icon

Miminko už 5 dnů nespí, prdíky nemá.

liliana2016
26. črc 2017

Ahoj, prosím poraďte, jsem zoufalá. Mám skoro 4-tydenního chlapečka, je plné kojený, přibývá a prospívá krásně. Jenže teď už pátý den je strašně neklidný a to ve dne v noci. Ve dne mi spí sotva půl hodiny, pak pláče a nejde utišit. Uklidní ho jen kojení, ale když ho dám odříhnout, plazí se po mě a vykřikuje a kroutí se. Někdy odříhne, někdy ne. Prdíky nás už asi moc netrápí, dávám Espumisan, prdí teď docela často. Když mu dám rourku nebo teploměr, stolička jen teče, takže nafoukly není, navíc o víkendu když jsem dala rourku, tak se vyprděl, vystřílel, ale stejně byl i potom neklidný. V noci se mi budil mácháním ručičkama, takže jsem začala zavinovat. To pomohlo na pár dní, teď se mi z ní vykrucuje, jak je neklidný. V noci sice trochu spí, ale kroutí se ze spaní, kníká, takže nespím já. Jsem už fakt vyřízená, brečím, že nepoznám, co mu je, nevím, co ho trápí, pláče a vzteká se i po kojení. Nepomáhá ani Karpova metoda, prdíky by to být neměly. Vím, že nejsem sama, ale třeba máte nějaký tip.

Strana
z4
aktakd
28. črc 2017

Taky jsem chtela, aby malej spal v postylce, ale bavilo me to asi prvni dve noci doma - porad byl neklidnej a pobrekaval. Zkusila jsem mu dat svou ruku a ejhle bylo to mnohem lepsi a tak jsem ho proste vzala do postele, dala do hnizdecka, aby byl vytyceny prostor kolem nej. V noci jsem mu davala svou ruku a nebo jsem ho celyho objala. S manzelem nam zacilo vadit, ze mame malo prostoru a tak jsme prirazili postylku bez bocnice k posteli a doted (3 m) mu davam ruku, kdyz sebou hazi...oni to ty malinky miminka potrebujou tu nasi blizkost, prece jen nas 9 mesicu citili nonstop ❤ jinak malej nad ranem prvnich par tydnu taky uz s sebou hazel, stavali jsme casto kolem paty, sesty...

olicka1
28. črc 2017

@liliana2016
no žít v podstatě jen z jogurtů..., pak se nediv, že je malýmu blbě...Ještě lze kravské jogurty vyměnit za kozí bio-ale málokomu to chutná...
Jez hlavně ovoce, zeleninu, bio bílou rýži, kukuřici, čerstvé šťávy, bio kuřecí, kvalitní vývary,vejce, v podstatě to, co jí mimi, jako první příkrmy, uvidíš jak bude malej v pohodě a usměvavé miminko🙂

pavca1982
28. črc 2017

Taky jsme to tak měli a přejde to, vydržte😕

karlajasmine
28. črc 2017

Jak tu nekdo psal o jogurtech - z toho muze fakt malyho bolet bricho, ja treba vypozorovala u syna, kterymu je temer 21 mesicu, ze pokud mu dam jogurt vecer, tak ma nocni mury, budi se a jeci a jeci.. takze mlecne vyrobky dostava zasadne jenom dopoledne.
A s tim spanim v postylce, chapu, ze se bojis, ja odjakziva chtela, aby syn spal ve sve postylce, ale zacali jsme v noci spat oba az ve chvili, kdy spal vedle me no :( Je blby, ze se to spolecne spani nedoporucuje, ale zaroven je to casto jedina vec, ktera funguje.

