icon

Miminko přes den nespí, prosím poraďte triky

veronikanika224
10. črc 2018

Dobrý den,

Mám 3,5 měsíční holčičku, která už od 1. měsíce přes den nespavá. V noci mi spinká krásných 11-13 hodin s 1-2 krátkými přestávkami na kojení.
Ať se snažím jak se snažím, nechce mi ale přes den usnout, ani u prsa, ani nošením ani v kočárku. Jedine po kojení občas usne na max 5 minut. Přesto, že malá přes den nespí je veselá a prakticky vůbec nepláče.

Poradily byste mi prosím, jak uspáváte přes den vy? Potřebovala bych přes den sem tam něco udělat.

Strana
z2
renmi
13. črc 2018

@veronikanika224 zkus šumícího medvídka 🙂 je to plyšák kterého zapnes a vydává zvuk bílého šumu, stejně jako zmíněné spotřebiče

veronikanika224
autor
13. črc 2018

Moc moc vám maminky děkuji za skvělé tipy 🙂 nakonec jsem na rychlo změnila objednávku z ergo baby na kibi, protože naše malá má už v 3,5 měsících 7,5 kg (a to jen kojim a hlídám si stravu). A tak to kibi využijeme aspoň déle 🙂 dneska se mi malou podařilo uspat s bílým šumem na cca 20-30 minut, což je fakt úspěch 🙂 doufám, že si to nosítko zamiluje a já budu mít více času si něco doma udělat 🙂

veronikanika224
autor
13. črc 2018

@myjusiatko když u ní ležím tak pospí i půl hodinu, když se zvednu, tak je do 5 minut vzhůru, ona tak po očku kontroluje, jestli jsem u ní. Myslím si, že to nosítko/šátek budu to pravé 🙂 děkuji za tip

modrakarkulka
13. črc 2018

@veronikanika224 ještě bych případně zvážila jestli nepořídit hacku, závěsnou houpačku. My měli od tikki mechulka, syn tam spal přes den téměř výhradně. Skvělý vynález

packaf
13. črc 2018

@veronikanika224 kontroluje, protože se u vás cítí v bezpečí a ujišťuje se, že je to tak správně. Když se mi malého podaří uspat a "nacpat" do šátku, tak tak spí i 2h. a já stačím s ním zajít do obchodu, oběhnout úřady a vyřídit co potřebuji. Na kontrole kyčlí jsem ho tak také měla v šátku, probudil se až u UTZ a jako jediné mimi neplakal. Ani si nevšiml, že nějaké vyšetření proběhlo 🙂 a další maminky na mě koukaly nechápavě, jak ho vlastně uvazuju.

krina
17. črc 2018

@packaf Uz jsem sice nechtela reagovat, protoze autorce takove dohadovani uz k nicemu neni, ale neda mi to. Vy ocividne o tom nositku nic nevite, jak je konstruovane apod., jen jste se podivala na obrazek a nerozlisujete mezi vysitky a ergonomickymi nositky. Ano, vetsina tzv. "nositek", kdy dite je smerem od rodice je vysitko a diteti skodi. O cem jsem se jednou vetou zminila ja, je specialne usite tak, aby dite melo zadicka spravne ohnute a sedelo v ergonomickem posedu i celem dopredu. Chapu, ze je mozna tezke si to predstavit a v satku tohle udelat nejde, ale kdyz to neznate, tak nepapouskujte, ze je celem je vzdy spatne. Jak jsem psala, nemam s tim osobni zkusenost, takze nemuzu doporucit, ale nez jsem koupila to, co mam doma (jen na noseni smerem k rodici), tak jsem si udelala docela rozsahly pruzkum trhu, takze vychazim ze vsech moznych dostupnych bezne nalezitelnych informaci z vice zdroju. Nejde o to mit na vse studie, ale alespon vedet o cem mluvim, nez to negativne okomentuji a prezentuji svuj neinformovany nazor jako fakt.

linbrno
17. črc 2018

@krina Ale že je dítě zahlcováno zbytečně podněty, když je dlouho čelem kupředu, to asi nejde vyvrátit, ne?

krina
18. črc 2018

@linbrno Myslim, ze to je hodne individualni a zalezi i na veku ditete. Urcite jsou deti, kterym by to mohlo vadit. Ja jsem nosila naseho drobecka v nositku (pouze smerem k sobe) od cca 6. mesice a on je hrozne zvedavy, porad otacel hlavicku, aby videl vsechno kolem, takze jemu by to urcite nevadilo, spis naopak. Myslim, ze by s tim byl v pohode tak od 4. mesice, ale to je jen domnenka. Bohuzel nam taky spatne usina, ale cim vic ma podnetu, tim lepe pak usne (samozrejme ne tesne pred spanim). Jinak stale uspavame flaskou (drive kojenim), takze pro autorku zaruceny tip nemam ☹
Ale driv bych v nositku asi nenosila, u druheho planuji poridit na prvni mesice elasticky satek, ten bezny nam bohuzel nevyhovoval, maly se v nem hrozne prehrival.

linbrno
18. črc 2018

@krina Já jsem nosila mladší od 6 dnů, a hodně záleželo na období. Ale bylo vidět, že vždycky byl čas, kdy koukala, a čas kdy odpočívala na mě, aby ji nic nerušilo. Od půl roku střídání s kočárkem. Uspávala jsem kojením, ale i zpíváním a houpáním, zpíváme doteď. Hodně podnětů škodilo oběma dětem. Ne hned ten den, ale pokud nebyl další den klidnější, byly jak králíček Duracell.

lajla
19. črc 2018

@linbrno celem dopredu se nenosi.je to spatne.kuk google

kittyy17
19. črc 2018

Jedna kamarádka má taky takovýho nespavce, už v porodnici holčička vůbec nespala. Smířila se s tím, vydržela to, teď má holčička 20 měsíců, spí jednou denně po obědě a celou noc. Je moc šikovná a hodně dopředu, tím jak málo spala a hodně trénovala 😉. Asi budete podobný případ, prostě spát nepotřebuje... Pokud není vyloženě protivná a ukňouraná z únavy, tak ji ke spánku nenuť, asi ji ten dlouhý noční spánek stačí...

bayt
19. črc 2018

@krina prosím, nemáte odkaz na to nosítko? docela mě to zaujalo na prostřídání s naším "klasickým"

linbrno
19. črc 2018

@lajla kuk nahoru do této diksuze ;)

Strana
z2