Metoda nechat mimi vyplakat, pomohla od nočního buzení?
Dobrý den maminky, chtěla bych ty z Vás, které praktikovaly metodu nechat miminko vyplakat o radu. Prcek špatně usíná a v noci se často budí. Zkusila a nastudovala jsem už snad vše, ale noční buzení se naopak horší a jsem přesvědčená, že zakopaný pes je v tom, že miminko není schopno samo usnout. Bohužel se nám to nedaří ho to naučit, takže jsem začala přemýšlet nad touto pro mě opravdu poslední možností. Takže prosím ty z Vás, co to zkusily, zda byste mi mohly napsat, zda tato metoda pomohla i od nočního buzení. Moc Vám všech děkuji za rady a též prosím, že maminky, které tuto metodu nepraktikovaly, si svoje rady nechají pro sebe 🙂 .
@suzanna123 My si tykáme maminko?
@suzanna123 srovnávat spánek a ochotu jíst určitý druh potravy nelze; pokud totiž dítě nesní zeleninu, sní třeba brambory nebo maso; pak je potřeba být nasycen uspokojena; každopádně určitě je Vaší zásluhou, že nabízíte dětem pestrou stravu, to ne každý rodič dělá; ten, který to dělá a dítě nejí, nemá šanci s tím něco udělat; u jídla totiž nefungují rituály, blízkost rodiče atd.; asi sama uznáte, že nebudete jíst, pokud nebudete mít chuť nebo Vám něco vyloženě nechutná; a nedonutí Vás milé slovo, partner po bohu jídlo, které nechcete sníst; naopak věřím, že pokud se Vám bude chtít spát (budete tedy v posteli ve správný čas) a partner Vás bude hladit či objímat, že usnete bez větších problémů
@madrilena hmmmm, tak nic (ani jsem nečekala, že by ti to došlo)
Mám půlroční dvojčata. Před několika týdny se začalo razantně horšit usínání. Když jsem byla několikátou noc vzhůru do 1 do rána a následující den padala na hubu, přistoupili jsme na metodu "nechat je vyřvat". Zavedli jsme rituál- flaška, prso, postýlka. První den to bylo terno- chodila jsem je hladit, zpívala jsem jim. do půl hodiny spali. Druhou noc usnuli během 10 minut. Momentálně usínají už u flašky. Nemyslím si, že ta jedna noc by na nich zanechala doživotní následky. Pokud ano, neměli je teda lékaři asi zachraňovat vzhledem k tomu, že usínali přes dva měsíce beze mě v inkubátoru.
Já jen žasnu kolik diskuzí na tohle téma, i když to zakladatelka číst nechce,nemůžu si pomoct... tato metoda je hnus,osobně neznám nikoho kdo by byl ochotný trápit svoje dítě. Usínání má být příjemná záležitost,ne stres. Moje 16měsíční holčička spí s námi v posteli,usíná při kojení. Když je unavená chytne mě za ruku dovede k posteli,lehneme si a do deseti minut spí,každý den přibližne ve stejný čas,sama ví kdy potřebuje spát. Neumím si předtavit,že bych ji šoupla do postýlky,zavřela dveře a nechala ji plakat.
