Očkování. Nechávali jste očkovat proti rotavirům?

veronika8808
10. led 2020

Holky nechávali jste mrňouse očkovat proti rotavirum?

luciaanaa
10. led 2020

@veronika8808 ne,zatím hexa a pneumokok

ivisek7
10. led 2020

Já sama děti ještě nemám, ale proti rotavirum bych neockovala.. Jsem zastáncem samozřejmě povinných očkování, nechala bych očkovat i pneumokoka.. Ale zase si myslím, že všeho moc škodí a rotaviry jsou dle mého názoru jedny z nejméně "ublizujicich" virů v porovnáním s dalšími očkováními.. Ale každý má jiný názor a je to na každém, jak se rozhodne nebo nerozhodně chránit své dítě..

gruyerre
10. led 2020

@veronika8808 proti rotavirum sem je očkovat nenechala

zavodnice
10. led 2020

Chtěla jsem, ale doktorka mi to rozmluvila, že prý kde by je dítě jako chytlo.

lachtanice86
10. led 2020

Ne

muhehehe
10. led 2020

@zavodnice jako vážně? Naprosto kdekoliv, vzdyt to je úplně běžná nákaza kterou děti naprosto bezne prodělávají.... Sama děti očkované nemám a ani neplánuji, ale tenhle argument je vážně úplně mimo. Jinak k dotazu zakladatelky- rotavirova infekce může mít i ošklivý průběh, ale není to nic co by dítě ohrožovalo na životě. U malých dětí je blbé že je člověk nepřinutí jíst a hlavně pít, pokud samy nechtějí, takže se dá celkem snadno skončit na kapacce, ale to není takové drama. Tělu se dodá voda a trochu energie, nákaza proběhne, a vše je ok... Jsou horší věci které může dítě chytit.

asinehri
10. led 2020

Ano, z důvodu, že dehydratace po rotavirech je nejčastější hospitalizaci dětí do 2 let.

zavodnice
10. led 2020

@muhehehe Mně doktorka říkala, že pokud necestujeme do exotických krajin, přijde ji to zbytečné. Taky jsem toho četla spoustu, že se to dá chytit, proto jsem původně očkovat chtěla. Ale poslechl jsem názor doktorky.

pipi_puncocha
10. led 2020

Já jsem původně spíš nechtěla, ale nakonec na ně jdeme teď příští týden... Je to perorální vakcína a je velmi dobře tolerována, prakticky jediné NÚ jsou eventuelně průjmy. Doktorka nám říkala, že pokud plánujeme s malým chodit do kolektivu jiných dětí (plavání, herničky...), máme v okolí školkové děti nebo cestujeme, tak že by to zvážila.

mourovatakocka
10. led 2020

Ne. Četla jsem stohy informací okolo a nenechala. Dcera má dva roky, až půjde za rok za dva do školky, znovu budu studovat a uvidím.

piskle89
10. led 2020

Ano, nám Dr doporučila, takže jsem dala. Jsem z města, dost cestujeme, tak jsem raději dala.

amazonkajanik
10. led 2020

Nechala jsem základní povinné a v roce chci nechat ještě očkovat proti meningokokovi. Poradil nám to přítelův kolega, ve 4letech jim na toto onemocnění zemřelo dítě

jaja01k
10. led 2020

Já jsem očkovat nenechala. A naštěstí se nám rotaviry vyhnuly (dětem je 4 a 5).

almara2
10. led 2020

Ne.

zmatena_prvomatka
10. led 2020

Ano. Hodně cestujeme a když dneska vidim, jak všude všechno ochmatává a pak se rejpr v nose a puse, jsem ráda. Ale pokud bysme se víc zdržovali doma, přišlo by mi to zbytečný. Levný to taky neni, že jo...

lula86
10. led 2020

@veronika8808 Tak máme za sebou hexa a teď nás čeká pneumokok. Jinak jsem zastánce očkovat povinné a i ostatních podle důležitosti a hlavně mít zjištěné co nejvíc informací.

