icon

Novorozenec a štěně, dají se najednou zvládnout?

messias
1. zář 2016

Ahojky holky, prosim poradte mi.. mala se narodi nekdy v rijnu a dostala jsem ted vyhodnou nabidku na stene, kteremu je 14dni, takze odber bude az bych prijela z porodnice. Je to pes, ktery moc pece nepotrebuje a zit bude na zahrade (samozrejme ne hned ze zacatku), tak se chci zeptat, jestli jste to meli taky nejaka takhle ? Mam jeste 5-ti leteho psa, rikam mu pes panelakovy (kdyz prsi, tak ven nepujde, kdyz nejsme doma, chrape na posteli,...), je na me zavisly, treba i jemu by pomohla psí dáma do smecky, aby na me nebyl tak upnuty. Da se novorozenec a stene najednou zvladnout ? Do kontaktu spolu moc nepřijdou..

Strana
z7
messias
autor
1. zář 2016

Ale kdo by nebyl, kdyz by si mohl splnit sen.. sice mozna ve spatnou dobu, ale mozna taky ne.. puvodni zamer byl, vzit si starsi fenku (matku stenat) ale pak jsem otehotnela a rekla jsem si, ze to nebude dobre vuci mimcu, takhle je to neco jineho, vsichni se postavime pred hotovou vec a budeme to muset zvladnout. Ono si spousta lidi neumi predstavit situaci, ja ano. Ja totiz na tom baraku nebudu mit co delat.. kuchyn ve smyslu, ze tam bude sporak a trouba, koupelna o sprchaci nebo vane a zachod.. maly pokoj. Takze to stene pro me bude takovym da se rict vysvobozenim.. teda doufam.. 😀

izzybickerstaff
1. zář 2016

Nebudu mit co delat😃😃😃

messias
autor
1. zář 2016

No nic zeny, mejte se, ja jdu s tim starsim psem ven 🙂

evulina77
1. zář 2016

@messias hele jestli psa budete mít nebo ne, je je jen tvoje a přítelova věc. Ale jen je potřeba přemýšlet o tom, že to může být komplikace a že dítě bude mít přednost a že tím může štěně trpět a že by se mohlo mít jinde líp. Taky je dobrý, že ty nechceš chodit po hřištích, ale ono to už nebude úplně jen o tobě, ale hlavně o dítěti a když budeš mít raubíře, kterýho budeš muset přes den utahat a nepadat večer na ústa, tak hřiště je super příležitost. Né všechny matky jsou hrozný a jsou na hřišti, aby mohly kecat o kakáncích a nudlích z nosu, ale protože jejich děti hřiště milují...

liska01
1. zář 2016

@messias Tady se Ti jen ženský snaží vysvětlit, že je to nezodpovědné. Nic víc nic míň a ne vůči miminu, ale vůči tomu psovi! Já mám 6letého chrta a králíka a oboje jsem zvládala obstarat v pohodě, když malá zázrakem usnula, tak jsem místo dopočinku a kratochvíli prostě vyběhávala chrta, ale štěně bych si k novorozenci nikdy nepořídila ani kdyby mi nabídli zadarmo dlouhostrstého vipeta, což je můj sen. Prostě ten pes bude na vedlejší koleji. To jinak nebude a mě by ho bylo líto. A podle fotky a toho že není FCI to bude nejspíš Am.pitbulteriér. Znám jednoho osobně a je to opravdu zlatý pes, ale kurňa jako štěně to byl totální démon a pokud už doma jedno ho pitbulla nemáš, tak ti starší pes nepoděkuje... Sama jsi psala, že sis na štěně brala 2 týdny dovolené, já taky, ale s miminkem budeš v zaměstnání 24h denně. A mimochodem od roku dcery musím s malou chodit na hřiště, jinak by mi snad nikdy neusnula, bohužel za míčkem běhat jako naše vipetka neumí, takže jsem ráda, že mám jen sprintera, kterému stačí dvakrát za den zaházet talířem a odpadne na gauči.

dzogobela
1. zář 2016

@messias necetla jsem diskuzi, tak uz to tu mozna padlo. Chteli jsme taky s manzelem stene a vyslo by to casove tak, ze by bylo cerstve stene a cerstve miminko. Rikala jsem si, ze to nemuze byt tak hrozny...