@suzanna123 já moc dobře chápu, jak to myslíš; ale asi není z mých příspěvků jasné, co Ti chci sdělit
ježiš to mě baví tyhle diskuse🙂 jenom je v nadpisu diskuse "metoda nechat vyplakat", v diskusi prosba, aby si kritiku maminky uživatelky nechaly pro sebe a už to jede!!! Co jsi to za matku? Chceš radši čumět na telku a je ti za těžko být s mimískem!!! Bla bla bla 🙂 @lucie987 Podívejte se - metoda nechat vyplakat je fakt drsná... spíš bych na to šla trošku jinak. Taky jsem to řešila, na pokraji sil a fyzického zdraví jsem prostě musela zatnout tipec nočnímu kojení po půl hodinách - můžete mi tady vykládat jak chcete, jak se vyspíte s miminekm v posteli a že vlastně ani nevíte, že vstáváte po půl hodině a ráno jste nádherně odpočaté. Nevěřím - prošla jsem si tím a nebylo to tak - byla jsem uplně vyřízená, ať už spala u nás v posteli nebo v postýlce. Základ je, aby mimčo vědomě usínalo u sebe v postýlce, protože když se v mělké fázi spánku probudí a je jinde než usnulo, tak je logicky zmatené. Poradím mimčo opravdu hodně unavit (tak schválně, kolik maminek mě tu nazve krkavčí matkou, že jsem unavovala své dítě!!!) - nedávat do postýlky když opravdu hodně řve, že tam nechce být... Zkuste ho prostě utahat na max. - hrát si spolu, říkadla, písničky, básničky, pohádky - prostě trávit spolu celou dobu před spinkáním na max. a když začne odpadávat, tak zkuste dát dudlík (pokud používáte) a položit do postýlky. Pokud bude plakat, utišit a zkusit odejít. Uvidíte - u nás se únava velice osvědčila. U odbourávání nočního kojení mi strašně pomohl manžel - snažila jsem se 2 noci sama - prostě jsem jí mléko nedala, ale ona to moc nechápala, tak prostě protestovala. Nepolevila jsem, nedala, ale prostě oplakala to. 3. noc jsem se odstěhovala z ložnice, byl s ní v ložnici jen manžel a vzbudila se mu jednou jedinkrát nad ránem - uklidnil v náručí, dal dudlík a spalo se dál. Jakmile mě v ložnici necítila, spinkala jak Budulínek. Ve výsledku u nás druhý den sama usínala v postýlce a do týdne jsme spali všichni celou noc....
Zrovna dneska jsem tak uklidňovala, starší napravo za ruku a menšímu nalevo prso... Akorát já byla chvíli pokroucená 😁
@kulatakosticka zajímavá představa .-D
@rousse pro odlehčení tématu 😊
U nás to zafungovala. A elegantněji se tomu říká metoda kontrolovaného pláče. Už usínala sama a všechno v pohodě. A pak jsme jí tam takhle jednou dali a děsně plakala, od té doby zase neusíná sama. Je u nás na gauči. Nekouká na telku, normálně se zavrtá do polštáře a usne. Jen nechce být sama. Takže babo raď. Držím palce a kupte si hodně čokolády na nervy.
@radana1992 takhle to praktikujeme u nás doma 😉
@kulatakosticka dobrý nápad, protože jak tak procházím zpětně všechny příspěvky, tak se bojím, aby mi tu z monitoru nevyletěla kudla 😀
@rousse to muzu potvrdit s tim nocnim kojenim. Taky jsem si tim prosla (nebylo to po pul hodinach, ale treba 3x za noc ve veku, jak mas ted dite, jak malymu zacly rust zuby) a mela jsem ho ve sve posteli. Vubec jsem se nevyspala. Ale chci k tomu nocnimu kojeni rict, ze ja jsem ho odbourala jako uplne posledni a pak to nejposlednejsi, vecerni na usnuti. Logicky to tak vyplynulo. Vim, ze to hodne lidi radi, ze mimi nechat s muzem a vydrzet tak tyden, nebo ze se pise, ze mimino nepotrebuje od pul roku nocni kojeni. Ale moje zkusenost je takova, ze to opravdu jeste potreboval a prirozene to tak vyplynulo. Ze se odstavoval v noci uplne nakonec. Opravdu pil, nedudlal. Kdyz dudlal, tak jsem mu prso vzala. Takze asi je to pak pohodlnejsi, nevim, ale podle me, kdyz mimino vyzaduje to kojeni v noci, tak ho potrebuje. Proc by to priroda tak zaridila? Ze to chteji vsechna mimina takto. Mozna to uz je nase kultura, ze mu to omezime. No to je jen poznamka k tomu. Jinak souhlasim, taky jsem to zazila a clovek se nevyspi.
