icon

Leknutí nebo něco jiného?

danzan
6. kvě 2021

Ahoj, mám syna (8týdnů ).

Někdy mi dělá, že se jakoby lekne ale není to klasické leknutí, kdy rozhodí jen ručičky. On u toho celý ztuhne, zčervená a vykulí oči.
Dneska to udělal třeba, když ho chlap dával do vany na lehátko. Nikdy se u toho nelekl, dneska ale zrudl,ztuhl a vykulil ty oči, pak trošku zaplakal a u mě se hned uklidnil. Potom ho chlap položil znovu,pomaleji a to už se normálně koupal ale ručičky měl ještě, jakoby si byl nejistý.. Za chvíli to přešlo. Může to být leknutí a nebo nějaký záchvat? První syn toto vůbec nedělal, tak mě to dost vylekalo. ☹

alilali
6. kvě 2021

@danzan Syn to také dělá, už od třetího dne po narození , nyní rok a je v pořádku.

klokanka31
6. kvě 2021

@danzan Podle mě to bude jen leknutí...

hanyzka11
6. kvě 2021

Syn to dělá od narození, když se s ním udělá prudký pohyb - když ho člověk rozhoupe ve vajíčku, prudce se s ním posadím, nebo když ho mám na rukou a začnu podřepávat. Úplně se zatne, ztuhne, vykulí oči. Přesně jak píšeš. Já si to představuju, jako když seš na kolotoči a padáš, takovej ten pocit v žaludku. Jakože se najednou jakoby propadne a to vyvolá tuto reakci. U nás to dělalo opravdu toto. Takže těchto typů pohybů se snažíme vyvarovnat. Třeba si sedám plynuleji a pomaleji. Ale rozhodně to nevypadá, že by to na měm nechávalo nějaké následky a čím je starší, tím mu to vadí méně 😉 Píšeš, že to první položení bylo rychlé, tak můžeš zkusit, jestli mu taky nevadí propadání 😳