Mam 5tydenni mimco.a muzu Ti rict, ze jsem fakt rada, ze jsme si stene neporidili. Kdyz vidim, jak me mala nenechs nic udelat, tak si neumim predstavit, jak bych vychovavala a starala se jeste o stene.

chimny
1. zář 2016

Ještě jedna věc co se stala mě. Vždycky jsem strašně milovala psy, měla jsem svého nebo i psy známých. A pak když se Kubík narodil tak nevím jestli to bylo hormony a normalně obrat o 180 stupňů a psi mi spíš vadí...

messias
autor
1. zář 2016

Diky za nazory 😉

martiniquest
1. zář 2016

@messias Když jsem viděla 4 strany, bylo mi hned jasné, že se tady rozpoutala štvanice. Podle mě je jedno, zda se jedná o štěně nebo dospělého psa. Venčení ve tvém případě není problém a jinak zabere štěně podobné množství času jako dospělý pes, proto v tom nevidím zásadní rozdíl 🙂

majkoz
1. zář 2016

Zajímalo by mne, když už se to tu řeší, jak budou maminky prozatimních jedináčků řešit v případě dalšího přírustku ono první dítě. To ho někam odloží, protože už se mu nebudou moci věnovat, jelikož jim novoš zabere všechen čas? Není péče o štěně náhodou méně náročná, než péče o dítě, ať už batole, nebo školkáčka? Proto mne udivují názory vícemamin, že pořídit si štěně je nezodpovědné, že by to neudělaly atd. Co dělaly se svými staršími dětmi po porodu nejmladšího? To by mě prostě moc zajímalo! Fakt 😉

olga_
1. zář 2016

@majkoz Já ty příspěvky spíše chápala tak, že je velký rozdíl mezi přechodem z žádného dítěte do jednoho a mezi přechodem od jednoho do druhého až XY. Ta změna je u prvního dítěte nejradikálnější.

evilin
1. zář 2016

Proboha to je hrůza ta vaše vztahovačnost a neschopnost akceptovat rady jiných. Vždyť ty maminky vám jen odpovídají na otázku, co jste položila a vy nedokážete vzít v potaz jiny názor. A hned je urážíte.
A ohledně mého minulého příspěvku, nikdy bych nedala psa do boudy, máme fenku z útulku a doma. A je jedno jestli máte plánovaný nebo akutní císař. Ve výsledku to bolí stejně. Člověk je rád, že se zvládne postarat sam o sebe a o mimi. A bolí to fakt dlouho. Ale to vám přece nemusím psát a v dobrém vám radit, když už to vlastně všechno víte.

majkoz
1. zář 2016

@olga_ Tak to jsem asi přehlédla, že by tu někdo srovnával přechod z 0 k 1 a z 1 k 2... Spíš tu vidím ženy, které píšou, že byly rády, že se stihly najíst a vyčistit si zuby a to mi přijde tedy velice úsměvné. Neznamená, že když to jedna nezvládá, nebo toho má přinejmenším plný kecky, že to jiná žena nedá levou zadní...

izzybickerstaff
1. zář 2016

@majkoz neznamena, ale jeste tu zadna takova nenapsala...

lajla
1. zář 2016

@majkoz když už...já myslím že zvladam docela bravurně,ake štěně bych si k mimcu opravdu nepořídila... určitě zvladate mnohem víc,to je možné... každá jsme jiná...pominemeli tento.faktor...vzala bych v potaz faktor finanční!!!! Autorka píše,ze jim byl pes nabídnut na splátky😭 tudíž se asi moc dobře nemají...bydlí což jsem tak pochopila v nějakém provizoriu,nevim... nedokážu posoudit....
Začáteční vklady do pejska nejsou 0, což určité víte a nemusím zmiňovat...
Laktace po císaři bývá většinou omezená,nastupuje později či se kolikrát stane že matka nekoji vůbec...Um není zadarmo, je to docela velký výdaj...a to nemluvim o plinkach a dalších věcech...
Jak chtějí uživit sebe,dite a dva psy,pokud není ani na jeho koupi...to je otázka
Trošku mi to přijde jakoby pejsek byl prozatím....snad jen prozatím na pozici číslo 1

liska01
1. zář 2016

@majkoz Starší dítě není praštěné štěně, které je potřeba vychovat tak, aby se s ním dalo vyjít, jeho vývoj je o dost rychlejší než lidí. A u druhého dítěte už má maminka dost zkušeností s novorozencem. To je snad něco jiného. Já ač zvířata miluji, tak je to pořád jen pes a raději uchlácholím děcko. Pes počká, dítě nikoliv. Neříkám, že to nejde, jen, že to zákonitě bude na úkor zvířete a že je to škoda. Když přitom stačí měsíc dva počkat.

messias
autor
1. zář 2016

@lajla
Ne kazdy je bohaty jako vy, aby dal najednou 12 tisic za psa, kdyz delame rekonstrukci ... proto na splatky, aby nas to nezrujnovalo 😉 s vydajema okolo pocitame..

messias
autor
1. zář 2016

@liska01 muzu se zeptat ? ..pockat dva mesice na co ? Na takoveho psa s podobnym rodokmenem a krvi muzu cekat i roky a ne dva mesice, ale to je jedno.. navic takhle male stene vetsinu casu prospi, uz jsem si tim prosla tak jaksi vim, jak to funguje se stenaty..