neomenia
10. led 2020

Nedala jsem ani jednomu diteti. Kromě rotaviru je ještě řada jiných virů ( a bakterií), které způsobují prujmy, a na ty očko ani není. V ČR bych se úmrtí na rotaviry neobavala, ano, hrozí par dni hospitalizace na infuzi, ale s tím rizikem dokážu žít. Cestujeme hodně, do koutku obcas zajdeme.

neomenia
10. led 2020

@zavodnice to je opravdu zvláštní argument od pediatra, samozřejmě, že je může chytit úplně kdekoliv. Není to žádná exotická nákaza, je naopak všude úplně běžná.

surikata131
10. led 2020

Ano

teeerez
10. led 2020

2 deti ze 3 ano. Mam drobne deti a obycejny rotavir pro holky znamenal riziko hospitalizace a kapacek v nemocnici. Nejstarsi ockovana neni, mladsi uz ano a nekolikrat se nam ucinost ockovani overita. Kdyz to nejstarsi zacala nosit z kolektivu, tak starsi odepsana, ja s manzelem taky a mladsi ockovana treba jednou v noci bezela na zachod nebo jednou zvracela ale vse ustala.

speku
10. led 2020

@veronika8808 ja malou ockovat nechala uz ve dvou mesicich... Mame za sebou dve davky a za 14 dni jdem na 3- mala bude 4 mesice. 9 z 10 deti, kteri se nakazi rotaviry skonci na kapackach v nemocnici- nevim proc bych tomu mela dite vystavovat, kdyz existuje ockovani, ktere je temer bez rizik, je peroralni, takze ji nic neboli a ta cena neni tak strasna( v porovnamim s tim, co jsou nektere maminy schopny utratit za znackovy hadry, hnizdecka a ostatni voloviny)... Je to na rozhodnutí kazde z nas, ale jak psal nekdo vyse, ze vsak o nic nejde, dite max skonci na kapackach, tak to mi teda jako nic neprijde ... Strach, stres... Zbytecnost... Ale kazdy jak chce...❤️

lilian2111
10. led 2020

Ano, obě děti. A když řádili ve školce, dcera je nechytla. A vůbec na střevní chřipky apod netrpí. Třetí nechám očkovat taky.

lilian2111
10. led 2020

@neomenia “hrozí par dni hospitalizace na infuzi, ale s tím rizikem dokážu žít” 😬😬😬

Škoda, že si to rozhodnutí jestli to chtějí riskovat nemohly vybrat vaše děti 🙂

petulejan
10. led 2020

Ano nechala+povinné očkování a tím končím 😊

neomenia
10. led 2020

@lilian2111 věřte nebo ne, vim, co taková hospitalizace pro dehydrataci obnáší, z mého profesního života 😉 a věřte, že rotavirova nákaza je to nejmenší, co muze dítě postihnout, co se týče nemocí.

Pokud bych se vsech nemoci tak bála, asi bych nevychazela ani z domu.

iris92
10. led 2020

Ano, máme všechny povinné i nepovinné.

speku
10. led 2020

@neomenia tak prave proto, ze jsi z oboru, me prekvapuje, ze i presto, ze existuje ockovani, ktere je temer bez rizik, budes vystavovat dite riziku dehydratace a hospitalizace. A prave proto, ze existuje tolik nemoci, a mas šanci aspon proti jedne dite uchranit... Argument pro me nepochopitelny...

neomenia
10. led 2020

@speku tak ne vsichni z naseho oboru jedou stejnou vakcinacni propagandu. Jinak deti ockovane mam povinnym ockovanim +meningokoka. K některým nepovinnym mam ovšem jiste vyhrady a osobmi duvody ho nedat. Svuj názor ale nikomu nevnucuju. Zakladatelka se ptala - odpovedela jsem na jeji dotaz. Kazdy ať se zaridi po svem.

eloise02
10. led 2020

Ono to očkování stejně nepomůže. Syn očkovaný je a přesto od září, co začal chodit do školky, byl s rotaviry 2x v nemocnici. ☹

neomenia
10. led 2020

Ano, toto, co psala @eloise02 je jeden z důvodu, proč moje deti toto ockovani nemaji
@speku