Odstřikávat nebo ne?
Ahoj, chtela bych vás poprosit o názory.
Mám malo mleka a nejde nám prikladat. Denne tedy ostrikavam mléko, které vychází na max. Jednu dávku denne.
Otazka zní, jestli byste to dal takhle dělaly, nebo byste se na to vykaslaly a dávaly už jen to uměle.
Připadám si jako strašná matka, sice me hrozne mrzi, ze nemam dost mleka, ale jsem z toho ve stresu. Abych odstrikala aspoň tu dávku a navíc, jak víte, to ovlivňuje zivot. Tak nevim, jestli to má cenu jen kvůli takovému množství.
Co vy na to?
A nevím, jestlj to ti někdo psal, ale dudlík a flašku zkus nedávat vůbec
@cimroska ja jsem treba nikdy neodsala vic jak 2 ml.. Ale mleko bylo, rozkojila sem se asinpo.mesici, kdy jsme se zbaviky i prikrmu.. Chce to jak rikaly devcata, hodne a casto prikladat, hodne pit, polevky, nrkdo pije i caro, dost jist a ted kojim uz 9m 🙂 i jsem 2x volala lp o rsdy, kdybych sd nerozkojila, pozvu si ji domu 🙂
@cimroska ja bych zacala zase odsavat kazde 3h, preci jen je to dalsi stimulace. A zvazila bych LP. Ta tedy jako prvni doporuci odbourat lahev a davat krmit alternativne, idealne cevkou po prsu. Tak se rozkojila dcerka mne, trosku jsem ji pritopila suplementorem od Medely, zjistila, ze i z prsa tece mnamka a od te doby kojim bez odstrikavani
@mariegroth ani me jsi neurazila, ale uprimne jsem alergicka na “my tady mame toto a toto, ale to vy tam (v ty dzungli) nemate, takze vlastne nic”. V Evrope vyrobena Medela na obe prsa viz obrazek nize. Ano, je draha, ale da se i pujcit. Jinak je i mala Medela na dve prsa a dokonce k ni prodavaji i podprsenku. A nasla jsem dalsich x...
@mariegroth i matky v zapadni Evrope se brzy vraci do prace a kupodivu se zapadni vyrobky dostavaji i na nas trh....
Ahoj, pokud zvládáš odsávat, tak každý mililitr je pro mimi dobrý stran protilátek (cca do ti měsíců). Nesmí Tě to ale úplně psychicky zdeptat! To je pak lepší UM a spokojená matka.
Jinak já se po císaři plně rozkojila až za měsíce, takže není nic ztraceno.
Dokrmovala jsem ale přes stříkačku, ne přes lahvičku.
@zuzita15 nebylo to mysleno spatne. Jak jsem rekla, sami maminky na MK mi rekli, co tam je a co neni. Davala jsem foto toho co mam Ja a holky rekly, ze ty na baterky v CR jsou malo vykonne, nedostupne, to co jsem ukazovala oni maji jen v nemocnici. Tak zase chapej, ze Takhle to bylo mysleno a to je cele 🙂
Ahoj 👋
Malej má teď měsíc, po tom co mi prsa po nalití splaskla, se mi malej začal odtahovat a taky se vztekal, že to neteče tak jak by chtěl 🙄😀
Nasadila jsem pískavici řecké seno, ne v kapslích, ty drahé, ale normálně drcená semena - má to grešík, dávám si čajovou lžičku + trochu cukru - zaliju vařící vodou, zamýchám, doliju mlékem a piju dle potřeby 1-3x denně (cca 200ml), laktace se mi rozjela tak, že když malej pustí při jídle bradavku, tak mlíko normálně stříká - teď mi teče i ušima 😀
Ale musíš vydržet, asi ti to nebude chutnat (máš ráda kary? Je to i součástí tohoto koření) a chvilku trvá než to zabere, něco si o tom najdi, tato bylinka má i jiné výhody 😉
Teď to budu ještě tunit tak, že jsem si objednala ještě Benedikt lékařský a jeřabinu. Já jsem teda bylinko manijak, takže mě to i baví, ale zkus se vydat touto cestou + i to odstříkávání/odsávání 😉

Ja toho taky malo odsaju (sotva 50 ml), presto kojim uz 3 roky (postupne, mladsi ma 7 mesicu, stale bez prikrnu). Dokud budes po kojeni dokrmovat umelym, mleka se ti bude tvorit malo. Maly se tolik nesnazi kdyz vi, ze nemusi. Ze dostane pohodlnejsi. Prikladala bych casteji, klidne miminko uvazat do satku, at je porad u zdroje a stimuluje. Bude se vztekat, ze to tece pomalu, ale nakonec to prekona. Drzim pesti