uz vidim, ze ti nechce pit v sede, ale mala pila z hrnicku (normalniho i nevylivaciho) asi od 5 mesicu, od 6 z lahvicky s brckem. Synovi lahvicka s brckem trvala dele, hrnek byl na palici, protoze se furt polival, ale furt to bylo schudnejsi nez ho prekecat na lahev. Takze bych zvazila jestli neni schudnejsi ji prekecat na piti v sede (protoze ta lahvicka u nas proste neprosla). 🤷‍♀️

cilkat
24. črc 2023

@nock Ono to fakt zní, že valstěn vyžaduje prso, když chce je unavená a vlastně chce spát. Přiznávám, že dokud jsme kojila, tak dítě bez prsa usnulo jen v jedoucím autě, vyjimečně v kočárku.

nock
autor
24. črc 2023

@cilkat a kdy přestala usinat s prsem?

cilkat
24. črc 2023

@nock "uspávací prso" jsem rušila jako poslední - u staršího ve 2 r 3 m, u mladšího až po třetím roce.

nock
autor
26. črc 2023

@cilkat až? A jak usnulo přes den u někoho doma třeba?

mdch91
26. črc 2023

@nock ono 2, 3 lety (i rocni) dite vi, ze jedinej, kdo ho nakoji je mama. Syna uspavam zpravidla ja, kdyz vyjimecne nekdo jiny, tak v kocarku. Starsi, i kdyz byl kojeny, tak pak usnul normalne s babickou pri mazleni, povidani v posteli.

cilkat
27. črc 2023

@nock Jako na návštěvě mezi lidma? Tam stejně nejspíš neuspáváte dítě v plném ruchu a zalezete někam do klidu, takže není problém nakojit. A pokud není možnost zalézt, stejně dítě buď neusne, nebo je to na variantu "položit do kočáru a jet si zařídit klid o dva bloky dál" ... a v tom kočáru usnul.
Nebo myslíš, když nejsi doma a dítě někdo hlídá? Holt do těch cca dvou let nikdy nikdo nehlídal celodenně. A těch pár hodin dítě vydrží nespat i nejíst. ... pokud bylo hlídání vyloženě večer, tak buď vyloženě padnul únavou (třeba o dvě hodiny později, než obvykle), nebo ten kočár, no.