icon

Noční buzení 6měsíčního miminka po zavedení příkrmů. Máte stejnou zkušenost?

denisazn
6. zář 2025

Ahoj ženy,
chtěla bych se zeptat, jestli jste si některá prošla stejnou situací, jako my. Dcera 6m do doby než jsme začali zavádět příkrmy spala celou noc. Od prvního zavedení se začala v noci budit. Po pár dnech se to však zase ustálilo (tu změnu nejspíš v hlavičce zpracovala). Nyní už to bude týden a malá se budí každou noc, několikrát. Spavala sama v místnosti v postýlce, teď jak se začala budit jsem rezignovala a po druhém vzbuzení si ji nechávám v posteli. Před spaním dávám UM, je na to zvyklá a je to takový rituál. Takže si nemyslím, že by buzení způsoboval hlad. Zuby nám také ještě nerostou, což nám potvrdil i pediatr. Přes den spí bych řekla docela hezky, nebudí se, jakoby dospávala noc. 🤷🏼‍♀️
Měla jste některá stejný "problém"?
Chci jen dodat, než někdo napíše, buď ráda, že ti spávala celou noc.. ona byla dost uplakané miminko, zažila jsem si svý.

squezy
6. zář 2025

@denisazn mam skoro 6 měsíční a taky jednu dobu spala celou noc. Pak asi 2 měsíce se budila jednou na kojeni,ted par dni se budi 2krat. Prikrmy ma 10 dni. Vůbec to prikrmun neprideluju,je to podle me normální,tem detem se spánky mění ze dne na den, bezdůvodně. Prostě jim jede nějaký vývoj a nejsou to stroje,aby dělaly vše stejně a na pořád 😉 Jestli pomůže to, že je u tebe, třeba chce být u tebe. Zkus to hned po prvním probuzení si ji vzit k sobě, uvidíš.

denisazn
autor
6. zář 2025
@squezy

@denisazn mam skoro 6 měsíční a taky jednu dobu spala celou noc. Pak asi 2 měsíce se budila jednou na kojeni,ted par dni se budi 2krat. Prikrmy ma 10 dni. Vůbec to prikrmun neprideluju,je to podle me normální,tem detem se spánky mění ze dne na den, bezdůvodně. Prostě jim jede nějaký vývoj a nejsou to stroje,aby dělaly vše stejně a na pořád 😉 Jestli pomůže to, že je u tebe, třeba chce být u tebe. Zkus to hned po prvním probuzení si ji vzit k sobě, uvidíš.

@squezy je mi jasné, že to co fungovala nebude napořád a vyvíjí se 😊 jen u nás to není, že by se vzbudila 2x za noc, ale pomale skoro každou hodinu. Hledá prso párkrát si "pocucá" a pak zase spí dál.

squezy
6. zář 2025
@denisazn

@squezy je mi jasné, že to co fungovala nebude napořád a vyvíjí se 😊 jen u nás to není, že by se vzbudila 2x za noc, ale pomale skoro každou hodinu. Hledá prso párkrát si "pocucá" a pak zase spí dál.

@denisazn ale to je "bohužel" taky normální.

anonym_4797f2
16. říj 2025

Zdravim, myslím, že to bude tím jak miminko roste, vyvíjí se, vstřebává za den to co prozilo atd...rekla bych, že to nemusí být úplně těmi prikrmy. Ale nejsem odborník a každé dítko je jine a u každého to je jinak. Ono se to časem vse srovná a vrátí se to zase do normálu.