Miminko chce být jen doma. Podobná zkušenost?

michaelaa9026
23. zář 2020

Ahoj tříměsíční miminko chce být jen doma , když jdem ven tak začne brečet a vyžaduje obych šla domů , když tam usne v kočárku tak je to jen tak na půl hodiny a pak začne zase brečet. . Přestane až ve v chodbě když ví že jsem domů a doma se pak směje a je spokojený . . Máte některá podobnou zkušenost?

lolam10
23. zář 2020

A neni mu treba horko nebo neni moc zabalene(rucicky)ze se mu spatne hybe?zkusila bych vymyslet zda to neni neco takoveho,pobyt venku je moc dulezity

tasimia
23. zář 2020

@michaelaa9026 co šátek nebo tak nejak?

lucifux
23. zář 2020

@michaelaa9026 to bude spíš nějakou prkotinou. Protože většina miminek si naopak venku na vzduchu rochní a spí jak šípkové růženky. Tím ale nechci říct, že to tvé miminko nemůže být zrovna v tomhle jiné. Zkus najít jinou příčinu.

michaelaa9026
autor
23. zář 2020

Vyzkoušela jsem ladacos, co trochu zabralo alespoň že usne v kočárku je, že jsem mu tam dala polovyplneny polštář , tak je to pro něj asi příjemnější ale jak se vzbudí a i před tím než usne tak brečí. . Když ho vezmu do ruky, tak je chvilku klid ale stejně zase začne. . Dokud nepřijdu alespoň do vchodu, tak většinou brečí . . Pak je to jak když utne. . .

michelle_01
23. zář 2020

Muj je schopny v kocarku hodiny cumakovat a nespat. Pak uz je tak pretazeny a unaveny, ze rve, az se lidi otaceji. Kdyz jsme na chate, zabere okamzite. Takze myslim, ze mu nesvedci hnusny ostravsky vzduch a ruch okolo.

sbabeta
23. zář 2020

@michaelaa9026 Můj chlapeček taky nechtěl být venku. Zkoušela jsem všechno. Polovysypanou peřinku, šátek, nosítko, víc obléct, méně obléct, ale prostě nechtěl být venku a celou dobu usedavě plakal Trochu pomohlo, když jsem zevnitř na stříšku kočárku našpendlila šedou látku. Asi ho ta původní bílá látka dráždila do očí. Ale žádná výhra to nebyla ani tak. Zlepšilo se to, až když mohl sedět v kočárku. Teď, ve 22 měsících je vyloženě venkovní dítě 🙂

aneta15
23. zář 2020

@michaelaa9026 taky jsem to měla. Nikdy bych tomu nevěřila ale můj dvoumesicni syn se najedl jen v obýváku na gauči. Jinak jsem se mohla postavit na hlavu, hystericky brečel až se zajíkal a prostě se nepřidal jen jsem ho položila na gauč tak přestal a v pohodě se najedl. Přešlo to kolem 4 měsíce ale vzhledem k tomu, že jedl každé dvě hodiny to byl ocictec.

danvitka
23. zář 2020

Já bych řekla že to možné je. Určitě má nějakou svojí zónu kde se cítí příjemně a tam chce být. co zkusit venku nějakou deku dokud je hezky. Naše dítě zase nechtělo chovat. Až mě to jako matku zabolelo. Ale náš syn chtěl prostě jenom ležet na zemi a mít rozhled kolem sebe dokola.

keksik002
23. zář 2020

Syn taky plakaval v kocarku, protoze nevidel a taky mu bylo horko.. Takze jsem zacala oblikat min, pro jistotu jsem sebou mela navíc jednu deku. A ve chvili kdy byl schopny tak byl nq brise aby videl

merope
23. zář 2020

Zkusila bych se někoho poptat v tvém okolí přímo "při akci" - můj drobek se nechtěl koupat, vůbec, ječel jak pominutý. Pozvali jsme si domů lektorku plavání, ta začla s tím, ať jí ukážu, co dělám, zjistila, že ho držím blbě a že se bojí - upravila jsem držení a vysmáté dítě. Nevěřila bych, kdybych to nezažila.

Může tam být fakt nějaká blbost.