@dokument no u nás to nebyly zuby ani hlad ani žízeň - každou půlhodinu vzhůru, 3x potáhla a spala jak dudek - a já nařízení od neurologa minimálně 4 hodiny spánku vkuse - v ten okamžik to byla jednoduchá matematika 🙂 Ale jinak samozřejmě je to strašně individuální - každé mimčo je jiné, nejsou na světě 2 stejné a má každé jiné potřeby. Jsou děti, kterým noční kojení odstavíte během pár dnů a spí jak dudci. Jsou děti, kterým noční kojení odstavíte a stejně se do 3 let jeho věku nevyspíte, protože noční kojení na funkci nemá vliv...
@suzanna123 ale prosím vás.. o čem si chcete popovídat? Mně moje dítě neobtěžuje tím, že mě potřebuje, evidentně narozdíl od vás. A ony ty děti vycítí, že je chcete zahnat do postele jenom proto, abyste měla klid 😉 Já chodím půl týdne do práce, času moc nemám, poněvadž se musím do práce chystat doma a stejně zůstávám s malou v ložnici klidně dvě hodiny a spát jdu ve 2 ráno. No a co? Je mi to fuk a nafurt to není.
@dannyblakely o ničem - pokud jste to nepochopila z příspěvků výše, tak to opravdu nemá smysl 😉
@lucie987 jak je miminko stare? Ja jsem to udelala na vecerni usinani ve 2 mesicich veku syna. V te dobe jse mzacala rozlisovat druhy place. A zafungovalo to, po tydnu zacal slusne usinat sam (ale treba jsem u nej chviloi byla, hladila ho, povidala si. Pak mel rymu nebo kasel uz nevim a bylo mi lito ho tam nechat jecet, tak jsem ho vzdy prisla pohladit jakmile se ozval. To fungovalo suprove do +-8 mesicu, kdy zacal byt chytrejsi a pohyblivejsi a porad peroval na 4, takze se nenechal polozit do postylky. Uspavala jsem ho ve sve posteli (ejste jsem kojila, tak to bylo snadne) a pak prenesla do postylky. To se zmenilo v roce jeho veku, kdy se do postylky nenechal ani prenest, vzdy ucitil, ze ho pokladam dolu a doslo mu kde je 😀 Okamzite byl na nohou. Takze od te doby spi se mnou. Ted ho odkulim do postylky, u ktere jsem odmontovala bok. Uz se tam za chvili nevejde. Tak bude muset do velke vlastni. To jsem zvedava! V noci me totiz porad hleda a tiskne se ke mne. Probudi se, zjisti, kde asi jsem (stin) a hop na me 😅 a zase spi. Jak rostou zuby, tak miva horsi noci a to bych asi nedelala ho nechat vyrvat, je schopen fakt plakat a trapit se. To ne. To mi ani nedava smysl. Proste rostou mu zuby a ma obcas horsi noc. Ale delej jak uznas za vhodne. Ja osobne si myslim, ze dite, co spi celou noc a neni na sunaru nebo necem, je utopie. A taky jak je starsi a rostou mu ty zuby, ma zazitky, sny, nove poznatky, zcne chodit a mluvit, tak je to taky do nejake doby utopie. Pak to zase bude normalni, doufam! Ale muj 2 lety teda nespi celou noc. Vzbudi se treba nad ranem a hleda me.
Lucie987 raději nečekejte pochopeni...ja jsem takhle ani ne rádila mamince,jen jsem napsala vlastni zkušenost na stejný dotaz o radu co se tyka metody kontrolovaného pláče. ..hned bylo zle,hned jsem byla Krkavci matka, ktera si prý mela pořídit psa a ne dítě. ..když se chci koukat na tv..
