icon

Nechat dítě křičet v postýlce?

aspnet
23. led 2016

Co si myslíte o nechání dítěte nechci psát plakat, protože dcera nemá ani slzu, jen křičí a vzteká se... v postýlce usnout?

Strana
z5
radana1992
25. led 2016

@somalicats Vseho moc skodi. Tzn i hracek 🙂 ale jsme zase tam kde jsme byly 😀 At si to kazda dela tak,jak chce. Mi proste tohle "kramovani" vadi a neni zrovna bezpecne. (Spadnuti na hrnec apod) je to zkratka vec nazoru tak jako "nechat dite kricet?" 🙂

barumat
25. led 2016

@radana1992 V tomhle se podle mě nedá univerzálně říct, že něco je špatně a něco dobře. Je to o tom, co komu vyhovuje a jak si to nastaví, špatný podle mě není ani přístup "dospělácké věci nejsou na hraní", ani "na hraní je všechno, s čím si nemůžeš ublížit nebo to rozbít". My si doma třeba s hrnci a vařečkami hrály, ale zase neexistovalo, že bychom lezly rodičům do skříní. Nemůžu říct, že bych to první vnímala jako super bonus ani druhé jako velkou křivdu, prostě takhle byly pravidla nastavené a tečka. Skoro si říkám, proč tu zrovna tohle, holky, tak moc řešíte 🙂

radana1992
25. led 2016

@barumat Vsak ja to ukoncila ze je vsechno vec nazoru stejne jako "nechat dite kricet?" 🙂

somalicats
25. led 2016

@radana1992 Stejně tak Ti dítě může uklouznout po leporelu a rozbít si hlavu o skříň/stůl nebo cokoli jiného v domácnosti nebo si v lepším případě "jen" natluče pádem na podlahu. To bys musela žít i s dítkem v bublině 😀. To jen k té bezpečnosti/nebezpečnosti.
Ale jinak ať si to každá doma nastaví tak, jak chce, osobně jsem pro metody "všeho s mírou 😉"

somalicats
25. led 2016

@barumat Ona na to hraní došla řeč asi proto, že jako cokoli jiného tady mají tyhle diskuse tendenci sklouzávat z extrému do extrému. Stejně tak jako s tím vyřváním - pro někoho je minuta pláče znamením totální neschopnosti matky toho dítěte, někdo je schopný nechat vyřvat až do pozvracení s tím, že ze sebe nebude dělat otroka. A stejně tak s těmi hračkami - jeden extrém je nechat dítě komplet rozkramařit byt a dovolit mu absolutně vše, druhý extrém je striktně zakázat úplně vše (ideálně i sahat na ty skříně).

radana1992
25. led 2016

@somalicats Bublina u nas fakt nehrozi jelikoz mame skoro v celem byte kombinaci kamen,kov a sklo 😀 Ale ten uraz nebyl to primarni pro me. Spis jak jsem psala, chci vest sve dite od malinka k tomu aby rozlisovalo ze telefon je na telefonovani, hrnce na vareni. Tod vse 🙂 Ale kazda tak, jak ji to vyhovuje 😉

somalicats
25. led 2016

@radana1992 Tak ony ty dětičky mají tendence už odmala napodobovat činnosti rodičů. Taky nemám ráda, když si hrají třeba s mobilem (pro mě není elektronika na hraní), na druhou stranu zkus svému dítku (až mu bude víc jak rok) koupit plastovou napodobeninu mobilu, co vydává zvuky, a uvidíš, s čím se potážeš, prostě z toho plastu se nikam nedovolá 😀. S tím nádobím totéž - maminka vaří, tak dětičky chtějí taky. Je fakt, že mladší dostala teď k druhým narozeninám svoji kuchyňku, má tam i minidřez, svítící sporák, a dokoupili jsme k tomu nerez nádobíčko, ale to spíš z praktických důvodů, protože v tom minibytě, kde bydlíme, nemám nadbytek hrnců (není kam je dát, kuchyň je fakt mrňavá), abych mohla s klidným svědomím nějaký ten hrnec či misku při přípravě nedělního oběda postrádat. Takže teď si vaří ve svém, ale stejně si tu a tam dojde ještě hrnec "půjčit".

radana1992
25. led 2016

@somalicats krasny vanocni darecek 🙂 nechtela jsem nikomu nutit nazor nebo nedej boze se pohadat 😀 a jak bude starsi nastane faze vysvetlovani. Jake si to clovek udela,takove ma vis jak 🙂 Tak mnoho radosti s holcickou 🙂

radana1992
25. led 2016

@somalicats *narozeninovy 😀

somalicats
25. led 2016

@radana1992 V pohodě, já to beru jako diskusi. Nehledě na to, že s tím, jak dítě roste, tak stejně člověk kolikrát mění své názory či přístupy, protože to, co si představoval, nefunguje, nebo to, co fungovalo na první dítě, nefunguje na to druhé 🙂. Co se mi nejvíc osvědčilo, když děti chtěly (nebo chtějí) dělat něco, co nechci, tak odvádět pozornost jinam - místo telefonu nabídnu jinou zajímavější činnost a jde to i bez řevu 🙂.
Ať se daří i Tobě.

