icon

Nechat dítě křičet v postýlce?

aspnet
23. led 2016

Co si myslíte o nechání dítěte nechci psát plakat, protože dcera nemá ani slzu, jen křičí a vzteká se... v postýlce usnout?

Strana
z5
lenka5731
24. led 2016

@katiebea myslím, že nesmyslně generalizuješ a dáváš souvislosti tam, kde se ti to hodí. 😒 Moje druhorozená je taky naprosto pohodová holčička, spokojená, brečela s trochou nadsázky taky třikrát v životě, je to chodící reklama na pohodu a radost ze života. Přitom byla předčasně narozená, odloučená, nekojená a v posteli s námi nikdy nespala a ani to nechtěla, nosit nechtěla (měla jsem manducu a dva šátky), usínala sama v postýlce a spala taky sama.... atd. Takže?

lenka5731
24. led 2016

@katiebea a když ti koukám do blogu, tak moje druhorozená je o víc než tři roky starší než tvoje druhorozená, takže už vím, o čem píšu.

backspace
24. led 2016

@lenka5731 přesně jak říkáte. Ja jsem na paní raději ani nereagovala, nemám na to nervy...bohužel toto není černobílá záležitost, jak si tady spousta matek mysli...

blecha94
24. led 2016

@katiebea Těhotenství jsem si absolutně neužívala, bylo neplánované, těžce jsem to nesla, do toho byly zdravotní komplikace a rizikáč. Porod já osobně hodnotím kladně, ale leckterá by mi to určitě ráda vymluvila, protože proběhla aminotomie a epiziotomie. Po porodu jsem měla dceru minutu na břiše, pak ji odnesli k ošetření a mě šili, dostala jsem jí asi po půl hodině. Používám jednorázovky, šátek nemám (zkoušela jsem Beko, ale absolutně mě to neoslovilo a dcera se taky netvářila, že by jí to zaujalo). "Kojila jsem" týden. Společně jsme nikdy nespaly. I přes to mi leckdo závidí, jak skvělé, klidné, usměvavé a pohodové dítě mám.

I taková chudinka, kterou asi moje dcera ve vašich očích je, může být v pohodě. 😀 Pusinkovat si milionkrát těhotenskej pupek, rodit doma, kojit až do školky, spát společně a tak dále, to prostě není všelék.

Řekla bych, že hlavní je, aby si máma byla jistá, že to co dělá dělá správně a nebyla neustále nervózní z toho, že je to určitě tím, že si předloni jeden večer zašla na pivo a dítě má trauma... Věřte si, dělejte si věci tak, jak přijdou správný vám, nečtěte do nekonečna šílený diskuze s ještě šílenějšíma názorama, přestaňte se srovnávat a buďte V KLIDU. Dítě pak bude taky. 🙂

lenka5731
24. led 2016

@katiebea a ještě bych ten svůj příspěvek výš o své pohodové dceři doplnila o to, že těhotenství bylo katastrofální - od začátku opakované krvácení, 2x hospitalizace, na pohotovosti jsem byla jako doma, dvakrát mě odvážela rychlá (volal mi ji pokaždé sám doktor), podruhé k předčasnému porodu do krajské nemocnice, v nemocnici spousta medikace - nejdřív k zastavení porodu a dozrání plic, po té k vyvolání porodu. A výsledek jsem psala nahoře.

backspace
24. led 2016

@blecha94 tesat do kamene! Někdy si říkám, jestli toto je běžný vzorek populace...pokud ano, tak je to sila....už jsem to tu psala několikrát...ať si každy děla co chce, kojí do 15, spí s dítětem deset let v jedné posteli a nosí v šátku do puberty...nechť ...ale vnucovat to takhle ostatním, zvlášť pokud se někdo v zoufalství a dobře víře zeptá a dostane zpátky to ze se mu málo věnuje, protože přece matka se ma dítěti věnovat šedesát vteřin za minutu a ma byt bez přerušení v neustálém kontaktu a asi teda není dobra matka...to je fakt sila....

