icon

Nespící kojenec 3 měsíce. Poradíte, prosím?

makkyv
4. únor 2021

Ahoj holky, prosím poraďte mi... mám 3 měsíční holcicku, která vůbec nespí. První týden po porodu spala krasne, ale pak se to otocilo a nespi do teď. Kazdy den, každou noc, cely den, celou noc jen a jen řve, spi mi jedine venku v kocare takže tak tu hodinku, protože pak je už zase vzhůru a začne rvat. Dnes je třeba od 15 hod vzhůru a máme 23 hodin, mezi tím mi spala 5 minut na 2x a jen řve a nebo se prospí těch 5 minut a je schopna být vzhůru 2 hodiny. Oči má jak angorak, úplně rudy, furt si tře oči,’ale nic. Brisko masirujeme, dávala jsem i na bolesti viburcol, který ji má uklidnit a nic, řve kolikrát ještě víc. Čaj fenyklový nechce, prdi krasne, stolice taky v pořádku. V nositku usne, ale max na 10 minut 🤦🏽‍♀️ Plně kojim a mléko mám v pořádku ( dle LP i MUDr) ona krasne prospívá, ale já už si nevím rady. Byla u mě i mamka i sestra a samy to viděly, ze řve jak kdyby ji někdo týral.
Usne jen v ruce po hysteraku a jak ji položím je vzhůru.
MUDr řekla, ze je to normální, tak jsem ji na to konto řekla ať si zkusí, houpat a zpívat denně od rána do noci 24 hodin v kuse. Tak se jen tak zasmala a řekla, ze to prejde. Jenomže mě brzo asi už odvezou🤦🏽‍♀️😂 Kapky na spánek jsou od 6m na podporu.. já proste nevím co dělat, šumy, zavinovacky.. úplně vše dělám proste, kapicky na brisko máme taky kdyby ji bolelo,ale tady jde o ten spánek 🤦🏽‍♀️ Poradíte mi prosím, zda je toto normální a nebo co byste dělaly Vy? Děkuji😩

Strana
z2
zuzu_z
6. únor 2021

Ahoj autorko, ja te uklidním, přesně takový je můj nejmladší syn. Od narození neodlozitelny, byly dny (týdny) které mám kvůli tomu dost v mlze. Mám ještě dvě starší deti, u kterých jsem nic takového nezažila. Postupně kolem 3/4 roku se to malinko začalo srovnávat... jak začal lézt, sedět, stoupat si, už jsem viděla náznaky, ze to řvaní pomalu přestává... dodnes musím být neustále nablizku, ale stačí, když ho uspim na sobě a opatrně přesunu vedle, v noci se stále kojí, přes den spi asi hodinu a někdy ani to ne. Večer mi usina mezi 22-23hodinou, ale je to o moc moc lepší... některé deti jsou proste takové. Zkoušela jsem dokrmit, změnit vše, co šlo a on má stejně svoji hlavu a pokud není, jak si zada, tak to dá dost najevo. Vydrz! Je to těžké, ale jednou to přejde, snad u vás dřív než v roce ;)

makkyv
autor
7. únor 2021

@ilema děkuji moc ❤️

jge
7. únor 2021

@makkyv ahoj. Tak jsem to mela s prvni. Nesnasela jsem komentare, jak je to normalni. Preslo to cca kolem 6m, kdy dcera zacala lezt. Druhy dite v pohode. Treti stejne, kazdy spanek- mela jsem hruzu, uspavala hodinu a on spam 5 min. Starsi deti zanedbany, protoze jsem jen nosila a uspavala. Vzdy jsem se tesila na meznik, kdy maji o spani mene. Syn se zlepsil kolem roka. Vydrz.

zenazaba
7. únor 2021

My sme mali nieco podobne. Moje 2 mesacne dieta bolo aj 16 hodin v kuse hore. V noci spala, budila sa 2x na kojenie a po kazdom nasledovalo hodinove uspavanie. Kazdy vecer, zacinalo to presne o 18:00 zacala revat, priserne, neutisitelne a revala aj 3-4 hodiny. Tiez sme si mysleli, ze brucho, ale nic co sme skusali,.nepomohlo. Napadlo nam, ci nie je hladna, ale ked revala, nechcela ani prsnik ani flasu, revala dalej. Vsuniem sem poznamku, priberala tabulkovo. Potom zo dna na den akoby utalo, prestala revat. A zacal sa ovela horsi problem. Prestala jest. Uplne zacala odmietat akekolvek mlieko, ci z prsnika, flase, cievkou, museli sme ju krmit lyzickou. Dnes ma 6 mesiacov a trva to stale :( krmim ju striekackou :( cez den spi stale zle, spavala.vzdy na rukach, pri polozeni sa hned zobudza. Kvoli jedeniu ju oducam od cumla, tak teraz spi len v nosici. V noci spi ako kedy, niekedy prespi celu no, inokedy sa mi zobudino 4:30 a je vyspana... skus svoje dietata, napriek tomu, ze dobre pribera prikrmit flasou. Mozno nespi, lebo je hladna. Ja som si myslela vzdt, ze ak je dieta hladne, tak sa naje, ked je unavene, tak bude spat. Po niekolkych mesiacoch skusenosti s velmi narocnym dietatom uz viem, ze tato rovnica nefunguje. Inak je moje dieta zdrave, prosperujuce, vystrene u milion doktorov.

makkyv
autor
7. únor 2021

@jge děkuji moc, alespoň někdo to chápe😩❤️

makkyv
autor
7. únor 2021

@zenazaba moc moc děkuji! Drzim pesti aby vše bylo v pořádku.. a držte se! Hlad to nebude dle me, já ji nakojim a pak ji dávám dokrm nechce,ani po hodině ani po 2 vůbec nechce dokrmy... zkouším vše možné, máme toto podobně .. tak snad to brzy prejde a bude vše zas normální 😩

Strana
z2