icon

Může neočkovaná ukrajinská kamarádka ovlivnit naši dceru?

fazolkazuzka
1. srp 2022

U sousedů teď bydlí ukrajinská holcicka 2 roky. Naše slečna si za ni chodí ven hrát. Manžel mě tu straší že nemají žádné povinné ockovani. To sem věděla, ale může to mít naky vliv na naši dceru? Možná se ptám blbě, ale přece se setká v životě s tolika detma a lidma.

klokanka31
1. srp 2022

@fazolkazuzka Sem se připíchnu

mollyweasley
1. srp 2022

Pracuju s předškolními dětmi a povinné očkování měly zatím všechny, se kterými jsem se setkala.
Nejhorší na lidech je to, že umí udělat z komára velblouda. Zaprvé netušíte, jestli očkovaná je nebo není. Tím bych začala. Zadruhé jedno neočkované dítě žádnou nemoc nepřenese. Zatřetí mnohem větší šanci na epidemii mají dospělí, kteří nemoc neprodělali, ale po 30, 40 letech jim už protilátky utekly.
Takže za mě - na vaši dceru to opravdu žádný vliv nemá.

fazolkazuzka
autor
1. srp 2022

@mollyweasley no proto to vůbec neresim. S rodiči se snazim komunikovat, ale žijeme v nemecku a oni umí jen rusky. Takže jedeme překladač 😂ale vůbec mě nenapadlo toto řešit,nez nespustil manžel.

veruuu_kubesovic
1. srp 2022

@fazolkazuzka
a kdyby nebyla zrovna z Ukrajiny, tak by to nijak nevadilo, viď 😉 ach ty předsudky...

fazolkazuzka
autor
1. srp 2022

@veruuu_kubesovic jj máte pravdu. Proto sem si o tom s někým chtěla promluvit. Protoze já osobně tyto věci sama neresim.

eviicka
1. srp 2022

@fazolkazuzka nevím jak v Německu, ale tady v ČR je ve dvou letech poměrně dost dětí neočkovaných (rodiče odkládají, hlavně MMR). Nijak jsem si nevšimla, že by to běžné neortodoxní maminky nějak řešily.

veroniqess
1. srp 2022

No dneska jsou i české děti, které nemají povinné očkování, bohužel 😀 Každopádně já bych to tedy neřešila

janina228
1. srp 2022

@fazolkazuzka mají možná jiný očkovací schéma.. ale to máte tuším v Německu oproti ČR taky, takže se vlastně nic neděje bych řekla..no - nějak mi poslední dobou přijde, že muži řeší v tomhle směru záležitosti kolem dětí víc než my ženy.. jiný úhel pohledu je dozajista potřebný, ale mě to častokrát spíš stresuje 🤦🏻

betelgeuzz
2. srp 2022

Co zkusit zagooglit 🙂 Povinná očkování mají, je tam nižší proočkovanost než v ČR, ale za mě nijak tragicky. Každý na to samozřejmě může mít jiný pohled, co je a není bezpečné. A jak se píše výš, spousta dvouletých u nás taky ještě nemají povinná očkování.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/povinna-oc...

@janina228 řeší, ale bez znalostí, nebo na základě nějakých info od kamaráda :-/