blecha94
24. led 2016

@backspace Taky nechápu, jak si někdo může dovolit druhé ženě, která očividně dítě miluje, ale je bezradná, tvrdit, že je špatná máma, co se nedostatečně věnuje, tak ať se nediví. Absolutně mě dostává, když někde vidím rejpavý otázky typu: "Proč sis to dítě teda dělala, když tě teď obtěžuje se o něj 24/7 starat?" Jak takový mámě asi musí být... 😖 Ale to je tady minimálně v 80% diskuzí, člověk se zeptá a sesype se na něj roj nejapných poznámek a kritiky místo konstruktivní rady nebo povzbuzení.

backspace
24. led 2016

@blecha94 JJ, přesně! To maminky, se slabší psychikou, zvlášť pokud už měsíce nespaly musí tak seknout, ze je me jich líto. Místo aby ženský držely při sobě a snažily se pomoci i přes rozdílné názory, tak si tady hojí mindraky...me akorát připadne...hlavně aby ukázaly ze ví...bych to chtěla vidět u nich doma...

barulina
25. led 2016

@lilibet mam 1 a to prave z toho duvodu aby nestradalo. Nedokazu sibpredstavit ebby jedno dote muselo plakat kvuli druhemu

barulina
25. led 2016

@sisinka74 jak si.kdo nauci tak to ma ;)

radana1992
25. led 2016

Samozrejme nenechat dite rvat do pobliti,ale urcite chvile breku neuskodi. Ac vim jak moc je to tezke. Ale zena si potrebuje dojit na zachod - ja teda nejradeji curam sama a ne aby mi dite stalo ve dverich dle meho zvrhlost -. Hlavne vim jake to je kdyz dite rve a clovek nevi co s nim. Maly mel 2mes kdyz zacal byt jak sirena a jedine utiseni bylo prso. Ze zoufalstvi jsem se obratila na laktacni poradkyni. Nestacila jsem se divit kdyz jeji rady znely "spete s ditetem,noste v satku,lezte spolu nazi v posteli a mlika se bude tvorit vic" odchazela jsem o 800,- lehci a plna vzteku jelikoz sve dite miluju a chtela jsem opravdu radu a ne ze sveho ditete delat zavislaka a ze sebe otroka. S kojenim jsem sekla - i kdyz me to mrzelo - nasadila sunar a ejhle,dite prestalo rvat. Nejsem probuh jen matka ale i manzelka a opravdu bych chtela videt jak se tvari chlapi na to ze mezi nim a manzelkou spi dite,a z jeho uzasne zeny se stala indianska babicka. A rict "dite samo odejde z postele az bude pripravene se osamostatnit" mi prijde smesne. Pak zbyva uz jen polozit si otazku: vychovavam ja sve dite nebo vychovava ono celou rodinu.

karlajasmine
25. led 2016

Já si prostě myslím ze cela tahle diskuze se dá shrnout slovy "spokojená matka, spokojené dítě". Pokud je maminka nervózní, vyčerpana, nejistá, tak dítě bude řvát a neklidne spat, protože to vycítí. Takže maminka musí udělat to, co pomůže jí, aby byla v klidu.

barumat
25. led 2016

@radana1992 Rozesmála jste mě, naprosto s Vámi souhlasím a vylepšila jste mi šedý pondělek 😀 Díky! 🙂

lilibeth
25. led 2016

@barulina nikdy jsem si nevšimla, že by mé děti nebo děti mých známých strádaly tím, že mají sourozence 😀 Promiň, ale to je jedna z největších blbostí, co jsem poslední dobou slyšela (četla) 😀 😀 😀
PS: naopak mám z rodiny a od přátel zkušenosti, kdy by (jak dospělí tak děti) dali nevím co za to, kdyby vyrůstali se sourozenci.

