icon

Může to být spurt?

1leny
27. dub 2020

Dobrý den,
ráda bych se s Vámi jen o něčem poradila. Máme skoro čtyřměsíční holčičku. Poslední 3-4 dny je jak vyměněná. Od porodnice v noci krásně spinkala a hodně brzy zvládla spát od devíti od večera do šesti ráno. Poslední tři dny se začala budit už kolem třetí/půl čtvrté, jednou dokonce k tomu i v jednu. Nejhorší byl včerejší den, kdy za celý den naspala hodinu a půl (nezabrala ani v kočárku, což je u nás jistota) a celý den v podstatě jen plakala nebo přímo hystericky řvala. U kojení se kroutí normálně, takže nějaké větší kroucení nepoznám. Ale když jsem jí dnes v těch půl čtvrté ráno šla nakojit a pak ji dávala odkrknout, tak spustila hrozný vyrvál, prohybala se mi v ruce, zakláněla se a nebyla k utišení. Dala jsem ji pak ještě malinko odsátého mléka a bylo to lepší. Ale spala do sedmi, pak zase vyrvál a pořád si tak fňuká.. Je možné, že procházíme nějakým tím spurtem? A pokud ano, má někdo zkušenost, jestli až to přejde (četla jsem, že třeba po týdnu) odpadne zase to noční kojení a bude zas spinkat jak byla zvyklá?
Díky moc za poradu 🙂

cilkat
27. dub 2020

Po pravdě tenhle popis se mi moc nelíbí. Buď je opravdu hodně hladová (a pokud to trvá už tři dny a zhoršuje se to, tak mě kojoliga asi ukamenuje, ale doporučuji prikrmit - pokud máš odstrikane vlastní, tím líp), nebo jí něco bolí. Možná zuby. Každopádně bych asi už jen nečekala, že to prostě odejde, ale zkoušela hledat cestu ven aktivně (přikrmování jako první pokus).