zlobr
29. črc 2017

Tak jsem si chtěla gratulovat, ve čtvrtek jsem přestala pít čaje(kojící, kmínový), vysadila vitamíny a probiotika. Malýho jsem nakojila ve 12 a uspala v kočáře na balkoně. Spal 2h...od té doby byl milionovej. Když nespal, koukal kolem sebe, byl klidnej u přebalování. Když začal kňourat,nakojila jsem ho. I v noci byl super, budil se po 3,5h a po nakojení usínal. No...to trvalo do pátečního večera. Začal být uplakanej kolem 18.h a řval až pískal do 23h,kdy jsem ho uspala u prsa. Kojila jsem snad co půl hodiny, ale nepil,jen dudal. Ve 23:30 jsem ho přenesla do postýlky a tam spal ukázkově do 2:30 a pak do 6:40. Ale od probuzení opět řev. Nic ho neutiší, jen prso. Ted mi vytuhnul v náručí po kojení, bojím se ho položit,aby se neprobudil ☹ Kdyby ho opravdu trápily prdíky nebo kolika,přešlo by ho to tak rychle u prsa?? To okamžitě přestane kopat nohama a po chvíli usíná. Problém je, že se probudí,jakmile se pohnu...

belleelle
29. črc 2017

@liliana2016 nene, to jsem se bala. Az se otacely samy, tak klidne. Ale me kojene deti spaly v noci. Starsi od 2,5 m celou noc a mladsi trvalo, nez usla. Ale dala jsem si ji vedle sebe a cucala si, az u toho uplne vytuhla.

belleelle
29. črc 2017

@zlobr myslim, ze opravdu mu vadi neco z toho, co jis nebo pijes.
Doporucuji pred kojenim ingacol. Ono aktivnim sanim se hybou streva.

zlobr
29. črc 2017

@belleelle hmm...piju jen čistou vodu,jim kuřeci maso s rýží,ovesnou kaši,celozrnné pečivo 2 dny staré,chleba s máslem a marmeládou, šunku,zapečené brambory s vepřovým masem...tam byla smetana. Okurka(oloupaná),mrkev,broskev,banány...nic moc jiného jsem neměla.☹ opravdu je tam něco tak dráždivé?

zlobr
29. črc 2017

Co mě trápí je,že se všude píše,že miminko potřebuje moji blízkost... Chování ho zklidní... Tak to ani omylem. Když pláče a já ho chovám,řve stejně jako by ležel sám v postýlce 😢

pajula123
29. črc 2017

@zlobr pokud mu vadi bilkovina kravskeho mleka, tak muze drazdit smetana, maslo i to celozrnne pecivo (v dost celozrnnych totiz byva mleko nebo syrovatka)

karlajasmine
29. črc 2017

@zlobr zkusila bych úplně vysadit vše z kravského mléka. A prso nepomůže obecně?

zlobr
30. črc 2017

@pajula123 diky,vyzkousim vse vysadit

zlobr
30. črc 2017

@karlajasmine
Prave,ze prso pomuze vzdycky. I kdyz rve jak sirena,tak u prsa je za vterinu klid. Bud opravdu saje a nebo si duda. Je to jedinej zpusob jak ho zklidnit. Ja se prave bojim jestli pak neni prepitej...a netrapi ho z toho brisko. Ale ted spal skoro 4h,nakojila jsem a ted snad zase spi(pokud se teda nevzbudi)

belleelle
30. črc 2017

@zlobr jestli ti spi 4 hodiny, tak ok. Tezko rict, kukurici vadi me, asi by vadila i male. Ale myslim, ze ut jste na tom lip.

liliana2016
autor
27. srp 2017

Holky, prosím poraďte. Malému je 8 týdnů a za poslední dva dny jsem vyřízená a nevím co dělat. Trápily ho prdiky, ale už je to lepší, prdí pěkně a celkově nepláče a tváří se spokojeně. Problém je se spaním. Uspávám ho v zavinovačce a houpáním na míči + někdy bílý šum. Jenže teď poslední dobou ho večer zavinu, on na mě kouká, usmívá se, ale jak ho vezmu do náruče, všelijak se začne vykrucovat a vzpínat. Takhle ho uspávám třeba půl hodiny, on usne, ale jakmile ho dám do postýlky, začne sebou zase házet a probudí se. Takhle mi večer třeba trvá tři hodiny než konečně zůstane spát. Myslela jsem, že se mu přestalo líbit zavinovani, ale bez zavinovačky je to horší, pořád háže rukama... A takhle je to ve dne v noci. Ani ve dne mi nespí, je to to stejné, dávám mu i plinku přes hlavu. Je unavený, zívá mi, oči jak angorák, ale stejně nevydrží spát... Rady, které tu proběhly jako nošení v šátku a spaní u mě v posteli též nezabraly. Nošení doprovází řev a i když, tak tam spí max půl hodiny, pak se začne rozčilovat a záda mám taky jen jedny. U mě v posteli je to stejné jako v postýlce, uspím, ale za chvíli se zase mlátí... Už ztrácím nervy, nevím, co s ním, když se mu nic nelíbí. Ani v kočárku už mi nespí.