radana1992
25. led 2016

@barumat Uz jsem se bala ze me tady ceka odsouzeni za tyranstvi apod 😀 neni zac a vychove zdar 😀

karlajasmine
25. led 2016

@lilibeth to jo,moji sourozenci jsou naprosto úžasní a děkuju svým rodičům za to že mi je dali a ze měli tu trpělivost vychovat 4 děti 😀

magdasan
25. led 2016

@radana1992 přesně, přesně,přesně 🙂 podle některých přispěvatelek je moje generace a generace našich matek a babiček zřejmě nějak vadných, protože dle vyprávění museli v půl roce dítěte do práce, děti do jeslí ( i já tam chodila) a tam je jistě nikdo hodiny a hodiny nemazlil 😀 a ejhle, vyrostli jsme a za mě teda myslím,že jsme vcelku normální 😀 A jestliže se moje dítě vzteká, tak ho nechám, i když je to doslova "vymodlené dítě " .

veveruse14
25. led 2016

@lilibeth naprostý souhlas, já sourozence nemám a čím jsem starší, tím víc mi chybí. myslím že tím trpím rozhodně víc než tím, kdybych si jako malá párkrát poplakala.
@barulina snad Vám to Vaše dítě nebude mít nikdy za zlé, mě to totiž na moje rodiče mrzí strašně!

sisinka74
25. led 2016

@barulina Holka, ty jsi úplně mimo, jak baťa s dřevákama.

radana1992
25. led 2016

@magdasan Ja sice nechodila do jesli,ale jen co mi byly 3 roky ficela jsem do skolky a musela tam byt mezi prvnimi. Mamka se musela vratit do prace,jinak by o ni prisla. A to jsem pro ne taky vymodlene dite. Hlavne uprimne, nedokazu si predstavit jak deti, ktere spi s matkami, jsou s nema na wc, vecne na prsu a v satku jak se dokazi osamostnit. Dle meho to budou mamanci nebo budou mit prinejmensim problem sw zaradit do spolecnosti. Jelikoz z detstvi neznaji slovo NE. Nenavidim kdyz si deti hraji s vecma co nejsou hracky a jejich matky mi jeste reknou "ma tunu hracek ale ho nejvice bavi hrnce v kuchyni" what the f***? Kdo jim hrnce dal, kdo jim to dovolil? Muj 7mes syn si taky rad hraje s vecma co nejsou jeho, nejvice ho fascinuje muj mobil, ale ma smulu. To neni hracka. Az bude starsi, budu argumentovat ze ja si taky nehraji s jeho vecmi. Jsem rada ze nejsem jedina kdo ma tento nazor 🙂 jsem mlada,mozna by clovek rekl ze ja budu z tech "modernich" matek ale neztotoznuji se s tim.

amazonka.k
25. led 2016

@radana1992 10 lajků ? Minimálně zajímavý zjištění. Soudit Vás nebudu, každá to vnímáme jinak.Taky nejsem žádná indiánská babička a s dítětem v jedné posteli nespím, nevadilo by mi to,ale neumím to, nevyspala bych se. Prošly jsme za ten půlrok několika náročnějšími obdobími, ale neumím si představit co by se muselo stát abych vzdala kojení. S prvním dítětem se nám kojení nezdařilo, nechtěl se přisát. O to více vnímám jako dar to,že se nám kojit nyní povedlo. A ačkoliv vstáváme na kojení každé dvě hodiny v noci, vím, že je to to nejlepší co jí mohu dát a že tahle doba je natolik krátká, že jsem ochotná to kvůli ní vydržet. Pořád poslouchám od manželovy maminky: dej jí na noc Sunar, ale já to tvrdošíjně odmítám, bylo by to sice pohodlnější, ale sama vím, že pro ni rozhodně ne to nejlepší. Než se naděju, tak mi vyroste a já na to noční kojení budu ještě s láskou vzpomínat, i když se to nyní zdá tolik náročné. Fakt to tak rychle uteče, že jsou mi řeči o závislosti úplně fuk, je mi jedno že chce být jen se mnou a že se ráda uklidní u prsu. Jednou mi to bude tak strašně chybět ! Když budete 2m dítě často přikládat, nikdy si z něj závisláka vytvořit nemůžete, je to naprosto přirozený proces,kterým si příroda zajištˇuje tvorbu mléka a laktační poradkyně Vám řekla to nejlepší co mohla, přeci jste nečekala, že Vám řekne: sekněte s tím a dejte mu Sunar. Laktační poradkyně je tu proto aby Vám pomohla laktaci udržet a žádný jiný způsob než časté přikládání neexistuje. Většinou se jedná o přechodná období ,například docela běžný spurt,která pominou a kojení se ustálí na pravidelných intervalech. První tři měsíce jsou obvykle nejnáročnější, škoda, že jste to vzdala a že to vnímáte takhle negativně. Kojení je krásná věc,ačkoliv je nutné často napřed přejít řadu překážek,stojí to za to !