O tv nebyla řeč. ..Naše mala také usinala sama...pak nastal zlom,nechtěla spat ani v noci ani přes den...byla přetažena. ..s manželem jsme uspáváli i do 11 do večera. ..na rukou,u nás v posteli a stejne šťastne neusnula ...ze zoufalství jsme zkusili metodu ,ktera zabrala hned za tři dny...mala byla šťastnější a začala usínat i přes den...do postýlky se tesi...nemame poničeny vztah ani újmu na zdraví ...mala je prospívající šťastne dítě. ..sice se někdy v noci vzbudí ale to delam i ja 😊kazde dítě je jine a nemusí to vzdy fungovat ale urcite to za pokus stoji ☺
Zkuste prosím mrknout na www.abymimispalo.cz a najít si tam informace, jak uspat dítko a naučit ho v noci po probuzení zase usnout. Držím palce
Já bych to nikdy neudělala,ale moje kamarádka toto praktikuje často.Často proto,že jí to funguje jen na pár týdnů nebo měsíců a vždy,když je nějaká změna (dovolená,růst zubů atd.),dítko se budí znova.A ona se pak diví,proč je její dcerka tak ustrašená...
Já fakt nemůžu. Jasně tady píše zakladatelka, ať si odpůrkyně názoru na vybrečení nechají své poznatky pro sebe..........někdy mám pocit, že potřebuji za každou cenu pořád dávat někomu rady.
A to je všude.
Když se chci podívat na téma očkování, kde jasně píše zakladatelka otázku, kdy má naočkovat něco proti něčemu, hned se tam vyrojí 150tis. matek, odpůrkyň očkování a spamují. Takže se v podstatě zakladatelka nic nedoví, jen otráveně přečte pár příspěvků o tom, jak je nomožná a zabalí to.
To samé o jídle.
Někdo se zeptá, jaký typ jogurtu dávat půlročnímu dítěti a150 tis. matek začne hanit jeji postup při stravování.
Přitom se jasně ptá na druh jogurtu a ne, jestli ho může, nebo nemůže dávat.
Už je mi z těch bezchybných a přechytralých matek špatně.
Ať se už někam zašijou a čtou si své chytré knížky a přispívají tam, kde se jich na něco někdo zeptá.
@sisinka74 Ahoj...🙂 Ten mechanismus je velice jednoduchý. Já osobně jsem od porodu velice citlivá na jakékoliv informace či lépe řečeno "praktiky", kdy se dětem děje nějaké bezpráví či se ubližuje. A prostě nechávat vyplakat malé miminko je pro mne osobně něco velice krutého ,že se holt vyjádřím, ať milá matka chce či nechce. Že jí jsou moje rady u zadku je sice pak druhá věc, ,ale já splnila svoji povinnost a vybžbleptla se... 😀
Je hodně velký rozdíl nechat vyplakat male miminko a třeba dvouroční dítě...a maminky ,ktere nejsou v zoufale situaci když jim dítě nechce spát ani přes den ani v noci by měly mlčet , protoze
Je hodně velký rozdíl nechat vyplakat male miminko a třeba dvouroční dítě...a maminky ,ktere nejsou v zoufale situaci když jim dítě nechce spát ani přes den ani v noci by měly mlčet , protoze neví jake to je....
@viridie jenže o tom to je, že to je věc názorů. Někdo si prostě nemyslí, že se dítěti děje bezpráví, když svou matku usurpuje x hodin denně v noci, přes den, vlastně non-stop.
Já si taky nemyslím, že matka, rovná se robot a podřizování se absolutně ve všem dítěti.
Ani nejsem pro x hodinové vybrečení a necpu tady nikomu svoje rozumy jen proto, že já jsem přesvědčena, že mám pravdu. A hlavně respektuji přání zakladatelky a s tím máš ty očividně problém, takže zkus zapracovat hlavně na sobě. Tady bych začala.