Mimochodem, u nás včera hlídala asi hodinu babi, co jsem šla do školy, malý (19m) ok. Ale když jsme pak šly už domů, máma na vlak, já na tramvaj, kočár tlačila mamka (opírá se o něj), já nesla tašku, tak šílený jekot, musely jsme se prohodit. V tramvaji vysmátý. On měl prostě strach, že mu zase uteču... A to říkám, že jdu pryč, že se vrátím, mazlím, vše.

elesse
23. zář 2020

Krome zminenych duvodu z tebe taky mimco muze citit nejistotu, ze nejste doma. Nas maly taky ale v kocarku moc nespi, teda nebreci, kouka, ale v postylce se vyspi lip

vikinkav
23. zář 2020

Nema rad kocarek 🙂 dcerka taky nesnasela, tak jsem ji venku nosila v satku

monaluza
23. zář 2020

Mladsi syn nesnasel kocarek kolem peti mesicu, chtel uz koukat kolem sebe, ale z hluboke korbicky nevidel, tak byl nastvany a mohla jsem chodit ven jen kdyz byl vrcholne unaveny, aby okamzite usnul. Bylo dost slozity vysvetlit to starsimu, ktery naopak busil do oken "potsebuju veeeen!" 😉 No ale nejak jsme to prezili, to zvladnete taky! Rikejte si jako mantru "je to jen obdobi". 😉

michaelaa9026
autor
23. zář 2020

Doufám že jo , už se těším až budu moci vyjet dál a na delší dobu než jen na pár metrů od domova. . 😰

any01
23. zář 2020

@michaelaa9026 máme stejný problém za týden 3 mesice, ale začala jsem dávat do nositka, většinou se nechá tak na hodku prekecat a spinká, ale pak uprkem domu 😁😊

honzinenka
23. zář 2020

Malému může být horko..Na procházky s miminky se má chodit po ránu, když je teplo, nebo potom v podvečer, když je chládek. To nám řekla paní doktorka hned v únoru, co se náš malý narodil..Také by na miminko nemělo vůbec svítit sluníčko.
Pokud máš někde v okolí park nebo parčík se stromy, kde je lavička ve stínu - tak ho tam zkus vyndat z kočárku, pochovat a nechat ho, ať se rozhlíží po zeleni, po venku..Třeba ho to nebaví v kočárku.

michaelaa9026
autor
23. zář 2020

@any01 přesně 😵😁

michaelaa9026
autor
23. zář 2020

@honzinenka právě že chodím ráno chodíme už v 7 třeba , 😳 vyndavat jsem taky zkoušela , chvilku kouká a pak stejně začne. . 😕 Když vozili rodiče tak si taky myslely že brečí jako každý jiný miminko , a pak říkali že to bylo hrozný. . A že budou příště hlídat až bude v pohodě, že by se ubrecel. .

honzinenka
23. zář 2020

@michaelaa9026 Ještě je na to malinký, ale co třeba během 14dní, měsíce zkusit chodit ven s další maminkou? Naše miminko rádo okukuje další děti a další miminka, třeba by to pomohlo..

kristynael
23. zář 2020

Zkuste šátek naše malá nechce být v kočárku jak mile ji položím jako by ležela na jehlach vezmu ji a je v klidu koupila jsme šátek a super. Mám ještě dvě děti a musím fungovat.. A nosítko mi moc pomohlo a do kočárku to zkoušíme dále když uspime vložíme a dmem ven jak mile začne hysterka po neqke době co nejde prostě utisit zas dám do šátku tam je v klidu spí nebo kouká.. Jsou ji 3 měsíce.

vikinkav
23. zář 2020

Popravde taky jsem si malovala s detma takovy to 3 hodiny spi v kocaru a ja se prochazim, nebo si ctu knizku. Ani jedno dite ze 2 :D to jsou takovy ty nase predstavy o miminkach, ktere se velmi rychle roztristi 🙂

kapii
24. zář 2020

@michaelaa9026 já jsem malého až do 3 měsíců nemohla dát do kočárku bdělého, prostě se mu tam nelíbilo. Uspala jsem na rukách a spícího přenesla a pak teprve šla ven a to jen tak kilometr až dva od domu. Pak mu to nevadilo a v 5 měsících kočár nesnesl vůbec - chtěl koukat ven, ale sedět ještě neuměl, tak jsem nosila v nosítku. Ne všechny děti jsou kočárkové