Na jak dlouho s 4měsíčním miminkem na procházku v mrazu?
Ahoj maminky, na jak dlouho a do jakeho mrazu chodite s ctyrmesicnimi dětmi ven? Projizdim internet a názory se ruzni, nekde pisi do -5 a jen na hodinu, nekde klidne do - 10 a i vice jak na hodinu, tak nevim ... Ja jsem byla asi v -6 na 1,5 h a syn nevypadal, ze by mu to vadilo. předem dekuji za vase rady 🙂 🙂 🙂
J.
naše PA nám říkala, že dítě do 3 let by nemělo trávit hodiny v mrazu. Těmi hodinami bylo míněno tak dvě a více. Nicméně sama říkala, že to málokdy lze zařídit, ale že na trajdání po venku prostě mrazy vs mimina nejsou vhodný. Mluvila o jejich pokožce, drobnejch cévkách a vůbec, že malý děti, když se nehýbou, nemají jak se zahřát a prokrvovat. Nejsem lékař a dítě teprve očekávám, jen jsem si vzpomněla, co nám říkala, tak to posílám dál 🙂
Mame necele 3mes a min tyden jsme zvladli hory kdy jsme byli venku i 3h...ven chodime i ted na dve hodky...zaklad dobre namazat oblicej i ruce,prebalit,teple obleceni (body dlouhy rukav,puncoschy,tepla mikina,teple kalhoty,kombineza zimni samozrejme vyteplena,emitex zimni fusak,druhy fusak beranek,nekdy i deka),priklopka nebo jak to nazvat na kocarek,co se zapne ke kocarku. A zabalit kocarek do plastenky na dest. Malemu se tam libi a ma teple ruce i tvare. Ven musime,mame jeste dve male deti...
Ale jinak na zadne velke mrazy ani prochazky to nevidim....pokud nemusite,po venku hodiny nebehejte.. 😉
Pod -5 bych kdyby to nebylo nevyhnutelne nesla, v mrazu max do hodiny. Vdechovanim mraziveho vzduchu muze dojit k odumreni cichovych bunek. Vzdy rikam manzelovi, sedni si na lavicku a sed, za jak dlouho ti bude zima? A jak prijemne ti bude? Tak podle toho prte oblec...
Když je zadeklovanej kočárek boudou a případně ještě dekou, tak mrazivý vzduch uvnitř nebude. Samozřejmě hluboký kočár, jak vidím ty bez korby i u malých dětí tak to né. Já tedy dávala na dno kočárku pod molitan ještě kus staré pěnové karimatky, aby nepromrzal zespoda a nějaké hodinky dvou venku v mraze jsem se nebála.
My chodíme tak na dvě hodiny max., já mám teda prcka v nosítku pod společnou bundou a mikinou a jak si ke mě zaboří hlavičku, je teploučký.
Malé děti do tří let,natož miminka,by neměly chodit ven,pokud vyloženě nemusí,když je venku míň jak
-5 stupňů. Není pro ně dobré vdechovat tak studený vzduch. Máme čtyři děti a i když jsou starší venku,s tou nejmladší,roční,chodím jen na chvilku nebo vůbec,když je opravdu velká zima.
Naše mudra říká, že děti by měly chodit ven za jakéhokoliv počasí. Klidně i ve velkém mrazu, pořádně zachumlat do kočárku a nemůže se nic stát. Pro děti není nic lepšího než čerstvý vzduch. Takže hodinka denně úplně v klidu 🙂
Mladšímu je sedm měsíců a chodíme pořád. Na hodinku až dvě. Zima mu rozhodně není a to nepoužívá ani kombinézu, jen mikinu a dvě tlustý deky.
Synkovi je 7 měsíců a také chodíme ven pořád. Na hodinku až dvě.
také chodíme za každého počasí nejvíc byla v -8st, tak cca na 2-3h, ale v kožešinovém fusaku a pořádné dece, pravidelně jsem ji kontrolovala a nikdy neměla studený nos nebo ručky, a procházky venku miluje i v zimě. je jí půl roku bez mála.

Já chodím se synem i na 3 hodiny. Zatím byla největší zima včera (8°C). Bude mu 6 týdnů.