lajla
1. zář 2016

@messias právě proto píšu že to nebude to nej rozhodnutí, něco Vám dojde... pračka,atd...pejsek bude mít,uraz,nemocny...to jsou pálky,ale to sama víte...nás jen "hloupý menší absces" u pejska bez operace stál 6000...

lajla
1. zář 2016

@messias pisete že pejsek byl váš sen! Děťátko také? Je krásné si splnit dva sny naráz,jen aby to nebylo na úkor jednoho či druhého...

kika_21
1. zář 2016

@majkoz Zaprvé dítě a pes nemohou zůstat bez mojí přítomnosti-nikdy. To znamená-starší dítě zabavilo prostřední a já kojila nejmladší. Se psem je musím mít pod dozorem všechny. Může mít všechny zkoušky, může to bát Mistr Evropy,pokud nevydýchá třeba tahání za ocas, stane se nějaká nepříjemnost.Jelikož většina z nás má děti, které si neudělají zubama tzv. malou obličejovou úpravu-promiňte ten výraz-nemusím třeba 10 letého a čtyrletého trvale mít na očích-ty dbva se psem už ano. A zavírat psa nechci-není to dobré-kazí to vzájemné vztahy-musela bych ho třeba cvičně zavírat i jindy-aby to nesouviselo s dětmi-to je složitá logistika a té mám i bez psa plné zuby, zejména ve školním roce-tak proto to varování. Jinak psy mám velmi ráda a není-li na to matka sama-viz zaměstnaní otcové, kteří chodí domů večer, může to být dobré.

kacbal
1. zář 2016

@messias mohla bych se Vás zeptat, proč jeden pes může být doma a druhý bude žít na zahradě?

messias
autor
1. zář 2016

@lajla ano s tim vsim se pocita. Ale kdybych to mela brat takhke, nemohli bychom mit ani dite, natoz koupit barak, ktery predelavame. To bychom nesmeli nic. A ano, mimi bylo planovane.

olga_
1. zář 2016

@majkoz Já nepsala, že to tu někdo explicitně vyjádřil, ale že v nich tu informaci vidím implicitně obsaženou. Zakladatelka zdá se, ví, jak to se psy chodí, ale miminko čeká první. V tom je obsah těch "varování". Ale ona je stejně už rozhodnutá.

messias
autor
1. zář 2016

@kacbal protoze starsi pes je zvykli od malicka spat se mnou v mistnosti a byl by tak odstrceny a mladsi fena z takovych podminek pochazi, ti psi jsou u vsech chovatelu chovani na uvazech. Treba to dopadne tak, ze i se starsim psem bude nakonec v prujezdu, treba ne. Nevim to ted nedokazu rict. Navic psi na uvazu jsou mnohem vic vyrovnani nez psi, kteri ziji v bytech.. ale na to ma kazdy svuj nazor, ja nebudu vyvracet ten vas a vy mi prosim nevyvracujte muj 🙂

baboo
1. zář 2016

@messias promiň, nečetla jsem celou diskuzi tady ...to štěně je pit asi že? Já chovám amstaffy. Na jaře jsem měla v obýváku fenu, 6 štěňat a 7mi měsíční mimčo a šlo to, je jen otázka, co a kolik toho dokážeš zmáknout 😉 prvně s novorozencem budeš mít fičák ať chceš, nebo nechceš. Štěně potřebuje vedení, učení a kor toto plemeno dost péče, aby z něj vyrostl ovladatelný pes. Já osobně bych spíš řešila toho druhého posteloveho psíka, který je na tobě hodně vázaný. Nemusí mít pak z příchodu mimča zrovna radost 😉 Asi už jsi rozhodnutá si ho pořídit, tak ti jen poradím, že ke psům se mi hodně osvědčil šátek a nosítko, šupla jsem mimčo na břicho, přes něj mikinu a mohla jsem krmit atd na zahradě "na rychlovku" , nebo venčení více psů by jinak u nás nešlo 😉
PS: těžko tu můžeš obhajovat úvazy, mě se to teda taky příčí, ale o tom se musíš pobavit leda se zastánci tohoto plemene 😉

texetka
1. zář 2016

@messias Nečetla jsem to celé, tak se omlouvám, pokud to tady někde je .
Uvažovala jsem o něčem podobném. Máme dva psy - veterána nemocného a pak fenu, která se k veteránskému věku blíží. S fenou sportuji, věnuji se jí hodně a tak se poohlížím po náhradníkovi - ono trvá ty dva roky než si psa vychováš, vycvičíš aby se s ním dalo někam vyrazit ...
Jenže první miminko ... Po zvážení všeho jsem od toho upustili. Nikdo mi neřekne jaké dítko bude - spavé, náročné.. K tomu moji dva pesani . A nemluvě o penězích . Ono se to nezdá, ale štěně přecejen potřebuje hodně - velmi kvalitní žrádlo, rezerva na cvičák, na veta kdyby cokoliv.. A s rodičákem.

