Přerušovaný spánek miminka. Máte radu?

petruna94
4. led 2020

Dobrý den,

mám doma 5-ti měsíční holčičku, je na UM. Usíná kolem 20 hod. Do cca 2 hod spí a od té 2 hod se budí po 2 až 1 hodině. Začne se vrtět, tak dám dudlík položím ji na bok a spí zase dál, ale za hodinu je zase vzhůru a takhle to pokračuje cca do 7 hod do rána. Mléko nechce, to si jen párkrát cucne a otočí se na bok, už jsem ji zkoušela dát i k sobě do postele ale to taky nepomáhá. Tak už fakt nevím, co by jí mohlo vadit. Se spánkem má problém od narození, ale dříve vydržela spát i několik hodin v kuse. Děkuji za radu.

keety2
4. led 2020

@petruna94 tak to měl i syn . Upravilo se to až teď když jsou mu dva roky. Nikdy jsem nepřišla na to co by potřeboval nebo co by mu pomohlo.

lennus
4. led 2020

@petruna94 To je úplně normální, každé dítě je jiné, je malinká a má čas na souvislejší spaní. Některé děti spí líp a některé hůř, až po roce se to trochu lepší. Pokud vyloženě nepláče, netrápí se či není nešťastná, tak chce být u tebe, doporučuju mít postýlku těsně u své postele, ať je to i pro tebe pohodlnější. Chce to opravdu jen čas

olga_
4. led 2020

@petruna94 Zcela normání.

petruna94
autor
4. led 2020

děkuji za rady

lencis1vv
4. led 2020

@petruna94 Ahoj! Malickej to tak měl úplně stejně, začínáme teď 7. měsíc, pořád se budí kolem 2 hod ráno, ale začali jsme dávat na večeři mléčné kaše a spinká lépe. Zkus koupit malé třeba čajík a uspat ji lahvičkou s cajem. U nás to pomáhá. Jo a taky mám postýlku přiřazenou k posteli, takze ho chytnu za ručku a dobré 🙃

hermia
4. led 2020

Uplne normalni.. je i normalni pláč, dite v mozku zpracovava vjemy co zazilo. Dokonce jsem si vsimla u syna tet uz 1rok ze se nekolikrat za noc probudi, koukne kde je, a spi po chvilince dal. Toto dela i to miminko i my aniz bychom o tom věděli-je to reflex kdy vlastně hlidame nebezpeci..
A syn kolem toho pul roku do 10m spal zhruba od 3rano do 6ti s nama kvuli toho buzeni, stacilo mu ze jsem se pohla, vedel ze tam jsme a spal dal.

marketa1218
4. led 2020

Moje 4 měsíční holčička to dělá také, cca od 20h do 2-3h spinka v postýlce hezky, pak si dá mličko, také už máme UM a k ránu se začíná takhle budit, rozhazuje ručičky, pláče nebo houká apod. Zpracovává vjemi z celého dne. Beru si jí k sobě do postele, držím jí za ručičky, hladim po hlavičce. Je to normální no.

iris92
4. led 2020

To neni problem se spankem, tohle je uplne normalni. Deti zacinaji spat celou noc az kolem 2 let 👍

petruna94
autor
5. led 2020

děkuji za odpovědi, zkusím ten čajík. 🙂