Nemůžu odejít od spícího dítěte - vždy se probudí
Ahoj, jelikož jsem nikde nic nenašla, tak napíši sama.
Chtěla bych se zeptat, jestli to máte také tak nebo jsem výjimka :D Nemůžu odejít od spícího mimča (10 měsíců). Do deseti minut je vzhůru a pláče. Navíc ho vše vzbudí, takže číst si a šustit stránkami knížky nepřipadá v úvahu. :D Ano sice si s ním odpočinu, ale občas bych chtěla udělat něco jiného. Cvičit, číst si, věnovat se domácnosti nebo samozřejmě pritelovi. Když byl menší ani mi to nevadilo, ale už je to opravdu vyčerpávající. Za chvilku má rok a tak si říkám kdy to asi přejde? Mimochodem, když se mi ráno podaří vstát dříve, tak malej spinká i hodinku beze mne. Ale to jen po ránu 🤨🤨Jo a taky spíme spolu v posteli. Nemáte to někdo podobné? Nebo nějakou radu? Díky 🌺🌺😔
@marcicek84 Spíme spolu v posteli. Většinou je přikrytý mojí dekou a zkoušela jsem tričko co jsem chvilku nosila. Že začátku to šlo, ale zjistil, že se asi musí i mrknout pro jistotu, když mě párkrát nenašel. Když ležím vedle něho, tak si občas všimnou, že mě kontroluje. Ale děkuji za radu 🙂
@lucietamamieta A jak maly usina? Proste lezite spolu v posteli a usne u toho? Zkusila bych pockat 20 min., az se prepne do hlubokeho spanku (prvnich 20 min. je takovy polospanek, takze se snadno vzbudi). Pak bych urcite pouzila bily sum - pomaha to na tlumeni zvuku z okoli (min. ale 1,5 m. od hlavicky, radsi vic). Jistejsi by ale bylo naucit usinat s co nejmensi pomoci, aby nebyl vazany na to, ze lezite spolu - jsou na to ruzne postupy a metody.
@marcicek84 Toto spis pomaha u mladsich deticek...
@lucietamamieta ja neporadim ale na instagramu je krasny profil spanekmiminek ...clovek tam nakde dost uzitecnych rad☺️Treba tam najdete co potrebujete
Tohle jsem měla s mladším, nemohla jsem se od něj hnout a celou noc mě držel za ruku. Když jsem se chtěla otočit na druhý bok, musela jsem ho přelézt a lehnout si k němu z druhé strany. Jak jsem si zkusila lehnout zády k němu, okamžitě byl vzhůru a řval. Usínat a spát sám začal až v 2,5 letech, když jsem ho přestěhovala spolu se starším bráchou z ložnice do pokojíčku. Ale sám spí jen doma, když jsme třeba u babičky, tam ještě pořád (je mu 6) vyžaduje, abych spala u něj a držela ho za ruku.
@vikaleo Jo to by bylo krásné. :D Ne.. houpu na míči a pak opatrně položím. Bílý šum už nemáme protože mi z toho hrabalo :D Navíc jsem už nechtěla abych já nebo malej měli pořád u hlavy telefon. Ten jde na noc do obýváku.
@michaelarousova instagram nevedu 🙂 Ale děkuji za komentář 🙂
@jaja01k Teda.. Tak dlouho to nevydržím :D To nemáte skoro žádný vlastní život ne?
@lucietamamieta pak jedine do tricka polstar,aby nahmatal neco vetsiho nez je sam,nakonec ta zavislost prejde kazde dite drive ci pozdeji,nektere prave az v predskolnim veku, ale to uz byva jen u toho nocniho spani...
@vikaleo nam to pomahalo i u 3 lete dcery,jeste jsem udelal sulku z periny,aby nahmatala neco velkeho a byl klidek 😉
@marcicek84 děkuji. Za vyzkoušení nic nedám. 🙂
@marcicek84 Opravdu? Tak dekuji za zkusenosti - budu vedet🙂. Pracuji s detskym spankem a tak rada se dozvim neco noveho🙂.
@lucietamamieta Jej, tak to Vam nezavidim... Ja jsem houpala na mici starsiho syna - do 6 mesicu, pak uz jsme to museli ukoncit, protoze mi strasne bolela zada a stejne uz to nepomahalo. My mame bily sum pusteny na malem usb repracku - mobil bych take vedle hlavicky nenechavala, a je na okne...
