icon

Neočkyování dítěte: Jaké jsou finanční a administrativní důsledky?

31. říj 2024

Ahoj všem maminkám, které hodně přemýšleli o očkování svého miminka a nakonec se rozhodly neočkovat i v případě velké masáži ze strany doktora, rodiny…
Neustále jsem odkládala a sama sobě řekla, že nechám očkovat až synovi bude půl roku. Jako miminko měl 2měsíční koliku, neutišitelný pláč 24/7 vždy usnul tak na 1-3 hodiny v noci. Nepředstavitelné, kdo nezažil. Uzlíček neštěstí.
Nyní spokojené, upovídané miminko.
V životě dávám hodně na svou intuici. Lékaři mě strašili, že musím na císař, že porodím ochrnuté miminko, že špatně roste… já ale věděla, že je vše v pořádku, že má moje miminko své tempo a já měla krásné bezproblémové těhotenství. Narodil se mi přirozeně krásný, zdravý chlapeček.
To jen něco málo k pocitům..
no jenže čím více se mi blížilo, že ho budu očkovat.. tím více jsem začala číst souvislosti, negativní účinky , reakce i několik let po očko, neurologické problémy, špatný spánek, nekončící plác, a mnoho dalšího…
Moje intuice a pocit, zúžené hrdlo , nedokážu ho očkovat. Mám strašný strach.
PROSÍM NEPIŠTE MI, zda jsem si i četla průběh nemocí jako takových u miminek… to mi prosím opravdu nepište!!
Napište mi prosím vy, kdo jste očkovat nenechali povinnou Hexu.
Budu platit nějakou správní pokutu? Co pak školka, tábory, škola, kroužky?? Bude stačit nějaké naše prohlášení, nebo jak se to řeší?
Děkuji 🙏🏻

Strana
z5
rebe
3. lis 2024

@j.a.n.i Jenže ten rozumný posun termínu může pro někoho klidně znamenat deset let. Chápu, že tobě to rozumné nepřipadá, ale ty neznáš situaci těch jiných rodičů, kteří se rozhodli jinak než ty.

suzanna123
3. lis 2024

@veronicka89 tahle diskuze nepřináší nic nikomu a ničemu 🙄

lis6
3. lis 2024

A kdy jste očkovali/budete očkovat mmr, ať ta diskuze něco někomu přinese

sishina
3. lis 2024

Jen bych chtěla k té intuici a závěru, že je to nyní šťastné a spokojené miminko podotknout, že to že mělo: “2měsíční koliku, neutišitelný pláč 24/7 vždy usnul tak na 1-3 hodiny v noci … Uzlíček neštěstí.“
… Něco ho určitě trápilo, to není běžné, takže skrze ty doktory a rizikový porod - zdravé dítě, je to otázka, ale je teda moc fajn, že jste z toho venku.

Nicméně vidis, že různá náročná období, regrese, pláč k vývoji patří - kdybys v tom období očkovala řeknou ti Antivax, že je to 100% kvůli očkování. Ty ale vis, že vase problémy byli i bez očkování, původ je jinde. Ale ty sis vytvořila takový scénář i když vidíš, že se to děje i bez očko..

Jen teda otázka, jak bude zvládat případné nemoci, když je takhle citlivější. Osobně bych hexu dala..

Strana
z5