icon

Na jak dlouho s 4měsíčním miminkem na procházku v mrazu?

jitkash
20. led 2016

Ahoj maminky, na jak dlouho a do jakeho mrazu chodite s ctyrmesicnimi dětmi ven? Projizdim internet a názory se ruzni, nekde pisi do -5 a jen na hodinu, nekde klidne do - 10 a i vice jak na hodinu, tak nevim ... Ja jsem byla asi v -6 na 1,5 h a syn nevypadal, ze by mu to vadilo. předem dekuji za vase rady 🙂 🙂 🙂
J.

gracinka7
20. led 2016

Já chodím se synem i na 3 hodiny. Zatím byla největší zima včera (8°C). Bude mu 6 týdnů.

uzsezasenudim
20. led 2016

naše PA nám říkala, že dítě do 3 let by nemělo trávit hodiny v mrazu. Těmi hodinami bylo míněno tak dvě a více. Nicméně sama říkala, že to málokdy lze zařídit, ale že na trajdání po venku prostě mrazy vs mimina nejsou vhodný. Mluvila o jejich pokožce, drobnejch cévkách a vůbec, že malý děti, když se nehýbou, nemají jak se zahřát a prokrvovat. Nejsem lékař a dítě teprve očekávám, jen jsem si vzpomněla, co nám říkala, tak to posílám dál 🙂

shine2015
20. led 2016

Mame necele 3mes a min tyden jsme zvladli hory kdy jsme byli venku i 3h...ven chodime i ted na dve hodky...zaklad dobre namazat oblicej i ruce,prebalit,teple obleceni (body dlouhy rukav,puncoschy,tepla mikina,teple kalhoty,kombineza zimni samozrejme vyteplena,emitex zimni fusak,druhy fusak beranek,nekdy i deka),priklopka nebo jak to nazvat na kocarek,co se zapne ke kocarku. A zabalit kocarek do plastenky na dest. Malemu se tam libi a ma teple ruce i tvare. Ven musime,mame jeste dve male deti...
Ale jinak na zadne velke mrazy ani prochazky to nevidim....pokud nemusite,po venku hodiny nebehejte.. 😉

sara84
20. led 2016

Pod -5 bych kdyby to nebylo nevyhnutelne nesla, v mrazu max do hodiny. Vdechovanim mraziveho vzduchu muze dojit k odumreni cichovych bunek. Vzdy rikam manzelovi, sedni si na lavicku a sed, za jak dlouho ti bude zima? A jak prijemne ti bude? Tak podle toho prte oblec...

konidana
20. led 2016

Když je zadeklovanej kočárek boudou a případně ještě dekou, tak mrazivý vzduch uvnitř nebude. Samozřejmě hluboký kočár, jak vidím ty bez korby i u malých dětí tak to né. Já tedy dávala na dno kočárku pod molitan ještě kus staré pěnové karimatky, aby nepromrzal zespoda a nějaké hodinky dvou venku v mraze jsem se nebála.

kulatakosticka
20. led 2016

My chodíme tak na dvě hodiny max., já mám teda prcka v nosítku pod společnou bundou a mikinou a jak si ke mě zaboří hlavičku, je teploučký.

verka4d
21. led 2016

Malé děti do tří let,natož miminka,by neměly chodit ven,pokud vyloženě nemusí,když je venku míň jak
-5 stupňů. Není pro ně dobré vdechovat tak studený vzduch. Máme čtyři děti a i když jsou starší venku,s tou nejmladší,roční,chodím jen na chvilku nebo vůbec,když je opravdu velká zima.

andy80
21. led 2016

Naše mudra říká, že děti by měly chodit ven za jakéhokoliv počasí. Klidně i ve velkém mrazu, pořádně zachumlat do kočárku a nemůže se nic stát. Pro děti není nic lepšího než čerstvý vzduch. Takže hodinka denně úplně v klidu 🙂

frantiska85
21. led 2016

Mladšímu je sedm měsíců a chodíme pořád. Na hodinku až dvě. Zima mu rozhodně není a to nepoužívá ani kombinézu, jen mikinu a dvě tlustý deky.

terka_85
21. led 2016

Synkovi je 7 měsíců a také chodíme ven pořád. Na hodinku až dvě.

hromka35
21. led 2016

také chodíme za každého počasí nejvíc byla v -8st, tak cca na 2-3h, ale v kožešinovém fusaku a pořádné dece, pravidelně jsem ji kontrolovala a nikdy neměla studený nos nebo ručky, a procházky venku miluje i v zimě. je jí půl roku bez mála.