looolaaa
27. srp 2017

@liliana2016 no mě spal v posteli s prsem u pusy nebo aspoň u nosu a jako na těsno mě - že měl hlavu na mojí paži. Ale to zabíralo u nás - ono univerzální rada neexistuje. Za pár dní to přejde ;) a pak to přijde zas. A nebo něco jiného 😀

pandora197
27. srp 2017

@liliana2016 Náš malý zhruba po prvním měsíci přestal být rád zavinutý a když jsme ho dali spát na záda,tak přesně jak píšeš,vzpínání a rozhazování rukama.Pak jsme zkusili dát spát na bříško,a spí jen takhle,klidně celou noc s jedním nočním kojením.Máme monitor dechu,s doktorkou jsem to taky řešila a ta s tím problém taky neměla.

liliana2016
autor
27. srp 2017

@pandora197 : Monitor mám taky. A na bříšku mi takhle pěkně usnul dvakrát, potřetí už ne. U prsu někdy sice usne, ale hned se vzbudí, protože potřebuje odbrknout. A pak je zas čilej a já s ním pořád bojuji.

belleelle
28. srp 2017

@liliana2016 je vice moznosti, co jde vyzkouset. Neco vynech ze sve stravy, napr. kavu, pijes-li ji 🙂 nedavej vigantol ani zadne caje. Pokud si myslis, ze jsou to prdiky, nejlepsi u nas byl infacol par dni uplne pred kazdym kojenim.

bayt
16. bře 2018

@liliana2016 Zajimalo by me, zda to preslo a kdy? Mam to stejne.

liliana2016
autor
16. bře 2018

@bayt : Jasně, přešlo cca ve 3 měsících. Teď nám rostou zuby, to je větší sranda 😉

bayt
16. bře 2018

@liliana2016 Můžu se zeptat, ja se to změnilo? Už malý usíná lépe? Jak? Děkuji 🙂

2hanah
16. bře 2018

@liliana2016 já si přesto myslím, že jsou to prdíky. Dejte do normální vany plenu nebo podložku, položte ho na ni a sprchujte bříško teplou vodou jakou snese, pak ho nechte chvíli v té teplé vodě a pocvičte mu nožkama přitahováním k bříšku, povolí mu to střeva a uklidní. A taky nošení na předloktí "na tygříka" a plácání po zadečku u toho může pomoct. Držím pěsti!

liliana2016
autor
16. bře 2018

@bayt : Změnilo. Zuby jsou fakt větší zlo, takže spí ještě hůř. Celkově se spaní dost zhoršilo, navíc dítě v tomto věku všechno hodně vnímá, teď máme trochu i separační úzkost... Taky o dost horší po prvním očku, to by zdejší maminky taky mohly vyprávět... Asi jsem nepotěšila, ale nebojte, vydržte, přejde to. 😉

ellin89
30. črc 2019

@liliana2016 u nás bylo to samé, spal 2hodiny denně a rozhodně ne naráz, tu 5min, tu 3min...byla jsem hotová. Zkusila jsem mu začít dávat umělé mléko a bylo po problému. Svého jsem měla na množství hodně, ale nezasytilo ho, ač jsem se snažila jist vydatně. Koupila jsem um plnotučné mléko od 1. dne (britské, začíná na K). Své mléko jsem mu dávala k tomu taky, ale převažovalo um. A najednou spal i 1,5hod vkuse, pak víc. Někdo bude namítát, že jen mateřské a kojit atd, ale já myslím, že dítě prospívá i spánkem, potřebuje ho, aby se tvořil růstový hormon atd.

Strana
z4