Mokvající opruzenina. Jak dlouho se hojí?

makkki
18. zář 2019

Holky prosim vas jak dlouho se hoji mokvajici opruzeniny? Mesicni holcicka uz je ma 3 tydny..mazu imazolem treti den a stridam nove s robatkem..predtim sudocream a porad nevidim zlepseni..mudr to videla minuly ctrtek a rikala ze je to bezny prubeh..ale 3 tydny mi prijde moc :( nevim jestli k ni mam zase zajit? Nebo je to bezne? Prosim o radu..dekuju!!

zuzangel
18. zář 2019

To je dost, bych ještě zkusila doma polecit a třeba v pátek bych zašla.
Hodně větrat, potírat černým čajem, do plinky mazat sudocream, chce to vysušit a pak až promazavat. Ať je brzo líp 😉

anrokop
18. zář 2019

@makkki Tak já bych zkusila vykoupat v odvaru s Heřmánku a mazala jen Bepanthen nekombinovala bych to a záleží i na plínkách jaké používáte.

jitule_hrachule
18. zář 2019

@makkki Ahoj a jaké plínky máte? Kamaradka řešila stejný problém u prcka, když používala Pampers, stačila změna plen, myslím že přešla na Dada a jinou značku ubrousků a od té doby pohoda. Jinak bych taky mazala jen sudocrem a po vysušení třeba bepanthen, který je mastnejsi.

nik1
18. zář 2019

My měli škaredou opruzeninu jen asi jednou, ale černý čaj pomohl. Často přebalovat a větrat. A nemazala jsem to, dokud to mokvalo.

eva.85
18. zář 2019

Můj syn měl ve dvou měsících také, hrůza, trvalo to také asi tři týdny, vyzkoušela jsem kde co, i eko pleny, masti, větrat, když jsem byla už potřetí u dětského během deseti dnů, udělal nám konečně stěry a měl tam chudák nějakou bakterii. Dostal antibiotickou mastičku a za tři dny to bylo skoro pryč. Být vámi, zašla bych opět k doktorovi a požádala o stěry. Vím jak vám je. Od té doby už dobrý a teď už používáme jen krém od weledy.

makkki
autor
18. zář 2019

Holky moc dekuju za odpovedi..plinky jsme zmenili minuly tyden tajy na Dada. Potiram rapikem..k doktorce radsi asi zajdu na ty stery je to fakt dlouho :(

makkki
autor
18. zář 2019

A ubrousky uz nepouzivam vubec..myslim ze ty ji to spustili :( omyvam vodou a vysusim perlanem..

vrabcak0007
18. zář 2019

Ahoj, nám pomohlo fakt hlavně větrání a právě sudocrem, ale ne v běžné vrstvičce jakou mažeš normál při zahojeném zadečku jen preventivně...normálně jsem do sucha vysušila a nanesla silnou vrstvu na mimčo i do plíny...a to mi vždy nejvíc pomohlo..ostatní krémy jinak vůbec...a vysušovala jsem i fénem...hezky zdálky, aby to malého nepopálilo, to se mu líbilo...

alexovka
18. zář 2019

Sudocream ani bepanthen nám nikdy na opruzeniny nepomohl. Až když jsem poctivě oplachovala vodou a mazala Avirilem (obsahuje Heřmánek), začalo se to dost lepšit.

makronka222
18. zář 2019

Zinkovy sprej z lekarny na opruzeniny + imazol a pouze ten. Nestridat s jinym. Muze to byt i reakce na pleny, takze urcite zmenit znacku, vezmi Eko. Tam je jistota, ze budou bez vuni a chemky.

martiniquest
18. zář 2019

Doporucuji prejit na co nejprodysnejsi pleny. Muzu doporucit z DMka babylove eko radu. Ubroucky urcite zadne, casto vetrat, poradne susit a zinek plus imazol. Maly mel osklive opruzeniny po par pouzitich vlhcaku v porodnici a lecili jsme to taky dlouho.