drakenn
25. led 2016

Kamen, kov a sklo? Po celem byte? Zlate hrnce a varecky 🙂

barulina
25. led 2016

@sisinka74 holka,mimo mi prijdes ty ;)

barulina
25. led 2016

@lilibeth no ze zy sis nevsimla neznamena ze se to nedeje. Ja sama jsem nazorny priklad,ale to tady rozebirat nebudu a nechci. A jestli myslis ze je to blbost je to tva vec,pri me je blbost to ze nekdo hned pise ze nekdo napsal kravinu a pritim ho*no vi. At to ma kazdy jak chce.ja mam jinou zkusenost a blbost je pro me to co jsi ty napsala

barulina
25. led 2016

@veveruse14 ma dcera ma sourozence a ja mam takovou osobni zkusenost ze z me dcerky starsiho sourozence neudelam. A myslim ze zrovna toto k vycitani neni a kdyz by nahodou tak ppkavad to bude jen to tak ok

sisinka74
25. led 2016

@barulina mně zas příjde mimo tvůj slovník, takže to mluví samo za sebe.
Doufám, že tak nemluvíš i při tom mazlení DDDD
Debatujme, ale trochu na úrovni.

veveruse14
25. led 2016

@barulina jen jsem chtěla poukázat na druhou stranu mince. Co myslíte tím, že z Vaší dcery staršího sourozence neuděláte? to nějak nechápu...

barulina
25. led 2016

@veveruse14 no ze nebudu mit druhe dite kvuli tomu aby nebyla starsi sourozenec. Mam k tomu osobni duvody

izz76
25. led 2016

@radana1992 Ty máš fakt divný názory,na to jak jsi mladá 😕 Je vidět,že dětem nerozumíš.

radana1992
25. led 2016

@izz76 Co je na mych nazorech divneho? Ze se k nam zene tzv.liberalni vychova z cizich zemi kdy dite je osobnost a te musime dat vse co chce? 🙂

radana1992
25. led 2016

@izz76 A je fajn ze me tak znas a vis ze detem nerozumim 😀 To ze ma nekdo odlisny nazor na vychovu a nechce mit z ditete mamanka a rozmazlence ho jeste nedela spatnym 😉

barulina
25. led 2016

@sisinka74 podivej ja se bavim.na urovni s lidmi,kterych si vazim. Ne s clovekem,ktery me nazyva holkou a rila mi,ze jsem mimo jen protoze mam jiny nazor. To.je bez urovne z meho pohledu. Takze se mej hezky

oplatecka
25. led 2016

@izz76 Nezlobte se na mě, ale říct o někom, že dětem nerozumí, protože má jiný názor než vy, je celkem drzost. Taky s názory @radana1992 úplně nesouhlasím, ale přijde mi sprosté ji tohle psát. Vy snad píšete nějaké studie o výchově dětí a všechno víte?

radana1992
25. led 2016

@oplatecka Diky za zastani. Kazda se snazime byt nejlepsi matkou ale kazda jinak 🙂 Me dite je pro me vsim, miluju ho nadevse. Ale muzu byt asi pro nektere krkavci matkou jelikoz nesatkuji apod 🙂

izz76
25. led 2016

@radana1992 Neznám tě,ale to co jsi napsala stačí :D Já už mám jedno z dětí téměř dospělé,kojená kdy chtěla,nošená,spala s námi v posteli,dokonce i s mobilem si hrála,jeden mi přímo zničila :D a přesto z ní vyrostla velice samostatná,slušně vychovaná slečna,vstup do školky například zvládla naprosto bez problémů i přesto,že byla mamánek 😉

lenam
25. led 2016

@aspnet Mám tři děti a neudělala jsem to ani u jednoho. Naštěstí mám velkou oporu i v manželovi a při uspávání se různě střídáme. Nejstaršímu je 6 let a chodí už spát sám, mladšímu 3,5 let a někdy jde spát sám a někdy nás tam chce. Někdy čteme, někdy si jen vyprávíme, co bylo přes den hezkého apod. Někdy pustíme pohádku. Ale děti usínají ve většině případů už samy. Nejmladšímu je 7 měsíců. Toho uspáváme, sám v postýlce neusne a na nějaké vyplakání nejsme. Chci jen napsat, že i když jsme uspávali, tak z našich dětí nejsou žádní nesamostatní jedinci, kteří ve starším věku neusnou sami. A také ze zkušenosti musím napsat, že to má každé dítě trochu jinak a co platilo na jednoho neplatí na druhého nebo na třetího 🙂

radana1992
25. led 2016

@izz76 Kdyby si cetla vse,zjistila si,ze kojeni u nas neslo. A to,ze mam odlisny nazor na satkovani,spani s rodici v posteli ze me nedela preci matku,ktera sve dite nemiluje! Naopak! Ma o nej strach 🙂 Navic kdyz jsem o nej malem prisla ...

qwertyn
25. led 2016

@radana1992 No, myslím, že je dost možné, že své názory na hraní s hrnci a tak ještě změníš. Jestli je malému 7 měsíců a jiné dítě nemáš, tak je to teprve začátek 🙂. Od té doby, co se malá narodila jsem své názory na hodně věcí změnila. Každé dítě je jiné, ale ta naše je takový rarach, že jsem šťastná, když se chvíli zabaví sama (třeba s hrnci 🙂) a já si zatím uvařím. Však ona z toho vyroste a věřím, že jí to ničím neuškodí. úrazů už měla plno, ale s nádobím si teda neublížila 🙂

radana1992
25. led 2016

@qwertyn Je to mozne,mozna taky ne 🙂 Rozhodne se me dotkl nazor,ze detem nerozumim. To,ze mam nejakou vidinu jak bych to chtela mit a co se mi libi a co ne prece ze me nedela spatnou mamu 🙂

lenam
25. led 2016

@qwertyn Mám to stejně. Nádobí také neřeším. Hlavně, děti dělají rády to, co dělají rodiče. Tak se učí. Takže nějaké hrnce, mističky apod. mne nechávají chladnou 🙂 Nepovažuji to za důležité a když nechci, aby se dítě k něčemu dostalo, tak to mám zabezpečené a to je věc rodičů.

qwertyn
25. led 2016

@lenam přesně tak, takový je i můj názor 🙂

Strana
z5