icon

Pozvat či nepozvat Mikuláše k 2letému synkovi?

michaels
19. lis 2014

Ahoj, poraďte nám zda letos máme pozvat Mikuláše ke dvouletému synovi. Nevíme jestli máme pozvat Mikuláše z ulice nebo raději aby to byl někdo z rodiny. Nechceme aby ho vyděsili, ale aby jen je viděl a věděl, že také jsou. A hlavně aby na něj byli hodní i ten čert. Rozhodně nechceme, aby z toho měl trauma. A básničku jim říct ještě nemůže, ještě tak nemluví. Děkuji za Vaše názory.

Strana
z2
elisn2
20. lis 2014

My jsme se s manželem rozhodli Mikuláše k synovi (2 roky) nezvat. Nyní má období, kdy všude vidí příšery, ikdyž my ho nijak nestrašíme. Myslím, že by to byl pro něj stres. Hlavně mu ve všem říkáme pravdu, takže mu chci říct, že Mikuláš opravdu byl a dával chudým dětem dárky, ale žádný čert ani anděl s ním nechodil. Rozhodně nechci syna strašit tím, že ho čert vezme do pytle, když nás nebude poslouchat. Myslím si že strach do výchovy nepatří. Nechci aby mě dítě poslouchalo jen proto, že se bojí.

elvira
20. lis 2014

Pro mě to doteď bylo zbytečné strašení... u nás zacinká zvoneček někde venku a za oknem je balíček...
Teď už bych možná někoho známého pozvala - mladý má 5 a je velký hrdina, protože si s klukama ve školce říkali, že čerti jsou převlečení lidi. 😀
Ale shánět nikoho nebudu, pokud se k nějaké partě nachomýtnu, tak se třeba u nás objeví...

punky
20. lis 2014

za me urcite ne stepanek bude mit 3 roky a furt mi to prijde brzo dostane nadilku za okno 😉 jinak az to bude aktualni tak nasi kamaradi mu udelaji certa,mikulase a andela cizi bych si domu nezvala 😉

eldrag
20. lis 2014

náš má 16m a pujdeme pres den na mikuláškou bud na akci kde bude hodne dětí (což se mi v tomhle obdomí chorob moc nechce) a nebo na akci s kočičkama kde jako doprovod. program bude mikulaš a ruzne hry pro děti... nic nasilneho, ale doufam ze pro syna zajimave

zvirka
20. lis 2014

@elisn2 Chci se zeptat, já se taky snažím říkat synovi pravdu, někdy zjednodušenou. S Mikulášem o.k., ale jak řešíte Ježíška? Už nad tím hloubám delší dobu a nechci mu kazit dětskou radost, ale zase mě mrzí, že mu neříkám pravdu.

michaels
autor
21. lis 2014

Nakonec nám to nedalo a zjistili jsme si, kdo u nás dělá Mikuláše a hlavně čerty a dohodli jsme se, že si je z venku raději nepozveme. Nechceme aby z toho měl trauma. Shodli jsme se i s kamarády, že by moc k němu moc hodní asi nebyli a tak to bude dělat můj bratr s přítelkyní a bratrancem , kteří ho znají a nevyděsí ho a rozhodně nebude mít čert žádnou strašidelnou masku.

elisn2
21. lis 2014

@zvirka Pro mně je důlržité,že říkám synovi ve všem pravdu. Děti vždy vědí, když jim lžeme. Pro mně je důležitá důvěra. Přemýšlím nad otázkou co je to dětská radost? Dítě přeci může mít radost z toho, že někoho obdaruje dárkem, které samo vyrobí..... Pro mne jsou Vánoce časem ,kdy se setká rodina a může se obdarovat jen tím, že jsou všichni spolu nebo drobnými dárky, které si navzájem vyrobí. Čas Vánoc je pro mne časem rodiny, lásky a pokoje..............nemusím pro syna vymýšlet nadpřirozené bytosti nosící drahé dárky..........Chci mu předat to, že Ježíšek se opravdu narodil, ale dárky nosili jemu a možná podle toho si teď lidé dárky dávají navájem.

renula30
24. říj 2015

Prosím,potřebovala bych kontakt opravdu dobrou partu,co chodí na Mikuláše...Kdyby jste věděli tak prosím odkaz nebo kontakt....Jsem z Ov-Dubina....děkuji moc...

shine2015
24. říj 2015

Ve dvou letech bych nezvala....a později pouze před branku. Psychologové nedoporučují aby byl v domě kvůli tomu,že se pak dítě října boji....pokud tam čert nikdy nebyl tak diteti zůstává pocit bezpečí,že doma je v bezpečí a nikdo ani strašidla ani čerti se k němu nedostanou.....

zubejda2
24. říj 2015

U nás loni byl Mikuláš s čerty a s andělem až v obýváku, ale to bylo malému 2 a 9 měsíců. Prcek se na ně moc těšil a nakonec řekl básničku i za bratrance, aby taky dostal balíček, i když odmítal mluvit. Připravila jsem si pár mínusů a plusů a kluci museli slíbit, že se polepší a taky to Mikulášovi podepsat do knihy 🙂 Záleží na tom, koho si pozveš a jak to mrňouskovi vysvětlíš. U nás na vesnici čerti odejdou, když vidí, že se děti moc bojí. Čekají venku, jestli je Mikuláš nezavolá zpátky. Kluci byli nakonec oba nadšení a opravdu se snažili polepšit (alespoň chvíli), tudíž letos je pozvu znovu 😉

berusinecka
24. říj 2015

@michaels Tak já jsem jednoznačně za ano. I nás jako děti chodil čert a mikuláš strašit a žádné trauma z dětství nemáme. A i já si myslím, že i k malinkým mají čerti chodit. Prní syn zažil prvního čerta v půl roku a druhý syn měl 3 měsíce a čerti k nám chodí každý rok a žádné trauma se neděje. Je také rozdíl kdo to je. Nikdy bych nepozvala k tak malým dětem čerta z ulice. Vždy to u nás dělají synovec a neteře, předtím ségry a švagři. Nic se nesmí přehánět, takže nějaké to maskování bylo, ale spíš jen líčení, závoj pro anděla-protože párkrát byl anděl švagr. 😀 a hlavně žáááádné strašidelné masky a svítivé rohy, rohy pěkně ručně ušité a čerti zalíčení. Nejdřív začnou bouchat na dveře, což děti zpozorní a i příchod je spíš na způsob bububu, ale pak čerti poleví, a spíš jsou to takoví hodní čerti, kteří překecávají na říkanku,... "já jsem hodný čert, dívej jaký mám ocas,..."Samozřejmě žádný pytel u malých dětí a cpaní do do pytle,... Děti se na čerta i tento rok těší a to teď mají 4 a 2. A jsou vždy plní dojmů. Čerti podle mě patří do českých rodin, jen se to nesmí přehánět.

berusinecka
24. říj 2015

@michaels Nyní jsem si všimla že diskuze je stará 🙂

Kontakt na partu bohužel nemám

jana1922
14. lis 2015

Dobrý den, jestli mohu poradit, tak k nám chodí na mikuláše skupinka 15-ti letých studentů, kteří chodí už třetím rokem a jsou velice profesionální a přispůsobyví.Mám dvě malé děti (3 a 7 let) a vžy se jim to moc líbylo. Tak kdybyste měli zájem, tady je na ně číslo 606 670 121. Myslím že chodí v okolí Prahy. 🙂

Strana
z2