somalicats
25. led 2016

@radana1992 Asi jsem divná, ale já nikdy neměla problém "půjčit" dětem na hraní hrnce a vařečky... Prostě "vaří" se mnou 😀. Paradoxně mám zkušenost, že nejlíp si děti vyhrají (a rozvíjejí fantazii) právě s těmi bežnými věcmi v domácnosti. Pochopitelně vše má své meze, pokud si dítko bude chtít půjčit na hraní špendlíky nebo něco rozbitného, tak smůla, ale od určitého věku už jsem neměla problém půjčit i nůžky k vystřihování apod. Mít doma tunu hraček znamená prakticky jen to, že to dítě nebaví pořádně žádná hračka, u každé vydrží jen chvilku. Ale to sama poznáš, až Ti dítko povyroste, případně až budeš mít další.

amazonka.k
25. led 2016

@radana1992 Tak tímhle přístupem: nesmíš si hrát s mým hrncem, já si s Tvýma hračkama taky nehraju si z něj vychováte tak leda lakomce, který nebude schopen se o nic podělit. Nevím co je špatného na tom, když si dítě hraje s hrnci. Já taky nejsem proto mít díte jak kouli u nohy i na záchodě a nesmět se vzdálit z jeho blízkosti, ale stejně jako tohle je extrém, ten Váš přístup už začíná být tím druhým extrémem. Abyste doma místo závisláka neměla spíš citově chladného člověka.

sisinka74
25. led 2016

@katiebea už to mám vyřešené. Sice jsem pro tebe možná krkavčí matka, ale výsledek naprosto překvapivě úžasný. Dítě je spokojené, nepoznávám ho. Je to přes den usměvavá holčička, tulíme se k sobě pořád, akorát má nastavené pravidla, že v noci se má spinkat. A přes den 2x taky. Samozřejmě, pokud se probudí, já ji vytáhnu z postýlky, přebalím, dám nabumbat, odříhnout, pochovám a znovu položím do postýlky. A ona usne. Ráno se probouzí s úsměvem.
Jsem ráda, že jsem to takhle vyřešila a nehrabala se v nějakých, pro mě až někdy směšných důvodů, proč dítě to a to. Zda-li nemělo trauma z porodu a jiné bláboly.
Nešátkuju, zkoušela jsem, ale nosit děcko po celém baráku po schodech a dělat s nim všechnu práci, to bych musela mít ruce jak opice a záda v pr......, hlavně, že by se nosilo jak paša.
Naštěstí ona sama tam být nechtěla, protože to bylo pro ní omezené. Navíc si nemyslím, že je to až tak zdravotně pro to dítě dobré. Pro matku už vůbec.
Jo a musím se pochlubit, dítě mi chodí už od 8.měsíce bez problému kakat na nočník a ani jsem ji to nemusela nějak učit. Je to moc chytré dítě a proto taky vycítilo, jak ji matka ve všem ustupuje. A proto i velice rychle pochopilo, když jsem jednoho krásného dne řekla NE.
Abych to shrnula. Nešátkuji, používám jednorázkovky, kojila jsem dokud to šlo, když ne, bylo UM, výhoda-konečně nám zmizely koliky a dítě bylo najezené, očkuji základní očkování a vím, proč to dělám, myslím to, proč nejsem proti tomu a hysteráky měla už před očko, takže na to to svalit nemůžu DDDDD
A navíc jsem včera zjistila, že má ráda na spaní samotu. Poprvé, co jsem v noci s ní nespala, protože kašlu a nechci jí budit a ona ani jednou nebyla vzhůru.
Možná mě odmítá, protože jsem si dobrovolně zvolila místo porodu CS DDDDDDDDDDDDDDDDDD
A psychicky jsem v pohodě naprosto a víš proč? Povím ti tajemství. Jsem konečně vyspaná. Zkus si někdy nařídit budíka na x hodin denně v noci, vem si pytel s 10kg a nos ho minimálně dvě hodiny v kuse. Celou noc, celý den, dej si dýchánek tak na tři hodinky denně a minimálně 4 měsíce. Chtěla bych vidět, jak bys byla psychicky v pohodě.

