Přítel mě po porodu vůbec nepodporuje
Ahoj ženský , chci se zeptat zda některá z vas ma podobnou zkušenost a jak s tim naložila. Muj přítel je hodný chlap , ale obcas sobecky . Pred 3 týdny se nám narodila holčička , muj porod byl celkem náročný a dlouhý , v nemocnici jsem si absolutně neodpocinula a doma bohuzel také ne. Prvni 3 dny jsem nic moc nedělala , ale ty dalsi ano. Vařila , uklidila co bylo potřeba . Přítel byl s nami tyden doma a popravdě me chvilkama stval. Vim, ze je to pro nej neco nového a z ubrecenym miminkem si muz nevi poradne rady , ale kdyz jsem mu dávala najevo , ze bych si s malou mela lehnout a on se o nas starat , tak to bylo vzdy jen krátkodobé . Ted chodi 2 týdny do prace a ja řeším problémy s kojením které momentálně mam . Moc me to trápí , make musím dávat prikrm na vecer , jelikož za 14 dni témeř nepribrala , takže hladovela. No a tak se cele dny valíme v posteli a kojime a kojime . Doma moc nespi a kdyz usne tak hned jak od ni odejdu , vzbudi se . Za cely den stihnu trochu pouklízet (dat veci na své misto) obcas uvařit a vyprat pračku , někdy i umýt nádobí . Včera za mnou přišel přítel a sdělil mi , ze bych dnes mohla umýt nádobí , kdyz tu vubec nic nedělám a jsem tu cely den a pred par dny se me ptal kdyz uz začnu cvičit . Jsem z toho v šoku , vubec nevim co si myslet . Cítím se jak neschopna , tlusta Husa
@sudylichozrout vyhodila jsem ho několikrát, ale on se vždycky pak chová jinak. Ale zkusím s tím něco udělat. Děkuji.
@monikacs uz prvni setkani s tim, ze se jeho chovani nezmeni, i kdyz slibuje, te melo trknout. Proc by se mel chovat jinak, kdyz mu ukazujes, ze se k tobe muze beztrestne chovat jako ke kusu hadru? Ty mu vzdycky preci odpustis... On chvilku hraje hodnyho a pak zase prikotli. Kam jsi dala oci? 🙂 Jejda, ja jsem se vytocila, jen kdyz to ctu. Jeho chovani splnuje deset z deseti bodu agresivniho nasilnika.
Ne zkusim. Udelej! Jinak bude tvoje dite zazivat uplne peklo a pak bude mit stejny osud.
@monikacs to máš teda dost smůlu na chlapy,protože tohle nemá do domácího násilí daleko:(..je mi to opravdu líto, určitě zkus vyhledat pomoc,stoprocentně existují centra,kde je i právní poradna zdarma,aby ti třeba pomohli i s vymáháním alimentů od prvního manžela,protoze pokud je váš syn ještě na vš,tak má stale vyživovací povinnost! Navíc tvůj současný partner ti bude dávat alimenty,do dvou let věku vaší dcerky bude mít vyživovací povinnost i na tebe. Do toho nějaký příspěvek na bydlení,případně možná i hmotná nouze.Treba by se našla nějaká další maminka na spolubydleni,abyste se podělil o náklady,pohlídate si vzájemně děti a tak.Vsechni je snad lepší než to,v čem žiješ! Nemáš rodinu,která by ti mohla pomoci?
@monikacs V tom případě doporučuji toho psychologa tak trojnásobně - protože to vypadá, že si pořád hledáš podobné násilníky ☹. A možná s tím předchozím nejsi ani srovnaná. Pokud jsi někam chodila a neseděl, hledej dál. Já našla po 20 letech a jediné, co mě štve je, že jsem to pořádně nehledala (a nenašla) dřív.
@merope jj, jednou clovek udela chybu, ale pokud lovi stale ve stejnych vodach, bude problem asi hlubsiho razu. Nechci vestit z koule, ale casto si zeny vybiraji muze podle vzoru sveho otce. Pokud se treba jeji otec choval k mamince spatne, je jeji vyber partneru logickym vyustenim.
I proto by mela ze vztahu odejit. Aby nepokrivovala vnimani partnerstvi dalsi generaci.
