icon

Nechat dítě vyřvat, neuškodím mu?

dzungala
30. bře 2015

Ahoj,

jsem zvědavá na Vaše zkušenosti a zážitky - měly jste to podobně? Mám 3 týdenní holku a po kojení vždy začne brečet, ačkoli už je nakojená (odpojím ji nejdříve po 20 minutách i dýl - podle toho když přestane pít a začne dudlat a spát). Ale jakmile ji začneme nosit, tak je klid. Jo jo..si jsme si ji naučili na nošení, začínám to tušit. Bříško ji nebolí, páč už dáváme kapky a když ji dříve bolelo, plakala i na rukou a ukldinit se nedala. Přes noc krásně spí, po nočním kojení kašlu na brkání a nenápadně ji při usínání vložím do postýlky a ona hned usne. Někdy párkrát kvíkne, ale když na ni nepromluvím, tak hned usne. Ale přes den teda máme rodeo🙂 Fakt po každém kojení začne kvikat, pak plakat a když na ni pěkně mluvím, hladím ji a uklidňuji, tak to je pro ni signál řvát ještě víc. Pak to stupňuje až do chroptění (to už většinou psychicky nedám a hned ji beru na ruce) a taky umí naprosto zoufalý srdceryvný pláč, který používá jako poslední fintu, pokud psychicky unesu vzteklé chroptění. Tedy najezená je, plínu novou, břicho nebolí, ale jak není na rukách nebo u prsa tak řev. Mám nechat vyřvat? Když jsem doma sama (manžel je už profi nosič když je doma) a musím do sklepa věšet prádlo, na velkou, nebo vařit, abychom neumřeli hlady, tak ji necham kříčet, to je marné...ale jindy - když "mám možnost" hodiny nosit? Někdy už ji ani neunesu, záda bolí. Ale někdy vydrží řvát i hodinu, někdy, když si jí nevšímám (fakt lepší, než ji konejšit, to pak přidává) přestane kvíkat a usne. Teď řve asi hodinku s řestávkami, kdy si zřímne, ale jakmile si "vzpomene" že má chvíli pauzu ve řvaní, tak dá aspoň udržovacích pár kvíků a někdy to ještě pak trochu rozjede jindy ne. Dudlík nechce. Ale u prsa by byla celý den🙂 Je mijasné, že děti brečí, nijak si nestěžuju, jen jestli jí nějak neuškodím když ji prostě nechám vyřvat..Tipuju, že to po každém kojo ude řev pár dní a pak to bude asi lepší ne? Jak jste to řešily? Dík kvík

Strana
z6
qerusska
30. bře 2015

@dzungala Nemáš vůbec zač 🙂

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
dannyblakely
30. bře 2015

@dzungala však ju, to už by byl extrém, abyste ji nosila 24 hodin denně 🙂 Já s malou přes den asi 3 měsíce tancovala na Barryho Whitea a tak a jak usnula, tak jsem ji položila a nechala tu hudbu hrát a většinou se hned nevzbudila. Spávala vlastně celkem dlouho. A při bílým šumu (pouštěly jsme si hluk z letadlových motorů) jsem většinou vytuhla i já 🙂 Pak jsem jí to nechala ještě puštěné v ložnici, jen trochu ztišila a bylo. To za chvilku vychytáte.

martinahost
30. bře 2015

No musím reagovat a zeptat se na nekteré príspevky maminek, nenechat miminko plakat " vyrvat " a co v prípade když máte ješte jedno starší díte o které se musíte postarat, uvarit mu, dát mu najíst trošku se povenovat i tomu staršímu a manžel je v práci, prece nemužete nechat to starší díte o hladu, kvuli tomu aby miminko neplakalo a myslím si že všechno se nedá dělat s miminkem na rukách nebo v šátku.... Já jen doufám že když se nám narodí miminko tak bude hodné, protože fakt nevím jak by jsem se postarala o starší díte, aby to malé nervalo a když bude ubrečené, tak bohužel brečet bude, když se budu muset postarat o starší dceru a manžel bude v práci.

danuselokovicova
30. bře 2015

Tak malé miminko bych nenechávala vyřvat. 🙂

golla
30. bře 2015

kup si šátek a nos jí. budeš mít volné ruce a malá nebude plakat. Chce být s tebou. Já bych raději neprala, nevařila, ale NIKDY BYCH HO NENECHALA ŘVÁT. NIKDY. To dítě to nedělá natruc, nechápe dospělý svět, chápe jen to, že je sama a nikdo si jí nevšímá.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
sabuse1
30. bře 2015

nenechala bych vyřvat, s jedním dítětem se dá leccos odstunout, udělat v době kdy spí, uvařit třeba večer když je manžel doma, všechno se dá🙂 Ema byla takhle uřvaná do půl roka, prakticky se nedala odložit takže jsem pořídila šátek a nosila jí tam, ona byla spokojená a já stíhala aspoň uvařit pro ty starší

golla
30. bře 2015

@dzungala na začátek je lepší elastický, až bude větší, tak třeba ergo nosítko nebo pevný šátek. Ten elastický je ideální i pro nezkušené maminky. A pak ho prodáš a je to. ;o)

