Preventivní programy ČPZP. Co jste z nich koupily?
Ženy co jste koupili z preventivních programu? Jsme u CPZP...
https://www.cpzp.cz/programy/index.php?zeny&id=37
škoda nevyužít..
přemýšlím o nějakých dozach na příkrmy.. nějaké tipy?
@lenula02 ooooo tak to mě nenapadlo... jaké očkování jsi vzala prosím? ale přece pokud beru na sebe tak očkování je na dítě ne?
Program u dospělého - maminky je do výše 1000 Kč a dále nad limit jsou pomůcky ke kojení (za dalších 1000 Kč) - využila jsem ženu po porodu - nádoby na mléko a ohřívačku. U dětí do 1500 Kč - využívám na očko, kosmetiku, nad limit jsou vitamíny (u starších 3 let) - gumové bonbóny - malý je dostává za odměnu 😁... a všichni jsme v bonus programu, kde lze použít až 500 Kč - pokud má člověk "nasbírané" body - dospělý např na dentální hygienu, hrazené výkony, u dětí probiotika, vitamíny, lázně, čaje... nebo do 250 Kč zubní potřeby - kartáček, pasty. Programy využívám naplno pro mě i obě děti - v roce 2019 se mi "vrátilo" přes 5 tisíc na programech 😉
@kotrmon já jsem využila v 2019 na screening... ale ted to chápu že si mohu ještě 1000 dokoupit.. to bych nějaké ty nádobky uvítala.. máš nějaký tip?
očkování jsem přeýšlela prevental
to nad limit moc nechápu
@marketka_m ano, můžeš využít těch 1000 Kč na potřeby ke kojení - já jsem kupovala Avent - objednávala jsem na dr maxovi - dají se využít (ty malé) na mléko, ale i na první příkrmy, tak jsou super - už jsem je používala u prvního 😉
Doplatek na Prevenar nelze použít - je to částečně hrazené pojišťovnou - musí to být očko nehrazené - hepatitida A, klistovka, meningokok, HPV....
Nad limit - hradí do "limitu" 1000 žena / 1500 dítě.... ale nad tu částku můžeš čerpat další výhody - např tam byla helma pro dítě, vitamíny z lékárny, to kojení, screening.... a pak ten bonus. Když něco uplatňuješ "do limitu", tak ti to postupně tu částku "ukrajuje" - tzn koupím dítěti kosmetiku za 500 Kč, kterou uplatním a na očko,plavání... mi zbyde jen 1000 Kč...ale udělají akci nad limit - třeba tu helmu a můžeš si ji nechat proplatit, i když jsi vyčerpala těch 1500 Kč pro dítě 😉
Jo az ted se divam, ze program zena po porodu je nad limit...tak to je fajn. 🙂
Jinak ja u dvojcat (v dubnu 3 roky) letos uz vyuzila program “zdrave dite”. Kupovala jsem detska mydla a detske sprchove gely. U starsi dceery vyuzivam pravidelne na kurz plavani a letos nove i na primestsky tabor. V listopadu zas poficime pro vitaminy.
Loni jsem si nechavala proplacet i helmy na kolo.
@alcar oni tomu říkají ženy u nás na pojišťovně - že je to taková "akce"...že je jako nad limit...nespadá do toho hlavního limitu (a hlavně vždy kladou důraz, aby si to člověk vybral v tom roce, že to příští být nemusí...zatím se opakují, ale právě helmy byly "v podmínce" - celá rodina u pojišťovny..atd., teď už tomu tak není) - já takhle využila i to kojení - žena po porodu...u průmyslovky jsem "skoro" od začátku - tzn od "spojení" pojišťoven - od roku 2009...ale je fakt, že až s prvním těhu (skoro 5 let) jsem "přišla" na výhody pojišťovny a na to, co vše jde čerpat...a čerpám naplno 🙂 - kontroluji si i elektronicky - hlavně stav bonus programu 😉
@kotrmon vubec se nechytám ale díky za tipy :D budu se více ptát :D
@kotrmon tak ja uz jsem u nich od praveku...jeste hutnická. 😂 A mam to presne jak pises. Nikdy jsem nic nevyuzivala. Zacala jsem se zajimat az v tehotenstvi. A musim rict, ze uz jsem si toho fakt nechala proplatit hodne...v radu tisicu. 🙂
@marketka_m bud muzes projet jejich web nebo zajdi primo na pobocku a oni ti tam urcite vse vysvetli a reknou, co vse muzes vyuzit.
@marketka_m ja treba dost casto vyuzivam i jejich online poradnu primo na webu. Je tam v pravem dolnim rohu okynko, kde si privolas operatora a komunikujes online...samozrejme v bezne pracovni dobe.

Jakmile využijes jeden program na další nemáš nárok. Já využila na bepanten apod a očkování pro malou 🙂