Noční kojení co 2 hodiny u 4měsíčního chlapečka

michaelahorakova
23. říj 2016

Prosim poradte mi jsem uz zoufala a unavena muj broucek se mi vecir budi co 2 hodiny na kojeni. Uz mu pridavam um na noc ale mic mi ho pit nechce uz nevim co mam delat dekuji za rady

fifina86
23. říj 2016

Vydrzet,je to normalni.Maly mel obdobi,kdy se budil po 30min,Vim,je to narocne,ale kojeni neni jen o jidle ale i kontaktu ;)

lv
23. říj 2016

Třeba mu není dobře, roste/rust.bolesti, tlačí se mu zoubek, zkus vydržet (me E jedla po 1h 45min celych 8 mes)

evapater89
23. říj 2016

Ahoj, dcera má 7 měsíců a budí se ted za noc i 10x.. Kojene deti se budi častěji. Proste to chce vydržet a jestli jsi unavená tak asi pres den si zdrimnout s nim.. Může mit růstovy spurt, který miminko brzy prejde

tahejhula
23. říj 2016

Jedina rada je spat, kdyz spi on. Ten interval je normalni. Materske mleko je coby prirozena potrava rychle stravitelne a dite nema zasobniky.

kika_21
23. říj 2016

@michaelahorakova Nechat to být, je to dočasné.Přejde to, je malý.UM bych mu nedávala.

promar
23. říj 2016

Zkuste to vydržet bez umělého mléka. Mně se syn taky budil po dvou hodinách. Pak to natáhl na tři hodiny a to mu vydrželo asi do deseti měsíců, pak ze dne na den začal spát celou noc. Chce to vydržet, mléka budete mít určitě dost, protože čím víc se kojí, tak se mléka dělá. Tak přeji hodně sil.

panickatlamicka
23. říj 2016

Je to naprosto zbytecne! Um si pokazis kojeni, vzdyt tak male dite ma narok se na kojeni budit i po hodine.

panickatlamicka
23. říj 2016

@michaelahorakova a vem si mimino k sobe do postele, at k nemu ndmusis vstavat. Ono si uz samo v noci prso najde.

anniesfibis
23. říj 2016

@michaelahorakova to he prece normalni...umem ho mozna prezeres, ale ch9va se fyzioligicky

elib
23. říj 2016

@michaelahorakova Ahoj, je to naprosto normální. Vydrž, vem si malého k sobě do postele a koj v polospánku. UM si můžeš akorát zadělat na problémy. Neboj, každé dítko se dřív či později naučí spát v noci déle.

olga_
23. říj 2016

@michaelahorakova Je to normální, i když náročné. Já prokojila v této době třeba i 10 hodin denně... Přejde to, odpočívej s mimčem během dne.

drakenn
23. říj 2016

Ber kojení jako relaxaci! Čas pro sebe i mimčo.. ne jako něco, co obtěžuje!!

elisss7
23. říj 2016

Amen, je to tak 😂 Souhlasím se vším. Tohle jsou ty období, kdy maminky kojení vzadaji, protože jsou unavené a myslí si, ze mimi nemá dost 😑 Spěte s ním, není to ostuda ani nic špatného.

michaelahorakova
autor
23. říj 2016

Dekuji za rady jste moc hodne a ochotne poradit a pomoct

luscinnia
23. říj 2016

Taky souhlas. Kojila jsem i po hodine, v noci po hodine a pul. Je to hodne narocne, starsi generace, co odkrmila UMem, to nechape. Podivuji se, ze dite ma v pul roce spat celou noc. Nema! Je to narocne psychicky i fyzicky. Drz se!

olga_
23. říj 2016

@michaelahorakova Ještě mě napadá - jde vám kojení vleže? Já kojila asi do 6 měsíců jako pako v sedě. Pak nastal bojkot a LP nám poradila změnu polohy - začali jsme kojit vleže. Předtím jsem měla pocit, že mi to nejde - a navíc takové blbé zábrany, protože v porodnici se k této poloze vyjadřovali těžce pohrdlivě, jakoby to bylo něco pohoršujícího.
Vleže si s mimčem odpočineš nejvíc. Můžeš si s ním i zdřímnout.

