Odsávačka, kterou nemusím napojit na vysavač

suzanne_capulet
13. kvě 2019

ahoj, prosím Vás, umite mi poradit odsavacku kvalitní ale ne na vysavac? toho se syn boji a hystericky plače hned jak ho zapnu.. ma 9 mes.. no a mam pocit, že se mu spatne dejcha, odtahuje se pri kojeni a jakoby zadrzuje dech a saje kratce.. ale nemá viditelne plny nos, nebo že by mu z nej teklo.. jen mam pocit, že jakoby funel a trochu piska... diky moc za každú radu.. zaclo to dnes, u dr sme jeste nebyly, jen se chci taky do budoucna vedet kt odsavacku koupit.. diky

garfulka78
13. kvě 2019

@suzanne_capulet Nase pani doktorka neni zastancem odsavani, pry jen podrazdi sliznici a tvori se vic nudli. Doporucila nam http://www.sterimar.cz/ a ja si ten sprej nemuzu vynachvalit. Nasi male je 5,5 mesice a nikdy nemela ani rymu, kdyz me pripada, ze ma plnej nos prostriknu sprejem odsaju ustni odsavackou z lekarny za 50 korun a mame zase tyden klid.

suzanne_capulet
autor
13. kvě 2019

@garfulka78 dekuji 😊

puhelin
14. kvě 2019

@garfulka78 Pani doktorka pri ryme nesmrka?

astyna88
14. kvě 2019

Ja mam skvelou rucni Jane odsavacku uz na druhe dite 😀 stala asi stovku a odsajes tim i tuhe hleny z konce rymy...jinak,sterimar voda je super, strikame si tim nos pri ryme vsichni. Jen vzdy poradne umyj ten hrot. Kdyz vyhmatnes dobu,kdy sliznice jeste nateka,tak se ryme vyhnes. Ja to strikam taky preventivne pred nastupem rymy. Do toho C a Sinupret na lzicku nebo do mleka. K tomu smrkani, nedovedu si predstavit neodsavat, to je jako bys pri ryme nesmrkala....moje deti nemely rymu az do nastupu ms starsiho,to jsou pak panecku napory na imunitu.

priefi
14. kvě 2019

My mame tuto (viz odkaz). Vsechny, co takhle vypadaji jsou ta sama odsavacka, jen jiny dodavatel a cena se lisi lekarna od lekarny, dodavatel od dodavatele. Tady aspon vyjde docela cenove dobre.
https://www.lekarnatypos.cz/depan-elektricka-od...

garfulka78
14. kvě 2019

@puhelin Urcite smrka. Ja mam se sprejem v kombinaci s ustni odsavackou super zkusenost. Kdyz ma mala plnej nos, pouziju max 2x a plnej nos je pryc. Pani doktorka ma zkusenost, ze lidi odsavaji vysavacem i 20x denne, coz vede k podrazdeni a nonstop plnemu nosu.

puhelin
14. kvě 2019

@garfulka78 Jasne, ale kdyz je plny nos, tak se nic jineho delat neda. Prece to nezustane v dutinach. Ja taky smrkam i co 10 minut, ale vysmrkam to a je pokoj. Jinak se mi mota hlava a strasne to boli.

garfulka78
14. kvě 2019

@puhelin Tomu rozumim, ale ocividne to ta morska voda rozpusti a sliznici uklidni, protoze to funguje nejen u male, ale i u me. Od malicka jsem trpela na ucpane dutiny a letos prvni zima naprosto bez problemu.

puhelin
14. kvě 2019

@garfulka78 Super je poridit zvlhcovac vzduchu, jakmile se zacne tvorit ryma, hned ho pustit. Miminku jsem po kazdem odsati davala Libenar, at nema nos uplne suchy.

eithelwing
14. kvě 2019

Nejspíš nenabídnu lepší rady, ale dobrou odsávačku, co není na vysavač, jsem nenašla.
Náš pediatr je odpůrce odsávání, doporučil nám také mořskou vodu Stérimar. Byla jsem spokojená, stříkala jsem i preventivně (doma máme zvíře a dost kytek), mimčo si hezky kýchlo, občas i něco vyteklo a bylo.
Když byla rýma, stříkala jsem víc, vždy něco po chvíli působení z nosu vyteklo. Pokud bylo opravdu zle, stříkla jsem, pak jsem odsávala vysavačem. Ale to šlo jedině s mužem ve spolupráci. A max jednou denně. Poté jsem opět stříkla pro zvlhčení sliznice.

A usilovně jsem vysvětlovala smrkání. V roce a půl to dcera uměla a byl klid.

Z těch odsávaček jsem měla nějakou s pumpičkou z DM, na nic, pak gamu (přes ústa), také k ničemu.