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
sabuse1
30. bře 2015

@martinahost: k tomu je právě dobrý šátek, když je mimčo v něm dá se v pohodě uvařit, uklidit i věnovat starším dětem, bez něj bych to nedala, případně by to bylo na úkor těch starších. A vyřvat jsem nikdy nenechávala...

golla
30. bře 2015

@dzungala vím, že je to těžký, hlavně ten začátek, je jasné, jist se musí, ale u nás šlo vše stranou, když malý brečel. Taky dávám látkovky, takže chápu tu averzi k jednorázovkám.
Já měla na začátek moby šátek, byli jsme oba moc spokojení a vázání je jednoduché, jen z počátku vypadá složitě.
mě se líbila tato paní:

https://www.youtube.com/watch?v=5YEzQ6eTrd0
martinahost
30. bře 2015

@dzungala Určite nejste krkavčí ani špatná máma, já jsem názoru že určite nenechat miminko rvát, ale když to nejde tak to proste nejde, prece se musíte i najíst, kdyby jste byla jen na pečivu, tak za cvíli prijdete o mlíko a potom budete za špatnu mámu kvuli tomu že nekojíte... A neverím maminkam že jím miminko "NIKDY" nervalo,anebo že by miminko "NIKDY" nenechali rvát, když museli udelat neco co se nedá udelat pozdeji.

berynka
30. bře 2015

letem světem 😉
po 40 minutách kojení nemusí být najedená, jestli nevážíte a nevíte, kolik toho vypila 😉. Důležité je, jestli vlastně pije.

Spíš moc podnětů, tahle malé dítě zatím žádné nepotřebuje. Spíš podmínky, jak se zklidnit a usnout 🙂 .

dorinek
30. bře 2015

@dzungala - to, že ti nepuká srdce při prvním zaplakání (jak tu někdo psal) za to se vůbec nestyď. Jsi jenom člověk a taky máš právo na svoje nervy 😀 To, že miminka neřvou bezdůvodně, tak o tom bych se klidně hádala. Mám dvě děti a obě řvaly bezdůvodně...chtěly prostě pozornost, i když i to je důvod,ne ?? Děti nezajímá, že potřebuješ uvařit, pověsit prádlo, na záchod....to se holt nedá nic dělat, chvilku ji prostě musíš nechat brečet. Ale jinak bych ji řvát nenechala. Já to řešila tak, že jsem seděla v křesle, kolem sebe kojící polštář a dítě 3/4 dne přisátý. Neměla jsem na to řvaní nervy. Koukala jsem na televizi a v bytě bordel jako v tanku. Když přišel manžel z práce, tak si děti vzal, já pofackovala jen to nejnutnější a jelo se dál, vzpomínám, že v té době jsme chodili v nevyžehleným prádle, navařeno moc nebylo, čistý nádobí jsem brala rovnou z myčky, ani jsem ho nevyndávala do polic, večer jsem tam přesunula tu špinavou hromadu ze dřezu, vytírala jsem tak 1x za 3 týdny..... 😀 ale děti byly spokojený. Když ji necháš řvát, tak se jí fyzicky zřejmě nic nestane (děti vydrží opravdu hodně), ale psychicky bys jí určitě uškodila. Naučí se akorát to, že na její pláč (jediný její komunikační prostředek) nikdo nereaguje...a to je podle mě špatně 😔

bunicka
30. bře 2015

@dzungala Já tedy pořizovala ted u syna Manducu (je jednodušší zapnout),ale on mi přes den spal,spíš noci byly hrozné,takže ve dne byl v lehátku a bylo to úplně něco jiného než s první dcerou.
U ní:
Byla jsem bílá jak stěna,hubená,kojila jsem,nejedla,nepila,celý den v pyžamu,sprcha až někdy odpoledne. Prostě dcera přes den furt řvala,nebo jsem ležela a kojila snad po hodině 2x 20 minut z obou prsů,takže vlastně pořád 😀 Když se mi ji podařilo uspat tak spala 20 minut 2x za den.Noci prospala bez vzbuzení,to jsem ji ale musela sama od sebe budit a kojit,pak i přikrmovat z lahve,protože hlad zaspávala,jak byla z celého dne unavená.
V kočárku šílený hysteráky,že jsem objela barák a rychle domů,protože jsem na to neměla nervy vozit křičící dítě 😝
Jedla jsem vlastně jen celé kojení (8 měsíců) těstoviny a vývar.Nic jiného jsem si nelajzla.
No, bylo to náročné,ale vydrž bude líp.Naslouchej svému mateřskému hlasu a vše bude ok. Když si chvíli zabrečí nevadí,na záchod prostě musíš 😉
Já tak v měsíci,co už jsem padala z kojení na ústa zkusila dudlík,sice ho nechtěla,ale dala jsem kapku sab simplexu a držela v pusině a vzala ho na milost.
Syn se mi dudlíkem dávil,takže ten byl kojený do 2 let,také to podle toho ted vypadá,je to mazel,co spí se mnou v posteli. 😝 Ale nastavovat režim budeš mít ještě dost času,ted je ještě fakt malušká.
Držím pěsti,ať to zvládneš ke spokojenosti všech a určitě jsi dobrá máma a to si pořád opakuj.

