icon

Neusne bez zavinovačky, kojím co 2 h, stále ho nosíme

p3tulkaa
25. kvě 2015

Pisi z mobilu tak se predem omlouvam.... mam temer trimesicniho syna. V porodnici jsme bojovali s kojenim neustale se svijel a my novopeceni rodice si nevedeli rady. Tak si manzel nastudoval dr. Karpa. Meli jsme zavinovat...chovat...byt s nim. Jenze ...... ted mam nekolik problemu. Maly vubec neusne jinak nez zavinuty. Nemyslim tu volnou zavinovacku ale opravdu musi byt pevne svazan. A pak ho musime nosit aby usnul. Kdyz jsem byla napr u tchyne tak ho chytl hysterak byl pretazeny a nemohl usnout....nakonec jsen improcizovala a zavinula do mikiny. Pokud nahodou by usnul tak max na chvili protoze se leka a mlati rucickami. Syn take trpi na prdiky a reflux. Co se tyka kojeni ma v sobe budik....od narozeni je kojen co 3 hodiny. Jenze ted to snizil na co 2 hodiny. Pro me to znamena spanek jen hodinu a zas kojit.... jelikoz kvuli refluxu jsem vzhuru mam ho ve vertikalni poloze...nemuzu kojit v leze a spat jak nektere maminky jinak se syn sviji a blinka. Manzel take nacetl ze detem chybi deloha...takze mame nosit a nosit.....ja uz fyzicky nemuzu...nevydrzi se jen tak chovat v sede...to zacne hystericky rev...musime chodit.......zabavit se sam vydrzi tak max 15 min pak zase rev..... ja tenhle kolotoc uz fyzicky a psychicky nedavam....je to vycerpavajici. Ano syna miluji a chteli jsme ho ale tohle je uz moc :( v urcitych vecech jsme na sebe usili bic ... tim se clovek uci....ale neni tu nekdo kdo ma tip jak odnaucit zavinovani? Jak odnaucit noseni? (Maly nesnasi satek). Jak posunout kojeni aspon na tri hodiny? Dnes mi to rekl i pediatr....ve 12 tydnech mame 6 kg tak hlady pry netrpi. Dekuji moc za jakoukoliv radu.

Strana
z2
p3tulkaa
autor
28. kvě 2015

@lucinacka já se občas obávám, že mu to mé mléko nestačí ... teď přemýšlím půjčit si kojeneckou váhu, abych věděla, kolik toho vůbec vypije

p3tulkaa
autor
28. kvě 2015

@deathy když on má malý vždy hysterák a pere se se mnou, takže zavinout ho je peklo a pak s ním chodit protože se propíná a kroutí, než usne, je pomalu nadlidský úkol, nevím, co budu dělat, až bude mít víc kilo, teď má 6 a já s ním fakt bojuju......

takhle mi ten rarach spinká, má zavinovačku a ještě ten zavinovací šátek, nebo jak to nazvat, a z toho se pomalu už taky dostává, prostě ta látka pevněji uvázat nejde, jenže jakmile se dostane, tak už máchá ručičkami a budí se .... proto bych ho potřebovala tohle odnaučit, protože nevím, co pak s ním, když ho nebudu moct pořádně zavinout :(

deathy
28. kvě 2015

@p3tulkaa Já měla klasickou zavinovačku ještě po mě, co je normálně na stuhy, kterýma se to mimčo "zaváže", takže pokud neumí rozvázat mašli, tak se z ní nedostane (pokud z ní teda nevyroste, ale na to je ještě spoustu času). Vím, že tahle rychlozavinovačka (co je na fotce) nám sloužila spíš tak jako.. no né )úplně na okrasu, ale jelikož je to na sucháč jestli si dobře vzpomínám, tak tam bylo rychlý rozvinování...
Zkus se s ním prostě zatím ještě prát a zavinovat, jestli je pak klidnější, tak to za to stojí...
Každý mimčo je fakt jiný, já měla relativně hodný. Ale občas se taky uměla pěkně hecnout a to jsem šla po pár dnech do kolen, přesně takovej ten typ již hysterické matky stojící u postýlky... ale to se poddá. Uvidíš 🙂
My si naopak užívali v holky třech letech. To teprve začaly hysterický záchvaty, který už u tak velkýho dítěte se blbě zvládají.. takže to jsem proplakala spoustu chvil, protože jsem už prostě nevěděla a nemohla z těch jejích stavů, který přišly z ničeho nic a nic na ně nefungovalo.
Tvůj mrňous je zatím ještě dost malej, takže ho přepereš 🙂 horší to bude v 15ti.

p3tulkaa
autor
28. kvě 2015

@deathy přesně tak, takhle je na sucháč, takže jen kopne a už se to rozlepuje ... děkuju za tip, jednu šněrovací mám, tak to zkusím ještě vytáhnout z půdy 🙂 já jsem si teď objednala půjčovné nosítka .... uvidím, jak to půjde, protože šátek mi prostě odmítá, ale mě už záda fakt vypovídají službu .... no v 15ti to radši ani nechci vidět 😀

deathy
28. kvě 2015

@p3tulkaa Nám ani ten sucháč nedržel, tak měla mašličku kolem. No, vypadala krásně - bílá zavinovačka, přes ní červená mašlička. Prostě jako dáreček. Ale fakt tyhle rychlo jsme pak měli jen tak v kočáru na přehození.
Snažím si vzpomenout do kdy jsem jí v té klasické měla... ale marně. Ale byla už docela veliká. To pak hooodně natáhla nohy a prostě jí ze spodu už vykoukly 😀 ale nedám na ní dopustit, teď pro malýho jí mám taky přichystanou.

Strana
z2