Když to vezmu jen z pohledu peněz :
Četla jsem zde, že si i na pořízení budete domlouvat splátky ... V takovém případě bych do štěnete nešla. 12 000 kč není žádná velká částka a pokud ji nemáte , tak nezlob se, nemáte dle mého ani rezervu na cokoliv. Jen blbá zlomenina stojí kolem 10 000 kč a dáš to hned, najednou .
Druhá věc : píšeš, že pes nebude potřebovat moc času a práce ? Co to bude za plemeno ? Štěně přece potřebuje hodně práce a času, pokud to má být vyrovnaný a vychovaný pes. Socializace, brát ho ven - solo bez staršího psa, zvykat ho na veškeré věci, jiné psy, cvičit ho ...
Být na tvém místě, nešla bych do toho. Je fakt, že pokud ej to krevně zajímavé, tak to člověka zamrzí, ale na prvním místě by pro mne bylo dítě a stávající pes. Plus dokončení rekontrukce .

texetka
1. zář 2016

@messias áá, vidím úvaz, takže piták asi 🙂
Tak to mne zaráží o to víc, že píšeš, že nepotřebuje moc času a práce. Mám jen stafbulíky a pit je ještě náročnější na pohyb a výchovu než sbt.

Proti úvazu nic nemám, je to normální držení tohoto plemene, jen si to fakt rozmysli dobře aby nebyl neštěstný pes , dítě i ty .
P.S. měla jsem nabídku na úúžasnou fenu , skvělou na sport ... ale prostě rozum zvítězil . Ted je na prvním místě dítě , ne má touha mít super psa . Takových nabídek ještě bude ....

texetka
1. zář 2016

@majkoz Víš, nevím, zda máš pesany nebo ne. Nesjíždím profily. Ale ono je to fakt jiné. Chceš se věnovat všem a mnohdy nejde skloubit trenink psů a děti. Vidím to u známé, má sportovně vedené psy a dvě děti, barák... Když jde cvičit se psy ( poslušnost, stopy .. ), tak děti nebere - nejde to. Nevydrží být v klidu, nechat ji pracovat se psy jak potřebuje. Navíc když bere pesany ke kolu a jede na 25 km , tak prostě nemůže ještě vést dítě v sedačce a druhé starší mít na jeho kole. Potřebuje aby psi makali na plno, ne aby se čekalo na dítě ....
Jo, mít psa na mazla na gauči, obejít barák - to jde i s dítětem bez potíží. Ale pokud se psem makáš, potřebuješ k tomu i klid .
Pak se chceš věnovat dětem - manželovi, domácnosti ... Není to sranda a řeči typu, že si nepořídí další děti, když se bojí zvládnutí zvířat a děcka zaráz... To je hloupost. Obojí potřebuje něco jiného .

messias
autor
1. zář 2016

@baboo
Ahoj, dekuji za radu 🙂 starsi pes je na deti nauceny od sestry, tak snad to bude zvladat, vim ze ho nesmim zanedbavat a proto i pro nej by to bylo zpestreni v podobe stenete (ovsem pokud se snesou, on je sice flegmous a necha si vsechno libit, ale fenka muze byt casem typickym zastancem plemene a je tu i moznost, ze budou muset zit oddelene) kazdopadne o starsiho psa nemam obavy, verim mu, ze to vse zvladne 🙂 mladsi se bude muset prizpusobit a tak.. ale tohle vsechno se uvidi az casem, az bude na svete holcicka a az budeme doma.. po par dnech se teprve pojede pro stene. Chovatelka s tim pocita a da mi nejaky cas na rozjezd, necha si fenecku zatim u sebe. Puvodne si tu fenku chtela nechat, ale kvuli me udela vyjimku a necha si psa. Ja tu ohledne tech psu nechci prave nic moc rozebirat, protoze s lidmi, kteri do toho vubec nevidi a jsou zastanci psu v posteli neni proste rec 🙂 puvodne jsem taky byla proti, uvazy se mi nelibili a nechapala jsem to, ale po seznameni s plemenem jsem zjistila, ze to opravdu jinak nejde. A musim do budoucna pocitat s tim, ze by mohl byt treba i dalsi pes stejneho plemene a to uz by se nova fenka spatne na uvaz ucila, kdyby zila celou dobu s nama.. samozrejme ze zacatku s nama bude, to se jeste poradim s chovatelkou, jak se na to pes uci.. a dekuji za nazor, satek urcite vyzkousim, mam tu neco na noseni od segry po detech, tak to asi vyuziju 🙂

Strana
z7