Od kdy začly být vaše dcery fintivé?

ambera
31. led 2015

Maminky holcicek - od kdy zacly byt vase dcery 'fintive'? Myslim tim, kdy zacly vnimat, ze jim treba slusi sukynka ci masle ve vlasech...?
Moji dceri budou za dva mesice 2 roky. A zatim je horor ji udelat jen culik. A je ji jedno co ma na sobe.
Tak jen kdy se muzu tesit... 🙂

tarra27
31. led 2015

@ambera vlasy jsme museli "preprat"...nejprve hodně sponek,pak i culiky a copy, jinak to neslo,ale týden a byl klid, prostě pochopily,ze jinak to nejde.....spojky se jim líbily hned,ale česání rady moc nemají,ale vydrží....nedá vlasy hodně vlnité po zadek a druha rovné skoro do pasu...a sukynky miluji od doby co tanci, cca rok a pul věku?? Ale už dříve daly vědět jakou mikinu,ale podle me podle toho,ve které jim bylo příjemné.....a boty, no to je tak od cca dvou let? A sem tam vezmou štětce na líčení, krém na obličej, balzám na rty, chtějí malovat nehty....cca od tech dvou let.....a je to krásné ;)

anipp
31. led 2015

i u nás se fintění začalo rozvíjet po druhém roce.Velký zlomový bod je nástup do školky.
@ambera jen nevím jestli je to úplně výhra , rozhodně se máš na co těšit 😀 až se budete s cácorkou hodinu dohadovat před šatníkem.
V létě pro mě do práce dojel muž i s holkou a ona měla RŮŽOVÉ zimní boty 😕 muž se s ní dohadoval kvůli oblečení, u bot už mu došly síly.
Když jdeme nakupovat, nezajímají ji hračky, ale oblečení a obuv, bižuterie a drogerie.Ona musí mít i holčičí mýdlo, rozuměj růžové.Někdy je to o nervy...

olusenka
31. led 2015

@anipp jé, tak to se zeptám. 🙂 Já dceři kupuju skoro výhradně červené oblečení (samozřejmě i třeba modré, tyrkysové, když je holčičí nebo univerzál), ale růžové barvě se snažím vyhýbat, pokud to jde. Můžu pak třeba čekat, že ji naopak začne vyžadovat, když jí teď tolik nemá???

anipp
31. led 2015

@olusenka do růžového jsem ji oblékala jako novoška, pak jsem polevila, oblékla všechny barvy, ale jí to do těch dvou let bylo opravdu jedno, z ničeho nic přišel zlom.Nedávno jsem se o tom bavila s kamarádkou, co má taky "princeznu" tak jsem si nad tím povzdechla, ale říkala jsem, že z ní nebude aspon pankáč apod. z čehož mě kamarádka rychle vyvedla, páč její kolegině má 13letou dceru, do nedávna ještě modelínu a ze dne na den vystřídala růžovou za černou 😅

lv
1. únor 2015

U obou holek to začalo před 2.rokem, nakrucuji se před zrcadlem, nosí na lakované nehty, někdy korálky, prstýnky, vybíraji si ze 2 triček /víc jim na výběr nedam :-$ / chtějí saticky.. Ven nosí teplacky, leginy. Jestli ono to nebude tím, ze jsem se u každé blbosti rozplyvala "podívej, jak ti to sluší, ukážeme tatinkovi" apod. Vlasy - začala jsem hned jak to šlo, se sponkami, palmicky na ofinku, sundavaly to chvíli, ale zvykly si rychle. Takže pletu copy oběma, culicky, kde co..
Růžový šílenství též začalo víc se školkou.

madulinka
1. únor 2015

U nas nosila mala antenu ve vlasech - ofinu v culiku - snad od neceleho roka.. sice rano ji musim k ucesani culiku premlouvat, ale to spis proto, ze ma "moc prace". Navic aspon ji vlasy pri hrani nepadaji do oci, neprekazeji.. Napr.dnes v noci vstala, ze uz nebude spat, ze si jde hrat..poslala jsem ji do pokoje, at si hraje, ze budu spat, a pripravila si sama veci na prevliknuti - teplaky a na to sukni, tricko, ktry ji udajne "slusi". Takze nase je fintilka od malicka, a po me to rozhodne nema 😀

terinda
1. únor 2015

Tak kolem toho 3.roku, oblečení si vybírá sama a vede růžová 😉

pisisvori
1. únor 2015

Kdy zacala s koralkama a tak to nevim,ale kdyz ji nedam vybrat nosi co ji dam nastesti,protoze vypada,ze vkus bude mit po manzelovi☹😀😀. vic nez barvu a tak resila vzdy kde ji skrti ponozky,kalhotky,vadi rolak.

