Od kolika měsíců je vhodný Pribináček nebo Bobík?
Mrňous nechce jogurty v žádné podobě, ovocné přesnídávky taky ne. Chtěla bych zkusit Pribináčka...
@bekyc když jsme u toho ryzove ho sirupu, tak ten taky není úplně ideální. Je to sama glukóza. Vhodnější je čekankovy ;)
Jinak malej má 10 měsíců a Pribinaka dostal jen na lžičku když jsme ho jedla já. Jinak papa bílou Hollandii a Activii. Pribinaka dostane až od roka, a budu dělat domácího. Ale co sem četla tak nejlepší je prý Bio Matylda z těchto všech tvarohových jogurtu 🙂
@jasminy a jinak s temi presnidavkami ještě, no, mala je nechce ani v deseti mesicich. Musim ji je delat doma, a to jen ovoce na pare - vařené ve vide nechce😇 jo, nekdy mam pocit, ze me z tech prikrmu svihne, a to jsem se na tohle obdobi taaaak tesila. Ono celkove naucit jist dite ovoce je u nekterych deti fakt těžké. Zkousela jsem i ruzne kombinace se zeleninou- nejvic se ujala repa s bananem a cuketa s jablkem.
Všiml jste si někdo ze je to 7 let stara diskuze 😀
@kaculka2014 neeee😂😂😂😂😂😂
@kaculka2014 to nevadi, vsak se uz zase diskutuje 😀
@ivuska1986 tvaroh a smetana je sracka bez vyzivove hodnoty? 😳 Co se tady clovek dneska nedozvi... 😂
@alcar no to jo Já jen ze paní už mu asi dala bobik ochutnat už ani není aktivní a synovi je cca 7 let 😀
@kaculka2014 ja si toho treba vsimla, ale na predchozi strane napsala vcera novy prispevek jina uzivatelka a uz se zase diskutuje. 🙂
@alcar kolik mel porodni vahu?
@zelenaesmolda 920g v 31.tt....hypotrofie pod 5%. Takovy bobišek maly. 😃
Nedá mi to musím teda taky reagovat ikdyž už to asi nebude rada pro maminku , která se ptala. Opravdu všechny chodíte a koukáte na kazdym jogurtu na složení? Opravdu jste svým dětem nedali nikdy bobika, lipanka tvaroh a jogurty podobneho slozeni. ??? To se opravdu řídíte tím co je zrovna v mode nebo co kdo řekne? Tahle přehnana potřeba poučovat maminku co má a nemá dite mít a dostat to i mě dostává do kolen. A ano. Moje deti basti lipanka a smetanový jogurty a tvaroh apod. Jsou zdravý a stastny. A ne nejí to na kila. A az to začnou jist děti vam v dospelosti a budou si chtít dopřát co nemeli nemyslete si ze si k tomu jednou cestu nenajdou. A bude to jeste horsi a budou z nich větší koule než kdyby na to byly občas zvykli. Nikdo neříká ze to maji jist na kila. Ale kdyby vam to nikdo neřekl tak to ze*ete taky dal. Jako všeho moc skodi. Tak nedejchejte ani vzduch protoze v tom lita plno bordelu a kdoví kolik toho snite 😂
@kaculka2014 Zlatá slova, pod to se podepíšu 🙂
@kaculka2014 jo a nejenom, ze ty matky maji tendence poucovat, ony z toho jeste udelaji jedy a sracky bez vyzivove hodnoty! 😂
@alcar jasne. Všechno je jedovaty lepší zd×chnout na podvyzivu asi 😅
@alcar a je v poradku s tak nizkou porodni vahou?jedna kamaradka mela kdyz se narodila neco kolem 800g a je naprosto v poradku,klika jak prase 🙂
@zelenaesmolda ano je, mel sice komplikace po narozeni, ale vylizal se ze vseho. 🙂
@zelenaesmolda kupuju od Countrylife, u nás ve zdravý výživě... mají ho třeba na Lekarna.cz 🙂
@alcar tak to je hlavni!
@kaculka2014, souhlas! A upřímně, budete všechny eko, bio matky pak řešit, co dostanou vaše děti ve školce? Přesně tak, nejí se to na kila, pokud je jinak jídelníček ok, maso, ryba, zelenina, ovoce a toto jako doplněk a zpestření, proč ne. Domácí Lipánek jsem také dělala, ale upřímně, v okamžiku naskočení do pracovního procesu se již určitě věci stihnout nedají a děti (ano, již jsou velké) jedí myslím dobře, bílý jogurt s musli a i toho Lipánka, kupovaného!!! A ano i po tom roce jedli cca 1x týdně kupovaný Lipánek i kupovanou přesnídávku, nastřídačku s bílých SMETANOVÝM jogurtem s čerstvým ovocem. Dceři je 15 let, závodně nyní sportuje, má 169 cm a 50 kg🙂 a světe div se, není z ní žádná koule a je zdravá jako řípa, syn roste do podobné konstituce. Ono se to nesmí moc přehánět, bo od xx týdnů dítěte řešit to, či ono a zda to vše dělám, tak jak se má............... hodně štěstí všem, ale pro ten pocit...za to to asi stojí no....nepochopím...