Jo a ještě já tady na MK dostala super radu,když byl malý miminko a to ohledně bříška. Sice říkáš že jí nebolí,ale zkusit můžeš. Dáš palec a prostředníček nad pánevní kosti a lehce houpavými pohyby masíruješ ze strany na stranu,jakoby houpačku na bříšku děláš,prohýbeš jí střeva a může si lépe prcnout,nebo vykakat. U syna to zabíralo na 100% 😉

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
stannerovi
30. bře 2015

Měla jsem se synem podobný problém, jen u nás to bylo prozměnu v noci, budil se rádoby na kojení 13x-15x za noc-přisál se a okamžitě usnul, jakmile jsem odtrhla,řev...On byl ráno vpohodě a vysmátý, jen já jsem po 3 měsících nočních hlídek měla zaděláno na psychiatrickou léčbu, asi týden-10 dní jsem ho buď nechávala vybrečet nebo k němu šel manžel a bylo po problémech, jak si zvyknou na stálou pozornost a mlíčko či podudlání bradavky na uklidnění, kdy chtějí, je zaděláno na parádní potíže-navíc tuto taktiku mi poradil sám náš dětský lékář, tak hodně zdaru a ať máte brzy zase klid 🙂

bunicka
30. bře 2015

@dzungala Ty brďo,tak teď jsi mě zaskočila,dcera už má skoro 6 let,tak vzpomínám s pousmáním jen na tu hrůzu,ale myslím,že jsem brala jen nějaké to GS mamavit,co se bere i v těhu. Růžová krabička a určitě by mi tenkrát neublížilo ani železo,pořád říkali,že vypadám anemicky,ale já jsem bledá furt. Hodně jsem pila ty čaje kojící a meltu,jinak jídlo fakt dieta hadra,vše jí dělalo zle,až jsem se těšila,jak si dám knedlo,vepřo zelo. 😀

tessina87
30. bře 2015

Nektera miminka jsou proste kontaktni a chtrji byt stale v kontaktu s maminkou. Je to narocne, ale urcite nenechat vyrvat.Je to male bezbranne stvoreni, ktere rozhodne nedela nic vedome naschval.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
dannyblakely
30. bře 2015

@dzungala na fb je skupina Nosíme děti. Rády tam poradí! 🙂

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
marecekavendulka
30. bře 2015

@dzungala ahoj,je nesmysl,že bys ji takhle malou něco "naučila".To dítě reaguje takto,protože mu nestačí být najezené a přebalené.Tobě by stačilo,kdyby si byla jen najedená?Chce tebe,ty jsi pro něj ten ráj na zemi,tak ho netrap tím,že ho necháš plakat. přečti si tady na mk článek Cvičitelé dětí. Doporučuji nošení a společné spaní.
jo a ještě si ve chvilce volna přečti Koncept kontinua,tam je moc hezky popsáno,jak se dítě cítí,když není chováno .Mně se u toho normálně svíralo srdce,když jsem to četla a to jsem celkem tvrdá povaha.

gabec86
30. bře 2015

Kamaradka měla podobný problém zdálo sa že si dcera zvykla na nošení.Nakonec to boli bolesti s bříškem skončili s hadičkou kvuli prdíkum.A pomohlo prestat kojit po asi 3-4 mesiacoch trapenia.Muj syn mal ten problem v 3 mesiacoch slavne bolení bříška i když to tak nevypadalo.P.mudr mi poradila vysadit mlečne výrobky a byli sme bez kvapek.A ja ako bonus sem zhubla.
Držím palce lebo to musí být náročné.Já sama sem skoušela i nosítko aby sem se odbremenila od kočarku ale prostě mi to vadilo.Asi som divná krkavčí matka.

marecekavendulka
30. bře 2015

@martinahost to by ses divila,mně malá opravdu NIKDY neřvala..tedy jo,omlouvám se,řvala asi dvakrát,než jsem ji z kočárku zvedla na ruce.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Strana
z6