@vikaleo A jak jste to ukončili? U nás nezabírá nic na uspani co se nějak nehoupe. :D
@lucietamamieta jestli ze začátku byl v pohodě, tak to zas bude. Ono je toto takové období. Syna ze začátku nevzbudilo ani susteni pytlíku, klasická mluva nahlas, když se blížil rok, vzbudilo ho snad i cinknuti spendliku. Teď mu budou 2roky a je to lepší, ale stále má relativně citlivé spaní,obzvlášť,když ho něco trápí (vypadá to, že mu začínají lézt pětky)
@amazonkajanik Podle vyzkumu deti spinkaji citliveji do tri let, pak uz ten spanek (hlavne nocni) je o hodne hlubsi a uz to dite tak snadno nevzbudite (provereno i na nasem 3,5letackovi🙂).
@lucietamamieta jsme si najimali spankoveho konzultanta a ted takoveho konzultanta delam ja🙂. Vetsinou dite uz je pripraveno usnout i jinak, jenze maminky tomu neveri🙂. Ta metoda, co jsme pouzivali, je o zvedani a objimani (v roce se to dela trosku jinak - je to individualni).
@vikaleo jak kdo...já třeba jako dospělák mám jednou spaní, že ani atomovka neprobere a jindy reaguji i na změnu polohy psa ...stejně tak syn. Nechá se ve spaní přebalit, ale běda jak něco cinkne ...
Já doporučuju to prostě zkoušet a trpělivost. Syn cca v 6m začal dělat toto, jakmile jsem vstala, tak okamžitě byl vzhůru, ale chodila jsem pryč i na ty 2 minuty, teď má rok a půl a někdy beze mě večer dá i 2 hodiny, natahovalo se to fakt pomaličku, kdysi jsme se večer s manželem dívali na seriál a třeba 10x jsem během jednoho dílu šla kojit, ale furt jsem to zkoušela a s časem se to zlepšilo.
@lucietamamieta Syn 8m a v bleděmodrém.. Podaří se mi od něj občas vyklouznout přes den, ale to spí max. 20 minut a je vyspaný. V noci má uši jak radary, když potřebuju na záchod, dám 2 kroky od postele a už volá mamiii.. 😄 Naučila jsem se nechávat zeslabenou televizi (v noci stažený jas a barvy na minimum) a to mi vystačí na záchod a návrat, po chvíli už ťape rukou, jestli tam jsem.
Chci vas uklidnit, ze to prejde, dcera i syn mely tato extremne citliva obdobi a presla, nekdy pomohla zmena prostredi na chate zaspi traktor, sekacku, cirkularku, kohouty, psy...a doma se kolikrat budi navzajem, nejnarocnejsi byli vzdy obdobi kdy se jim menil spankovy rezim, napr. kdyz prechazely ze 4 spanku pres den na tri atd.
@marti89 Teda tak koukám, že nejsem sama. :D Já vím už, že když se probudí na mlíčko a já jo nakojím, tak pak chvilku spí tvrdě a já můžu na záchod. Ale nedej bože kdybych zavrzala, když je v lehkém spánku. :D
Měla jsem to samé, dítě usínalo omotané kolem mé ruky, která tedy držela čtečku🙂 Nikdy jsem nepřečetla tolik knih jako za první dva roky. Kvalita spánku se zlepšila až odstavem. Dokud jsem kojila, měl prcek potřebu mě mít stále u sebe.
Napadá mě - že bys ho uspala a pak tam s ním zůstal ležet manžel? Třeba na střídačku, nebo alespoň jednou za čas, abys měla chvíli pro sebe? 🙂
@lucietamamieta taky jsem jela ctecku 🤣 nesusti, stranky se obracim pohnutim prstu a je lehci nez kniha
@marge_s Když já to nemám moc ráda. Já radši originální knížky 🙂
@rejalin Ještě jsem to nezkoušeli. Nejsem si moc jistá, jestli na to přistoupí.
@lucietamamieta Co přes den nosit v šátku, aby měl ten kontakt, třeba mu chybí?

@lucietamamieta zkousela jsi nosit na sobe nejakou salu a pak mu ji dat do postylky,aby te citil? To by mohlo zabrat.