pisisvori
1. únor 2015

Jo a z barev ma urcite radsi modrou nez ruzovou k me velke radosti😉

papandulina
1. únor 2015

Moje dvanáctiletá dcerka byla fintilka od malička, sama si vybírala oblečení, culíčky nebo sponky měla ráda, ale česání byl hotový horor. A jak asi skoro všechny holčičky milovala růžovou, museli jsme mít růžové skoro všechno, dokonce i dětský pokoj byl laděn do růžové, dnes už růžovou prokládá i jinýma barvama, např. fialovou nebo tyrkysovou. Mladší dcerce jsou dva roky, česání nenávidí, udělat culík, anténku, je horor a oblečení neřeší, ale možná to je i jejím opožděným mentálním vývojem.

marton
1. únor 2015

@ambera omlouvám se,že přidám odpověď i když do této skupinky absolutně nepatřím 😀.Mojí neteři bylo jaké malé úplně šumák co měla na sobě,ba dokonce byla skoro jako kluk.V dseti letech byla miss dívka, dodnes občas fotí 😉 .Náš nejstarší syn už od dvou let vyžadoval co se mu líbilo a to mu zůstalo 🙂 .

pisisvori
1. únor 2015

@marton synovec (teď 6) je taky na oblečení horší jak dcera🙂

anipp
1. únor 2015

no pozor u nás tenhle manýr chytá i 6letý syn, po vzoru 4 leté dcery! ne sice v takové míře ale např. má radost když vychytá barvu teisek s mikinou 😅

barka79
1. únor 2015

Tak u nás to bylo do nástupu do školky jedno, dcera byla jako kluk. Neexistoval culík, gumičky, sponky rvala dolů. Sukně, šaty za trest. Teď chodí cca půl roku a už to jede - šatičky i doma, sukýnky, fakt si to užívá. A abych se s ní hodinu dohadovala ráno? Jednoduché 🙂 večer připravíme, vybereme, nachystáme do batůžku a hotovo. Má radost, že je jako máma, taky si chystám věci na druhý den.

kamilka007
16. únor 2015

@ambera U nas to podle me odstartovala vsechna ta klise z disneyovskych princeznovskych pohadek asi ve dvou a pul. Od te doby si musim sakra davat pozor, co ji chystam na sebe.. 😀

atinkaa
16. únor 2015

tak my mame aktualne uplne ruzove obdobie....my si prosim umyvame zuby a pytam sa...bambulka uz mas umyte? krasne biele? ano umyte...krasne pink 😀 😀
asi od 2rockov a su nalady na suknicku...a na celenky..a sponky a ruzovanie pusinky (balzamikom) a je to fakt mile

a uz som i rezignovala presadzovat inu farbu najma u mladsej bambulecky je to pink, ruzova alebo este magenta 😀 😀 😵 😵

lilibeth
16. únor 2015

Malá má teď tři a řekla bych, že fintivá je jak na co.
Oblečení je jí v podstatě jedno (pokud nemá zrovna nějakou sekyru v hlavě), ale protože mě vidí, jak si ráno dělám make-up, tak se musí taky vždycyk "šmrncnout" a pak se okukuje v zrcadle, jak je krásná. Parfém musím stříknout i na ni, když si ho dávám.
Chce si lakovat i nehty, protože to vidí u mě, ale má dovolený jen jeden ... zatím se mi ji daří vysvětlit, že je ještě malá a víc nemůže.
Ale jinak bych řekla, že je ještě "nepoznamenaná". Na pohádky, ze kterých by chytila nějaké manýry nekoukáme, ve školce byla párkrát (áno, musí tam mít sukničku, jako ostatní děti) tak toho ještě moc neokoukala.
Učesat se nechá relativně v klidu od dvou let.