@katulen přesně tak. Člověk by se měl řídit svoji hlavou a selskym rozumem. Mam známou a ty maminka nedávala ani bombony nic. Ted ji je 23. Bydli sama. A z maminciny modelky je pekna koule.
Neni treba to hnat do extremu. Lipanek neuskodi, ale dost zalezi v jakem veku mu ho snad dam, ne? Tvaroh se doporucuje od 1roku kvuli velke zatezi ledvin. Tak proc ho proste a jednoduse nedat az po tom roce? A ano, o kvalitu stravy se zajimam, protoze kdyz jim chci dat jogurt chci kvalitni. Takova Dobra mama (jestli se jeste prodava) je proti Hollandii des. Sladkosti kupuju starsi normalne. Dostava je s urcitou mirou, ale dostava. To, ze jednou za cas neco neuskodi prece neznamena, ze dam rocnimu diteti smazeny syr. Proste s rozumem a bez extremu.
@katulen jako není třeba to hnát do extrému s eko bio matkama, ale zrovna co vidím školky, je mi z toho úplně zle - tuhle bonbónek od někoho z narozenin, tamhle bonbónek za odměnu, najednou je z toho půl sáčku denně, pokud nad tím rodiče vůbec nepřemýšlejí, tak dítě ráno dostane přeslazené cereálie a kakao, odpoledne Lipana nebo kupovaný koblížek, pak krupici, samozřejmě hojně slazenou vším možným, protože přeci krásně papá a proč to hrotit. Rodiče přijdou hotoví v půl 6. z práce, děcko má jediný pohyb na školkovém dvorečku hodinu denně a ejhle, nadváha je na světě....
Panejo, to jsou moudra, ani jsem to nečetla celé, ale že něčí kamarádka dává od 3 měsíců pribiňáčky a děcko jí krásně prospívá? A co myslíte, že mu upadnou nožičky a narostou dvě hlavy? To snad není o nějakém ne/prospívání, ale o tom, že mu ničí ledviny a strašně zakládá na obezitu. 😖 To je prostě strašně smutný, že se tím ještě někdo hrdě ohání, jak svýmu děťátku dopřává, že mu koupí pribiňáka (nebo cokoliv tohoto typu). Samozřejmě, že je prakticky šumák, jestli je dítěti 10,5 měsíce nebo 12 a třičtvrtě, ale proč to do něho prostě cpát? Je jasné, že děcko to zblajzne jak malinu, ale je to jen přeslazenej tvaroh, jednak pokud si ušleháte doma tvaroh třeba i s něčím hodnotnějším než cukr (med/ovoce/kvalitní čokoláda), ušetříte většinu částky za kelímek s obrázkem a taky, proč na to zvykat tak malé děti. To se pak divme, že batolátka váží v roce 16 kg apod. Já bych sama doteď nesnědla toho velkého Lipánka a někdo tím denně krmí roční dítě. 😝 Neříkám odpírat všechno a krmit jen ječmenem a brokolicí, ale trochu nad tím zapojit zdravý rozum by nezaškodilo. 🙄
@prejeta_zaba tak a uz jsi eko bio 😂 😉
@kejt29 jáj, to jsem to dopracovala, asi to půjdu zapít nějakým smoothie s eko bio semínkama 😝 😂
@alcar jasne, obsahuje pouze tvaroh a smetanu🙃
@ivuska1986 ano, obsahuje tvaroh, smetanu a cukr. Co z toho je sracka? 🙃
@prejeta_zaba myslis, ze v te kvalitni cokolade, jak rikas, neni cukr? Ono to bude ve vysledku asi uplne stejne sladke, at uz osladim cukrem, medem nebo cokoladou nebo nejakym radoby desne zdravym sirupem.
@ivuska1986
@alcar z techto slazenych tvarohu ma nejlepsi slozeni lipanek, u ostatnich jsou dalsi zbytecnosti a jsou sladsi. Je to i tak sladke dost, ale ja sama mam lipanka rada, takze obcas koupim. Ale zatim fakt jen 2,5lete dceri a sobe. CUkr venku bohate vylita a vetsi mnozstvi bilkovin uz neublizi.

@jasminy ahojky, male je deset mesicu a bílý jogurt mi vzala na milost az nyni, zkousela jsem nabizet pres mesic. Nechtela ani matyldu, zkousela jsem ji ho zamichat do ovoce, nastrouhat piskot, s domaci marmeladou, proste vse, co me napadlo. Prijde tomu na chut, nabizej, casem si da. Tvarohacky apod. se doporucuji az po roce skrz vyšší obsah bilkoviny a cukru. Jinak Lipanek, Pribinacek apod. veci, no, myslim si, ze tehle sracek si v zivote užije dost, asi bych s tim moc nespechala, ona vyzivova hodnota je nula nula nic😰