luscinnia
23. říj 2016

Vleže pohrdlivě? Neuměla jsem kojit jinak. Kojila jsem tak dceru do roka. Vsedě jsem kojila fakt nerada. Moc mi to nešlo a dcera se děsně mlela.

michaelahorakova
autor
23. říj 2016

Ano kojim jedine v leze ale dnes jsem zjistila ze nam asi lezou zoubky tak je i trochu mrzuty a potrebuje moji naruc jinak je neklidny a placivy

pavla833
24. říj 2016

@olga_ to je zvláštní, že se k poloze vleže vyjadřovali v porodnici pohrdlivě, mně naopak naučili v porodnici jen tuhle polohu, takže já zas dlouho neuměla kojit vsedě 🙂

olga_
24. říj 2016

@pavla833 Rodila jsem v Hořovicích. Z hlediska kojení je to tam katastrofa - rutinně kloboučky, chmatají na dítě, vrazí k prsu se slovy "vidíte, jak vám to jde". Ukazují sice, jak lze kojit - ale tak, aby to bylo pohodlné pro ně. Mně např. sestra chtěla ukázat nějakou polohu v sedě. Tak jsem si na lůžu s malým pohodlně sedla a ona: "Takto ale sedět nemůžete, já Vám to takto nemůžu ukázat. Musíte si sednout na okraj postele." No, tak jsem seděla na kraji postele vyšponovaná. A i když jsem měla porod bez zranění, nástřihu atd., prostě se tak sedět nedalo dlouho a natož kojit...
Anebo výroky typu: "No bože, tak jednou dostane UM."

K poloze vleže: "To jako chcete kojit vleže? To snad nemyslíte vážně? Tak se kojit nemá... Vy byste chtěla jíst vleže?" - No a ono člověku stejně až doma docvakne v té smršti hormonů, že to mimino vlastně "leží" při jakékoli poloze ke kojení.
Bylo by to na román... Liší se to taky sestra od sestry atd.

Doma jsem se s tím poprala a kojím dvouleťáka, ale je fakt, že tyto kecy a přístup v porodnici ve mně zanechal de facto traumatický zážitek. Příště, pokud budeme s miminkem oba ok, frčíme ambulantně domů.

pavla833
24. říj 2016

@olga_ takový přístup fakt nechápu. Já teda po porodu nemohla sedět vůbec, takže by se mi vsedě kojilo dost špatně, ale ani mi v nemonici (Kladno) polohu vsedě neukazovali. Myslim, že je to individuální - každýmu vyhovuje něco jinýho, ale mně ta poloha vleže přijde fajn. Zvlášť v noci, když si malýho jen vezmu vedle sebe do postele 😉

olga_
24. říj 2016

@pavla833 Kojení vleže mě naučila LP, kdy bylo nutné v synových 6 m polohu kvůli bojkotu změnit (hlavní příčinou potíží bylo ale tehdy moje psychické i fyzické vyčerpání kvůli práci). Od té doby praktikujeme společné spaní a vše klape mnohem lépe.
Nechápu taky to rozšiřování předsudků. Mně trvalo fakt ten půlrok, než jsem ve všem tom shonu kolem dítěte a nepřerušené práce našla svůj styl mateřství.
Hořovice ze zkušeností mojí LP v kraji kojení dost przní.

luscinnia
24. říj 2016

Mně pořád dokola nutili v Podolí kojit vsedě, ač jsem byla po masivní krevní ztrátě, natržená a s velmi bolestivě naraženou kostrčí při překotném porodu, to mě bolelo asi nejvíc. Mléko navíc prvních pět dní nebylo vůbec, myslela jsem, že z toho pomřu. Kloboučky mi vnutili taky, to byla velká komplikace, těžce jsme je odbourávali. Na to, kolik tam těch laktačních mají, to tam funguje naprosto tristně. Až doma mi pomohla dula a dceru jsem kojila do roka. Ale rozkojila jsem se až po třech týdnech dost velkého úsilí. Je to často pro prvorodičku boj.