@adriana1314 No tvl....tohle mi přítel říct, tak mu strčím dítě do ruky a jdu na celej den do pr...támhle máš mlíko, támhle jsou plíny...a nezapomeň umýt to nádobí. Oni by ho přešly ty kecy, že nic neděláš... To snad není možný tohle 😠🙄
@mialagia @sudylichozrout @merope @codal @bayt
Holky děkuji za podporu, včera jsem napsala do poradny a čekám na odpověď. Je až s podivem kolik Vás reagovalo na můj příspěvek, děkuji. Když si vzpomenu, jak mě ex mlatil a skrtil na veřejnosti a kolem chodili lidi a každý jen přešel, kromě jednoho, který poté zasáhl je opravdu podivuhodné, kolik z Vas tady zareagovali. Děkuji moc si toho vážím.
@monikacs je mi vážně líto,že jsi tohle musela zažít..jsi silná ženská,když jsi to zvládala a i teď je vidět, že jsi odhodlaná s tím něco dělat!!! Nenech nikoho,aby ti takhle ubližoval,nikdo si to nesmí dovolit! Věřím,že dokážeš i teď odejít a bude ti líp! Držím pěsti a přeju hodně štěstí ❤️!
@monikacs ježiši holka, já ti moc držím palce! Hlavně neprožij svůj život v rezignaci a beznaději, nesmiř se s tím. Vždycky je naděje na lepší život, jen je někdy potřeba jít ji naproti jak parní válec. Moc doufám, že najdeš radu, pomocnou ruku, hlavně se od toho člověk úplně odstřihni! V nouzi, i finanční, či materiální, se dá hodně věci pořešit přes charitu, třeba na FB funguje dobře skupina "pomoc maminkám v nouzi", kde je pomoc opravdu cílená a intenzivní. Na překonání nejhoršího by to také šlo. A věřím tomu, že i tady by se našlo hodně maminek, které jsou solidární👍
@monikacs Tak ono na té ulici zareagovat je těžký - posledně jsem viděla nějaký pár jak se rvali v metru, holka sice ječela, on ji snad i mlátil, ona na něj tuším ať jí dá pokoj, pak snad i něco na lidi (ale ne žádost o pomoc) a když chlap šel pryč, ona letěla za ním a nadávala mu. A to bylo na nástupišti, takže jsme mohli vidět víc než pár vteřin.
Kdežto když už máš popis situace, tak vidíš - a mimochodem co já mám zjištěno, tak opravdu může být i to, že ty sama chlapy něčím konkrétním k těm útokům provokuješ. Jen o tom nevíš a netušíš ani že to děláš. Ale to ti neporadíme my tady, ale psycholog, s nímž to probereš víc do hloubky (neboj se i měnit - ne každý sedne). Se stávajícím bude možná nejlíp jít od sebe (leda byste začali chodit do poradny oba), ale je to hodně důležité kvůli dalším vztahům - i se srovnat trošku s těmi předchozími a tak.
Jo a pokud z poradny neodepíší, zavolej tam, napiš jinam či cokoli jiného. Prostě řeš a řeš a řeš. Být aktivní je občas to nejtěžší, ale zase když na druhé straně vidí, že je klient aktivní, o to více mají snahu to řešit. Protože žádná poradna za tebe problém nevyřeší, ale ukážou ti cestu, po níž se můžeš vydat a vyřešit si to sama. Není to jednoduchý, ale neskutečně osvobozující. Držím moc moc moc pěsti, ať se zadaří (a buď připravená, že některé věci se pak vrací opakovaně - že to chvíli vypadá, že už pohoda a přijde trocha víc stresu a je vše zpátky...).
No jako pardon, ale toto je co? By mě teda fakt zajímalo, jestli se tohle trotlovsky chování nedalo poznat dřív. Copak si třeba nikdy nebyla nemocná, aby se o tebe musel postarat? Já jsem teda vážně vytočená a tvého drahého bych moc ráda poznala, to by byl rozhovor. Nezlob se, ale na mě je tohle teda dost silný kafe. Synovi je 8 měsíců, vařím když se mi chce a to se mi teda moc často nechce, doma je věcné bordel, že si sama už občas říkám, že už se tu stačí jen "vy.rat" a dílo je dokonano a 10 kg mám pořád nahoře..... A tohle by mi teda můj chlap řekl jen jednou....

@monikacs no jasne, uz vcera bylo pozde. Pryc od nej. Na nic necekej. Potaji si zabal a zmizte do azylaku.