Neklidné miminko. Porucha?

strasidelko
5. bře 2020

Ahojky děvčata.
V poslední době mám docela strach jestli je naše holcicka v pořádku.
Když vidím v okolí kamarádek miminka tak naše je úplný opak.

Jsou ji 4mesice a v noci je to peklo nechce sw ji spát. Musíme uhoupat na míči v zavinovacce a za dvě hodiny vzhůru dáme mlicko a zase houpeme pak za dvě hodinky zase nebo i dřív třeba za hidinu no a od 2 nebo 3 nechce spát.
Jde o to, ze od narození je hrozné neklidna. Nevydrží chvilicku sama třeba v hrazdicce nebo tak. Hned knoura. Nebo v náruči je hidna ale musí se chodit. Když si s ni sednu v náruči tak se vzpírá a knoura. Nemůže být nějaká nemocná? Nás den vypadá tak ze ji pořad nosím. Pořad sebou šíje a mlátí. Neusne sama bez zavinuti to skube rukama a budí ji to.

Jinak ve 3 měsících se začala otáčet ze zad na břicho a teď ve 4 měsících skoro leze. Stoupá si na kolinka a ručičky už taky. Děkuji všem kdo dočetl až do konce a také těm co poradi.

verionka
5. bře 2020

Prvni syn byl take takovy a ted je z nej uplne pohodovy, zdravý tříleťak, i když trochu citlivější (když se jiné děti vztekaji, on nestastne breci). Teď mám naopak úplně klidne miminko, které celé dny spí nebo jen tak kouká a skoro nebreci a zase hledám opak - jestli je v pořádku ono, jak jsem byla zvyklá na ten "brecici standard" 😁. Jinak prvního synka to přešlo cca v roce a čtvrt, když začal chodit...

ah1234
5. bře 2020

Nie je nemocna, je proste normalne zvedave dieta. Moj syn bol rovnaky, v 5 mesiacoch lozil, v polroku obchadzal nabytok, ako 8 mesacny chodil. Doteraz si nesadne, kym ho nieco nezaujme (napriklad stavanie lega). Kym nezacal lozit, tak to bolo pre mna doslova "peklo na zemi", v ziadnej polohe okrem nosenia celom dopredu na rukach nevydrzal dlhsie jak 2 minuty. Kocik a nositko su u nas spraste slova 95% jeho zivota.

lennus
5. bře 2020

@strasidelko Zkusila bych šátek a zajímavá je kraniosakrální terapie

viridie
5. bře 2020

@strasidelko Ahoj 🙂 Tvoje miminko jsem sice neviděla,ale myslím, že u vás je vše v pořádku. To, že se kojenci budi po 2 hodinách na papání/pomazlení je zcela přirozené, mají jiné spánkové cykly, MM je rychle stravitelné a v hlavičče proudí všehny vjemy ze světa a to je také může budit.To,že je dcerka kontaktní a nechce být sama, je také přirozené, její živost k tomu také patřķ.
Ano,existují "klenoty",které spí 23h denně,ale détí jaké je to Tvoje/Moje dvě je opravdu většina.
Ano, je to na budku/vyčerpávající a člověk má často chuť prásknout dveřma a dítě "vrátit",ale holt se to musí vydržet.Respektive pokud lze, zapoj rodinu-at jsou k ruce-nosí,vozí,spi kdykoliv to půjde,uber energie na domácích pracech a ber to den po dni.Bude lépe, slibuju. 🍀

me_druhe_ja
5. bře 2020

Milá zakladatelko, jsem si všimla, že zakladas diskuze na podobné téma tak 2x týdně. Chápu, že si vyjukana prvomatka, já jsem taky, ale ty mi přijdeš až šílená. Ono to miminko z tebe taky cítí tu nejistotu, strach, obavy....Prvně se uklidni ty a věřím, že se uklidní i dítě. A nebudeš sem muset dvakráte do týdne psát podobný příspěvek. 🙂

katgatoo
5. bře 2020

Moje první byla totéž, taky je vždycky trochu napřed. Hodně akční a zvídavá. Tyhle drsný začátky jsou asi daň za šikovný děti v budoucnu. Vydrž, uvidíš, že budeš okolo třetího roku ráda za to, jaká je a bude ti dávat smysl to, co se děje teď 👍

crejzy
5. bře 2020

Jako bych tento dotaz psala před 2lety já. Syn byl tzv. neodložitelný. Uklidním tě snad tím, že jakmile se začal plazit a obcházet nábytek, tak přestal vyžadovat nonstop nošení a chování...věřím, že je zdravá a bude líp. (Se spánkem to bylo horší, ale to už by bylo na jinou diskuzi.)

strasidelko
autor
6. bře 2020

@viridie děkuji moc. Pomohlo mi to. 😘😘

kristyna233
6. bře 2020

Moje dítě chce pořád pozornost. Přes den spí 5x po 20 minutách 😂 v noci se budí po dvou. Šílené