@sisinka74 Já mám problém s ponecháváním vyplakat dítě, to zas jo a zapracovat na tom asi nepůjde..🙂 Ale opravdu své rady necpu,jen jsem se celkem v mírném duchu vyjádřila, co si o tom myslím. Právě protože tuto metodu považuju za týrání-tak tím pádem nemůžu respektovat přání zakladatelky, to je celá pointa mého příspěvku výše.
Každému však co jeho jest a to, že má paní holt jiné výchovné metody než já, to se nedá nic dělat. Jestli se miminko nechá vyplakat, je mi ho moc líto, ,ale tím to pro mne končí. Nicméně vidíme to prostě jinak, pojďme nerozdmýchávat diskusi v které se stejně nikam nedostaneme, a rozejdeme se se v míru,ok ? 🙂
@viridie jsem pro. Jen já napíšu, že jsem patřila taky mezi matky, které by v životě nenechaly dítě vybrečet a pohledem bych vraždila tu, co to udělala. Bohužel, moje dítě mě nechalo sáhnout na samotné dno. Kdy si ze mě udělalo živou postel. Trvalo to měsíce a já sotva naspala tři hodiny denně. Radila jsem se s doktorem, se švagrovou, která je dětská psycholožka, u nás v posteli řádila jak černá ruka, bylo hned po spánku, kolotoč nesnášela, zpívání ji neuspalo, držet za ruku, to nepomohlo, protože ona se chtěla jen a jen nosit. Každý den se v noci vzbudila a trvalo i čtyři hodiny, než konečně zabrala. Dokonce jednou od jedne hodiny do půl sedmé do rána. Házela si schválně dudel na zem a pak ho chtěla podávat. 10kg na sobě a 100x nahoru a dolů pro dudel. Horor hadra. Hrůza a děs. Byla jsem totálně v zadnici. Držela se mě jako klíště a jen a jen nosit. V noci, přes den, pořád. Stal se z ní protivný tyran, protivný proto, protože byla sama nevyspaná.
Já zásadně bych nenechávala dítě vybrečet, pokud by se jen v noci budilo na mléko a do půl hodiny uslo, ale pokud vám řádí čtyři hodiny v kuse a řve, sotva ho přestanete nosit, nedovedete si představit, jaké se mi už pak honily po x měsících myšlenky v hlavě.
Z těch x měsíců, co jsem to tolerovala mám záda v háji, opakované migrény, pískání v uchu, 10 kilo dole, vypadám jak padesatiletá vyžilá stryptérka, hlavně, že se děcko nosilo jak paša. Měla jsem to zarazit daleko dříve. Děcko je teď konečně spokojené, protože i ono je vyspané. Musela jsem na to přijít, že to chci udělat v 10 a půl měsících a i tak to doteď těžce psychicky nesu. Jen se modlím, aby se to už nevrátilo.
A tím bych to uzavřela. Protože těžko může radit někdo, kdo sám nevyzkoušel tenhle teror na vlastní kůži.
Sytý hladovému nevěří.

@madrilena tak jinak - moje děti krásně jí. Milují i zeleninu, kterou by jiné děti nedaly do pusy. U obou se mi osvědčilo dávat jim to jídlo od malička a mám další zásady, které k tomuto stavu u mých dětí zřejmě přispěly. Tak budu chodit a vykládat, že to je základ všeho, nejedlíci neexistují, zapojovat se do diskuzí o dětech, co samy od sebe nic nesní a matkám těch dětí říkat, že pribiňák je největší zlo a že tím dítěti kazí stravovací návyky a je to jejich vina, že nic jiného nesní? Neboli budu kecat do něčeho, o čem vím kulový a radit? Protože mám 2 děti a štěstí, že problém s jídlem nemá ani jeden? Můžu to zkusit, ale na rozdíl od tebe se nebudu divit, když mě pošlou někam...