martaskaaa
18. zář 2019

Nevím zda to tu zaznělo, ale dobrý je i odvar z řapíku. Ale už bych to dál nemazala ničim jiným

matyldik
18. zář 2019

Ahoj,nečetla jsem odpovědi,ale určitě první věc je ta,ze přestaneš používat vlhcene ubrousky,alespoň do zhojeni,je to balada pro bakterie a kvasinky..spis omyvej vodou a nejleoe nechat uschnout nebo vysusit fénem. Namazat imazolem,klidně při každém prebaleni a co nejvíce větrat 🙂

hanka_333
18. zář 2019

@makkki Taky jsem resila. Po kakani jsem misto umyvani otirala perlanem namocenem v silnem cernem caji, pak lehce osusit jemnou latkovou plenou, jen tak tupat. V porodnici mi poradili davat hodne na brisko bez pleny a nechat vetrat. Masti uz tu zaznely - vyzkousela jsem imazol, sudokrem, rybilku. Hlavni ale bylo prebalovat furt, aby v tom nelezel a zastavit neustale kakani. Kojim - takze uprava meho jidelnicku - nic projimaveho, mastneho...
.

daasqua
18. zář 2019

Jedině opravdu často přebalovat. Ten Imazol a Sudocrem jsou na to dobrý a fungovaly nám (běžné dny jsme používali Bepanthen, Weledu apod, co mají trochu jinou "bázi"). Řepík je taky dobrý, dělat dlouhé lázně. Je možné, že má mimčo "agresivnější" stolici a třeba hodně častou, takže to hodně dráždí (tak jsme to měli občas my, i přes natírání se to podráždilo a potom to chtělo rychle vyhojit, aby to nebylo horší, a přebalovat častěji). Po opláchnutí vysuš úúúplně dosucha, klidně tam foukej 🙂

monaluza
18. zář 2019

Jeste tu asi nepadla tzv. leciva vlna. Prodavaji ji obchody s latkovymi plenkami. Je to ciste vlnene rouno, kousek se utrhne a prilozi na opruzeninu, pak se na to da normalne plenka. Muze tam lepe proudit vzduch, takze se misto lip hoji, navic obsahuje zbytky lanolinu, ktery je take lecivy (i ten se da koupit na mazani, bud v lekarne obycejny vazeny, nebo cisteny pod nazvem Purelan). Nam jeste pomahal gel s dubovou kurou Hemostop gel max, ale ten v prvnich par vterinach stipe (overeno na sobe).

k_katerinka
18. zář 2019

My jsme u dcery mokvající opruzeniny léčili nějakých 11 týdnů. Nejdřív řapík, černý čaj, sudokrém, imazol, pythiol, vše běžně používané, dětská mudr. nic neporadila a stěry odmítla, na kožním jsem dostávala zinkovou pastu a Bactroban, pak nějaká homeopatika, nic nepomohlo. Nakonec jsme s tím skončili v nemocnici na kožním, udělaly se konečně stěry a nasadila se antibiotika přímo na míru - nic jiného by nezabralo, bylo to infikované bakterií. Během deseti dnů bylo všechno pryč.

iulia
Autor odpověď smazal
Zobraz
nazka
18. zář 2019

@makkki nám vždy stačil imazol, byl pro nás zázračný.. Ale takhle dlouho je nikdy neměla :(

zuzajulie
19. zář 2019

Ichtamolova pasta,popř.genciana a nic mastného.vetrat.

patmouse
19. zář 2019

Mala mela taky a ne a ne se toho zbavit a nam to imazol paradoxne jeste zhorsil!!
Pomohla nam Weleda! Vse,s cim jsme marne bojovaly tri tydny,bylo do tydne zahojene!

iulia
19. zář 2019

Nám se také zadařilo mít tyto nepříjemné opruzeniny a zabralo koupání v odvaru řapíku nebo dubové kúry. Museli jsme najít vhodnou značku plenek - super jsou muumi pro prvních 9 měsíců (potom už ty děti nejsou tak citlivé a může se začít experimentovat s plenkami). A z mastiček - ja nedám dopustit na A-DERMA dermalibour+ reparační krém. Ale každé dítě reaguje jinak a např. sestře pomohla Ondřejová mast.

aktakd
19. zář 2019

@patmouse Presne, mesickova Weleda na opruzeniny je zazrak!

makkki
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
daria92
6. čer 2022

@makkki my jsme měli velké problémy s opruzeninami je na to hodně můj syn malý náchylní a pomáhalo mu purelan neboli lanolin nic jinýho mu nepomohlo. Hodně jsme toho vyzkoušeli ale jen ten lanolin