sisinka74
25. led 2016

@somalicats máme to stejně. U nás frčí krámování ze šuplíků, kredence a všechno možné. Neřeším. Ve spodních šuplicích mám schválně věci takové, které ani už pak neskládám a rovnou je tam zpátky nahážu. Vaříme taky spolu. Ona třeba bouchá do hrnce a já do toho zpívám a ona si pak taky pobrukuje. Je strašně důležitá u toho, protože udává rytmus DDDDD
Ale mám ji naučenou, že zásuvek se nesmí dotknout, šňůry taky ne a vrchních šupliků, kde mám nože, taky ne. A respektuje to.

sisinka74
25. led 2016

Holky, přiznejte se, od koho mám tak krásný dárek? DDD Moc děkuji D

barumat
25. led 2016

@sisinka74 😎

somalicats
25. led 2016

@sisinka74 Přesně tak, u nás má mladší povoleno krámovat šuplík s vařečkama, o nožích ví, že jsou "au" a že se na ně nesahá, takže do ostatních šuplat neleze. Stejně tak jedna skříňka s hrnci, jiné skříňky má zakázáno otvírat a dodržuje to. Navíc ji baví vyklízet myčku - nechám ji zaklidit košík s příbory (jen z toho vždycky vytahám ty ostré nože), vybírat hrnce či plastové misky. Ohromná radost pokaždé, když spolu tu myčku vyklidíme a máme hotovo 😀

radana1992
25. led 2016

@amazonka.k Kojeni jsem obrecela ale aby byl hodinu a pul na prsu a jakmile jsem mu to vzala tak zacal rvat to mi normalni neprislo. Neslo nic udelat,jen jsem kojila od rana do rana a kdyz ne,rval...navic byl o 5t drive,potreboval vse dohnat a viditrlne uz mu to nestacilo...2kojeni byly krasne ale pro me jako cloveka neni normalni kojit dyl jak rok. Je to muj nazor,pohled nebo jak to rict. Je divne kdyz dite chodi a hrabne matce do vystrihu. Ale at si to dela kazda jak ji to vyhovuje. Svuj nazor nevnucuji

radana1992
25. led 2016

@amazonka.k K cemu jsou pak detske hracky? Hrnce jsou na vareni,ne na hrani. Je treba rozlisovat 🙂 ja si nikdy nehrala s "dospelackyma" vecma a sobec rozhodne nejsem. Ale zase...at si kazdy vychovavs jak to jemu vyhovuje. 🙂 nelibi se mi proste kdyz se diteti da co ono chce. Je prirozene ze clovek chce to co nema 🙂

Strana
z5