Noční přebalování kojence
Ahojte maminky, chci se zeptat na vaše zkušenosti s nočním přebalováním. Dcera má 5 měsíců, zatím plně kojená a za noc se většinou 1-2x vzbudí na jídlo. Noční kojení celkem zvládáme bez problémů, ale horší je to s přebalováním. Přebaluju většinou jednou, ale tím se proberu a pak třeba 2 hodiny zírám do stropu a malá spokojeně spinká :/ slyšela jsem, že v tomto věku už dost rodičů přebaluje až ráno, ale to si nedovedu představit, to by byla ráno celá mokrá... Jak to děláte vy? Zlepší se to s příkrmy?
To bude asi dítě od dítěte. Já nepřebaluju cca od 22/23-6/8 ráno už tak dva tři týdny (Alex má tři měsíce a kus) a Pampersky mu vydržely vždycky, i když byly hrozně moc počůrané. To stejné Dada pleny. Neopruzuje se mi, zvládá to v pohodě, ani mu to nevadí.
Spolehlivě ale poznám, když se pokadí (cca jednou za 5-7dní), protože si v tom nejvíc spokojeně hoví a ani nedutá. :D
@pikl ahojky, neprebaluji od tretiho mesice, mela jsem s usinanim totiz ten samy problém. Používáme plenky se sovickami z Albertu a plenky se sovickami z Tesca. Hodne maji tyto plenky v akci.A naprosta spokojenost, prdelku mazeme Ribilkou neo a nikdy se mi neoprudila.
Tak Dm babylove nam protekaji,skoro pokazdy...takze se vracim po trech dnech zpet k Pampers premium...
V noci neprebaluji zhruba od 2 měsíce,používáme pampers a zatim bez nehody proteceni🙂

Nám se osvědčili DADA PLENY nikdy neprotekli přes noc zato pampers vždy
V noci jsem už později nepřebalovala, malej by se asi stejně probral a neusnul. Používali jsme plenky Dada a nikdy nebyl problém. Pokud chces přebalovat, tak halt za cenu toho, že se prostě probereš. To se nedá nic dělat. Na každého platí něco jiného, počítat ovečky, číst si, ale to si zase rozsvítíš ...
@bayt Presne tak a podle toho se chovam.
Jo a jeste jsem četla, ze ta sama firma, co vyrábí Dada plenky, vyrábí pro Albert plenky se sovickami. Dada plenky se vyváží do Polska, v akci se tam daji koupit za par kaček.
Na noc Pampers premium , objednavam z nemecka made in germany. Daly omylem i 14hodin, jinak v noci menim dle pocitu, i kdyz se mi nechce :D
Myslim ze zalezi na plence a na tom jak moc mala v noci cura nebo kaka. Pokud by to mela plenka vydrzet, tak bych ji asi neprebalovala, pokud nema treba opruzeniny a tak. Ja jsem malou v noci moc neprebalovala, pokud to nebylo treba, ale mala se v noci ani moc nebudila na jidlo.
Koukám, ze za latkarky jsem zde značně v oslabeni😛
Když byla dcera malá, tak jsme měli velikost 1, 2 z Rossmannu a super. Potom od vel. 3 jsme měli doma obyč. Pandy + Albert Basic a když selhaly, tak jsme nasadili Lidl plínky a je to v pohodě. Jinak z DMka jsou taky fajn, ale mám ho z ruky, jinak bych brala tam.
@smudlinka24 Na noc jsem bohužel látkovku nikdy nemohla dát, dcera má občas fakt drsné nálože, takže jsem ráda, když to dáme bez nehody přes den :D Ale nejste tu jediná, jen málokdo látkuje i na noc. 🙂
Tesco plenky jsem používala zezačátku a někdy to daly jindy ne, ale vyzkoušené máme Dada plenky a nepřebaluju od 19.30 do 8.00 hod. A vydrží ;)
Podle me pokud neni treba, tak bych mimco neprebalovala. Zkus treba malou prebalit jeste nez pujde spat znovu nebo kdyz bude chvili spat nebo nez ty pujdes spat a pak jak se v noci zbudi na jidlo, tak ji nebudes treba muset prebalovat.
Vaše komentáře mi dodaly odvahu a včera jsem malou přebalila těsně před usnutim ve 21 (ne po koupání jako obvykle) a pak až v 6 a plenka to vydržela! 😀 byly to oranžové pampers, ale budeme zkoušet další značky, at vydrží aspoň do 7
Nedovedu si představit, že bych nepřebalila. Syn je v noci kojený tak cca 2x a přebalím po každém nakojení a i tak je plena na ždímání a občas proteče (Pampers sleep and play). Už jen tím, že se moč rozkládá po 2h, bych v tom dítě nenechávala, navíc ten amoniak taky udělá své...
Ty oranžové jsou fakt slabé ty zkuste jiné a hned to bude lepší
Dada boli zvnutra mokre ale vydrzali, bella happy nam zas hned pretiekli. Teraz uz pouzivame latkove aj na noc - take, co maju vnutri flisovu vrstvu, takze je maly celu noc v suchu. A vycpu sa podla potreby. V noci neprebalujem, vydrzi mu cca 12 hodin od 20 do 8..
Používáme zelené Pamprsky a vydrží i přes celou noc. Ale nechci ji nechávat v mokrém, tak při nočním krmení přebalím. Vstává jednou za noc
Klukům fungovali pampers premium care. Když byli miminka, dávala jsem plenku těsně před spaním třeba v 20:30 nebo později. V pozdějším věku po koupání a vydržela až do rána. Vikymu je teď 2,5 roku a pořád mu na noc vydrží🙂 Oba se nikdy nechtěli přebalovat v noci.
Malá má 5 měsíců,dám jí o půlnoci noční látkovku a v té vydrží tak do 9 hodin. Opruzená není. Přes den přebaluji samozřejmě mnohem častěji, většinou po hodině nebo 1,5 hodině.
A prebalujete pred kojenim?ja to tak delam a kojeni vzdy znovu spolehlive uspi☺dite 1 rok a mame od zacatku jedno kojeni a jedno prebaleni a pleny latkove☺
@pikl v noci jsme nepřebalovala asi od druhého měsíce. Ale záleží jak často v noci kojíš. Naše nejmladší se budila jednou-dvakrát, takže toho tolik nenačůrala. Jinak nejlepší plenky u všech našich dětí jednoznačně Pampers. Jen je potřeba dobře odhadnout velikost.
Od narozeni nepřebaluju v noci, jšn kdyz byla pokakana. A to uz skoro rok kojim. Kdybych prebalovala nespala by dcera ani ja. Pouzivam sovy z albertu

Já syna první rok neprebalovala nikdy v noci. I když se kojil každou chvíli, tak plina vydržela. Ráno měla sice dvě kila, ale prostěradlo ok. Synovi to nevadilo, opruzeniny nikdy neměl...začalo mu to vadit až mnohem později kdy už toho vypil víc a plina prosákla...pokud plina vydrží a mimi to nevadí, není důvod v noci saskovat a zbytečně sobě i mimo rušit spánek